E-Agrar

Јел опција сачувај лог тај бекап о ком говориш
 
Ljudi, ConsentID se vezuje za uređaj.

NAPRAVITE BEKAP ID!
Kada kupite novi telefon napravite restore (obnovite vaš ID) i gotovo. Možete to raditi svakog dana (ako tako često gubite telefone).
Nikada više Pošta, ako uradite BEKAP ID!
Ne znamo šta se od podataka o uređaju šalje prilikom registracije, IMEI broj, serijski broj uređaja, mac adresa ili nešto treće, nisam baš siguran da problem može tako da se reši, u svakom slučaju bi trebalo pisati administratorima portala eUprava i rešiti tu "misteriju" :)
 
@radashin
Odlično :), nisam ovo probao i ne znam kako radi.
Pretprostavljam da će tako moći i da se obnovi preko opcije Obnovite Vaš ID, nisam nigde video uputstvo za ovu opciju.
Ako je ovo moguće onda su rešeni i problemi "gubljenja" telefona i sl.
 
на твом телефону у твојим документима којег можеш на усб да пребациш или да га пошаљеш себи на е-маил и тако га сачуваш у случају гибитка телефона
 
@radashin

Evo ovako stoje stvari. Probao sam ovo i radi, izvinjavam se zbog toga što sam pisao da to možda nije moguće, nadam se da nisam vas nisam dodatno zbunio :)
1. Napravio sam BacUp svog ID naloga kroz Consent ID aplikaciju. Kada se aplikacija otvori ide se na opciju ID u dnu ekrana, klikne se svoj nalog i na novom ekranu se klikne na 3 tačke u gornjem desnom uglu i bira opcija Napravite rezervnu kopiju Vašeg ID-ija, kreira se lozinka prema uputstvu koje stoji pored polja za upis i nakon kreiranja sačuvamo fajl na telefonu, lokacija je ponuđena kod čuvanja ali je možemo i promeniti.
Kopija je u ZIP fajlu koji možemo prebaciti na drugo mesto na kom ćemo ga čuvati.
2. Za test sam instalirao aplikaciju Concent ID na drugi telefon (Tablet) i kod pokretanja sam kreirao PIN kod i nisam birao opcije Skenirajte QR kod ni Unesite parametre ručno nego u gornje desnom uglu Preskoči, po otvaranju novog ekrana se klikne na Započnite pa na Povratite svoj ID.
Potrebno je "pokazati" mesto gde se nalazi kopija i posle označavanja fajla Bacukp_ID... i unosa lozinke koja je uneta kod kreiranja BackUp-a dobija se novi ekran gde se potvrdi Povraćaj ID-a i ako je sve u redu dobija se poruka Vaš ID je uspešno vraćen.

Posle ove operacije test, probao sam da se prijavim samo sa novim uređajem, stari je isključen, stigao je zahtev kod logovanja na eUprava-u da potvrdim PIN kod u Consent ID aplikaciji, onda sam uključi svoj telefon i probao kada su oba uređaja uključena i notifikacija mi je stigla na oba, unosom PIN koda na bilo kom prijavio sam se na eUprava-u.
Ovo je dobra opcija gde se u slučaju gubitka uređaja, resetovanja itd. može povratiti nalog, u slučaju gubitka ili krađe važno je posle ponovne aktivacije promeniti PIN kod.
 
Poslednja izmena:
Da, da, ja sam od starta to tako shvatao, no hvala ti što si testirao sve opcije (kažem ti, ja jesam, ali na istom telefonu), jer praksa je jedino bitna.
 
Мој матори нема моб никакав, газдинство је на њему ја сам само пуномоћник што се тиче Администрације...Шта сад да радим?Да купим деди моб па да га заука у гувно или да се одрекнем субвенција🤣Без зајебанције стварно питам?
 
@grunt

Pretpostavljam da Ti imaš mobilni telefon ;) , posla dobijanja parametara u Pošti (ako ćete ići na tu varijanu) ćeš na svoj telefon instalirati aplikaciju Consent ID, aktivirati je sa njima i koristiti u očevo ime
 
@grunt kako sam pisao već, logično bi bilo da (pošto već imaš ovlašćenje) ćeš moći i preko svog eID da se loguješ. Međutim, pošto je sve ovo na klimavim nogama još uvek, pitanje je da li će to (bar od starta) tako i biti. Najlakše ti je ovo što ti je sremac67 već predložio.

E @sremac67 sada bi trebalo istestirati da li je moguće u isto vreme imati na telefonu funkcionalne DVE ConsentID aplikacije sa DVA različita eID.
Ja imam dve instalirane, ali nemam nikog ko ima nalog da bih mogao da probam tu opciju. Trebalo bi da je i to moguće.
 
@radashin
Da to bi bilo zanimljivo ali ni Ja ne znam nikog ko ima otvoren nalog, mada, opcija za testiranje je otvorena pa ako se nešto napravi biće ovde objavljeno.
Mislim da će i na portalu eAgrar kao i na drugim sada dostupnim biti akitvan sistem ovlašćenja, pa kad neko aktivira nalog na svom telefonu preneće ovlašćenje na drugo lice pa će onda ono preko svog pristupati i tom drugom nalogu.
Jednostavno, posle prijavljivanja na portal eUprava (eAgrar) ćete videti spisak JMBG-ova za koji ste ovlašćeni i birate onaj sa kojim hoćete da radite, opet ovo je pretpostvka da će ovako raditi, mada ne verujem da će menjati koncepciju, tako sada funcioniše portal LPA, eUprava i ePorezi.
 
Aj ako te ne mrzi napisi kako si instalirao dve aplikacije, a ja cu ovih dana da uzmem id za tatu pa da probam.

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока
 
Zar nije logičnije na jednu aplikaciju napraviti dva naloga?
Istom aplikacijom skenirati i drugi qr kod?
 
Uradio! Aj saljem oca ovih dana do poste za papiric :)

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока
 
Nazad
Vrh