entuzijasta
Banned
I svodis ovce na to da se jagnje jednom godisnje? Zasto si onda uopste i melezio romanovcima?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
U principu nemoguce,ovan ako nije vezan lancima ima da preskoci i ogradu 2m,kao sto je ovaj moj mene zajebao jesenas.Zasto ne sa cistim romanovcem samo kako ga spreciti da se ne pari do oktobra/novembra
vidim da moj drug velimir voli matematiku pa ajmo ovako
ovce na jaslama od decembra do maja,5 meseci,150 dana,100 ovaca,W ovce min moraju jesti 3 kg sena dnevno to je 150x3x100 45 tona sena.kazes 3 t na ha to je 15 ha da se pokosi,to je druze moj jako ozbiljan posao i za 3 vrlo sposobna coveka uz masine a ne jednog
takodje djubreta od 100 ovaca nema da se nadjubri 15 ha,ves mora ici prihrana ako hoces 3 t sa ha,bar 200 kg KAN-a to je 60 eur/ha sto odmah duplira tvoju cenu druze
budimo realni u proceni troskova i iskreni da se neki novi milosi ne bi zanosili da se od ovog posla lepo zivi
Miladine mala ispravka,za prinos u prirodnoj livadi od 3000 kg/ha u jednom otkosu treba minimum 200kg NPK +100 kg uree,do duse zavisi od kvaliteta zemljista,zna dobra livada uz tecni stajnjak i 300kg prihrane da donese i preko 6000kg,ali 300 kg prihrane kosta 15.000 din,sto dodatno opterecuje jos 2,5 din po 1kg,po racunici Sarbanca gde rece agroekonomista da se racuna trzisno, baliranje je skoro 2 din/kg,kosenje (prinos 3000kg)je 1,3din,skupljanje 0,8din,prevoz traktorom zavisi od udaljenosti,sam ne mozes sve uraditi osim ako ne govoris sa celim selom i familijom.Tako da cena ide drasticno gore,Velimire ako uzmes livadu za DZ i kosis rucno i ne racunas svoj rad,onda te ne kosta nista,ja sam kupac kvalitetnog sena po 4din,tj ti zaradi 100% samo reci kad da tovarim.Svaka masina ima svoj minimum rada da bi bila isplatljiva.Pozzzzzzzz