da doprinesem i ja nesto o ovom,na kolicinu se oseti zarada a na sitno 20tak ovaca ima ali se neoseti,cini mi se da u zadnje vreme covek mora imati veci broj grla 200 pa navise i kvalitet tih grla da bih ziveo od toga,kao sto deki kaze prosek 2 jagnjeta,svi krajevi su razliciti i nije isto svuda,kodmene su vecina ljudi u inostranstvu pa niko i nekosi livade tako da su ljudi sretni ako kosis njihove livade bez naplate,mi ove godine smo obecali da kosimo 3h sto bih znacilo da rashod je samo gorivo amortizacija i rad,takodjer sam siguran da kvalitet grla stvara i veci kapital a posto znam nase izreke i neke ovcare koji kazu ovca je ovca sta da se ocekuje?takodjer mislim da se ovce drze vise radi reda nego koristi u dosta domacinstava o ishrani da nepricam,mi koji smo zaljubljenici u pojedine rase forsiramo to sa srcem i duhom tako da prednosti i mane drugih rasa zanemarimo,ja sam jedan od onih koji smatra da jedino kolicina i kvalitet moze doprinesti zaradu uz kvalitetnu jeftinu hranu,po meni su jeftina hrana senaza,silaza,livadsko seno (jer su livade livade gde ih ima i nemoze se koristiti za nista drugo)sojina slama, uz tu kombinaciju i lucerka i kukuruz i tu mora biti rezultata,ipak posto je tema sta je sve potrebno za sto ovaca da kazem i to volja,zivci,kvalitet,strpljivost za pocetak a kasnije selekcija,trus i rad i nema omasaja,nijedna farma nije postala preko noci nego vremenom,i mi idemo prema tome da imamo preko 100 ovaca trenutno smo na nekih 40tak,dali smo sami rok od 5 godina pacemo videti stacemo uraditi za to vreme