E-Agrar

Pa i kod mene 37 dana 10 parcela na verifikaciji 9 prosle 1 nije

Zvao sam i rekao sam de je njihova greska da pogledaju opet ugovor da lepo pise kad je ugovor pravljen kod notara i u ugovoru pise na 10 godina. ima 10 parcela u ugovoru 9 su prosle verifikaciju a jedna nije , ali lepo me gospodja ili gospodjica atkacila sa prijatan dan vam zelim.
isti problem i kod mene,pozvao sam,receno mi je da mora da stoji tacan kad je dato u zakup i do kad,npr. daje se u zakup od 25.03.2025. do 25.03.2030. ..a to kao da se daje na xy godina ne moze tako.mora tacno..resenje je :sa vlasnikom aneks ugovor,ili opet isti ugovor prepravljen sa tacnim datumima zakupa..

isti problem i kod mene,pozvao sam,receno mi je da mora da stoji tacan kad je dato u zakup i do kad,npr. daje se u zakup od 25.03.2025. do 25.03.2030. ..a to kao da se daje na xy godina ne moze tako.mora tacno..resenje je :sa vlasnikom aneks ugovor,ili opet isti ugovor prepravljen sa tacnim datumima zakupa..
bas cudno ,ja sam prosle godine pravio ugovor i ne pise tacan datum samo period i nisam imao problema:

>>>poljoprivredno zemljiste opisano u clanu 1 ovog ugovora se daje na period od 10 godina, pocev od dana zakljucenja ovog ugovora.<<<

Znači da je, za svaki slučaj, poželjno napisati i taj konačni datum, da ne bi oni morali računati i eventualno osporiti zbog te "gluposti".

A gde piše da mora da stoji datum isteka? Preko 50 ugovora sam ubacio gde ima samo datum sačinjavanja ugovora i rok koji važi i sve je prošlo. Doduše još jedan je na čekanju i čekam verifikaciju...

.Ebu nas na sve strane gde god stignu...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

sta da radim ? gazdinstvo obnovljeno, dat zahtev za subvencije ali mi stigla poruka od banke da mora da se menja kartica.
Zamenio sam karticu , da li sada moram da ispravljam u e-agraru podatke za broj racuna banke ?

sta da radim ? gazdinstvo obnovljeno, dat zahtev za subvencije ali mi stigla poruka od banke da mora da se menja kartica.
Zamenio sam karticu , da li sada moram da ispravljam u e-agraru podatke za broj racuna banke ?
Pa ne menja se broj racuna, samo broj kartice. Ne treba nista da menjate u eagraru.

Послато са SM-A125F помоћу Тапатока

• Like
Reagovanja: Vik
Ako je nov broj tekućeg računa onda morate da menjate podatke u eRPG, ako je tekući ostao isti onda ne treba ništa da menjate.

• Like
Reagovanja: Vik
A gde piše da mora da stoji datum isteka? Preko 50 ugovora sam ubacio gde ima samo datum sačinjavanja ugovora i rok koji važi i sve je prošlo. Doduše još jedan je na čekanju i čekam verifikaciju...

.Ebu nas na sve strane gde god stignu...

Ne znam stvarno,do sad sam i ja ubacivao tako,i sve je proslo_Ove godine sto sam ubacio par ugovora nece.Zvao sam i tako mi rekli.Drugaru sam ubacivao iste takve ugovore njemu je proslo sve..

Kod mene nije par ugovora nego jedan ugovor sa 10 parcela, 9 parcela prosle verifikaciju a jedna nije to meni nije jasno.
To je do njih,zavisi ko proverava,nije ista osoba,pa kod nekog mora datum od do.a kod nekog moze i na period od 10godina,opet sam zvao,i sad druga osoba je bila,i moze da pise na period od 10godina ,ne mora striktno od do...

@Jonel

Proveri ugovor i parcele da nije problem do KO ( katastarska opstina ) pogresno upisano ugovoru.
Ma sve je to ok sa time nije greska u ugovoru nego kao sto rece Zeljko321 zavisi ko proverava, meni je rekla da ne vidi datum trajanja ugovora znaci od do, rekla da moram aneks ugovor ili drugi ugovor sa datumom fiksno od do. Zasto nisu onda sve parcele iz ugovora odbacili po tom problemu nego samo jednu parcelu, to meni nije jasno.

Evo i jedne zajebancije kod mene.Izgleda da sam nesto zajebao sa unosom parcele gde su dva vlasnika. Napravio sam dva ugovora odvojena sa 2 vlasnika i parcelu ubacio dva puta po pola 5344m2 ( ukupno je 10725 m2 ) stim sto i drzava ima udela malog kao sto se vidi na slici iz katastra.U ugovoru pise kao na prvoj slici. A oni u e-agraru su napisali" Uskladiti površinu parcele sa površinom u katastru. "
Sta treba da uradim ? Da li je dovoljno samo da promenim ukupnu povrsinu u 10725 a da stavun 5344 da se obradjuje?

487043798_2085632875211947_7559246920498826710_n.jpg

486976860_587784210949582_1983692889221994416_n.png

Poslednja izmena:
Код мене у газдинству ове године свега као у Шабачком вашару. Ја сам ове године убацивала неколико парцела у газдинство и као што пишете, неке су пролазиле без било каквих проблема, код неких сам ја правила глупе грешке ( када сам уписивала површину, нисам притиснула enter, па кренула да скролујем са мишем и бројеви са површинама се мењали ), па је било да сам узела у закуп земљу од оца и сина ( отац имао пуномоћ да да у закуп, наравно, све са истакнутим ЈМБГ ), обоје са истим именима па ми тражили пуномоћ и на парцелама које сам урадила са оцем лично, па зови... а једна грешка ме је баш излудела....парцела има 1ха и нешто, од тога је обрадива површина, лупам 70 ари. Ја сам у закуп узела целу површину, то уписала, али да је обрадива површина 70 ари. Е ту се створио проблем. 4 пута сам звала ( звала сам их више пута наравно али није било шансе да их добијем ), добила сам 3 различита одговора. 1. одговор је био: да, да видим све је ок. Чекала сам недељу дана, ништа се није променило. 2. одговор: да на платформи одем на поднеске и тамо потражим број предмета,наравно, све је то ишло у фазону ја нешто кажем, госпођа каже сачекајте да проверим код верификатора, ја чекам, она каже шта, ја кажем опет нешто, она опет чекајте да питам верификатора и тако прође пола сата, веза се аутоматски прекине. позовем опет, добијем другог оператера, ја се извиним, прекинем везу и псујем 10 минута. Никад нисам пронашла где тамо треба да се одради било шта 3. одговор је био да и у целу површину и у површину која се обрађује упишем 1ха блабла, а тек код површине под културом упишем колико је засејано па или да оставим да ми виси неколико ари или да имам природне ливаде што је апсурдно и ненормално и ..бу нас у здрав мозак. Прве године нисмо смели да имамо површину без засејаних површина, друге године смо нормално у обрадиве површине уписивали, смањивали због далековода, сенки дрвећа површине. Сад ове године имам толико природних ливада да још само да купим две козе па да пашу. Сад чекам још 4 парцеле да се верификују па ћу сигурно налетети на верификатора који је устао на леву ногу ( а сви уговори, овлашћења су одрађени исто ). Ј...те не знамо где ударамо више.

Ja sam pisao pre mesec dana o tome da li moze sa jednim ugovorom a 3 vlasnika da se prijavi parcela,bilo je raznih diskusija i saveta,ali ipak je proslo kako i u stvari treba da prodje. 3 vlasnika svaki po 1/3 poseduje, stavio ih na jedan ugovor i svi potpisali kod notara,taj ugovor uneo u e-agrar svaku parcelu po 1X a ne 3 puta kako se ovde pisalo i proslo je bez problema. Evo i ovde da pohvalim operatere E-agrara sto su uradili posao kako treba da se radi.

I ja imam nekoliko parcela gde su dva brata vlasnici po pola. Jedan ugovor sa obojicom. Kad sam unosio u eagrar svaku parcelu po dva puta. Uvek pišem površina parcele cela a površina koja se obradjuje polovinu. I tako za drugog isto. I tako sve parcele. Sve prošlo ok....

Nazad
Vrh