E-Agrar

, ali jedna parcela fali a to je ona u kojoj je sestrina ćerka vlasnik a moj otac ima plodouživanje. Kako sad da dodam tu parcelu, tj. pod kojim osnovom? Dok je bilo u trezoru ta parcrela se vodila pod vlasništvo jer moj otac na njoj ima plodouživanje a on je član mog PD-a. A sad u delu "dodaj parcelu" nema te opcije nosioca plodouživanja.
Ovo je malo specifična situacija, najbolje proveri u Poljoprivrednoj stručnoj službi po kom osnovu i kako dodaješ tu parcelu

Sin me je prijavio i sredio sve oko E - Agrara, ja bio odsutan od kuće. Kaže mi da su sve parcele tu ali jedna koju sam kupio pre godinu dana i koja je upisana na mene i suprugu, nije na spisku. Supruga nije prijavljena na PG, samo ja kao nosilac. Kupoprodajni ugovor je odrađen kod notara i sve uredno u katastar zavedeno ali pola-pola (htela žena da i ona ima malo zemlje na sebi) i sad eto meni muke. Šta mi valja činiti da i to uvedem u moj posed?

Imam jednu parcelu u zakupu gde su dva vlasnika, e sad da li moram da pravim ugovor sa svakim vlasnikom posebno da bi je prijavio ili može na jedan ugovor oba vlasnika da se navedu kao što sam ranije radio.

Sin me je prijavio i sredio sve oko E - Agrara, ja bio odsutan od kuće. Kaže mi da su sve parcele tu ali jedna koju sam kupio pre godinu dana i koja je upisana na mene i suprugu, nije na spisku. Supruga nije prijavljena na PG, samo ja kao nosilac. Kupoprodajni ugovor je odrađen kod notara i sve uredno u katastar zavedeno ali pola-pola (htela žena da i ona ima malo zemlje na sebi) i sad eto meni muke. Šta mi valja činiti da i to uvedem u moj posed?
Prvo zenu moras da ubacis kao clana gazdinstva pa onda da ubacis i tu zemlju.

"Pustićemo na početku aprila i subvenciju po hektaru, daćemo malo duži rok trajanja javnog poziva, jer se pokazalo da ljudima treba dodatni odlazak u Republički geodetski zavod kako bi sredili svoje stanje pa će trajati do polovine maja, da bi svi imali vremena“

objasnila je ministarka Tanasković.

Darko, Darko. Ma nisam ubacivao ni jednu, da ne dođe do svađe i sad eto - Aca ispašta. A kad smo kupovali tu njivu, reče da upišem i nju kod notara da ima nešto i ona na sebi, a sad...Videću u sredu kad dođe sin da na računaru mi malo pokaže kako to da radim na E-Agraru. Veovatno da ima i ta mogućnost da prijavim i nju (verovatno samo da upišem njene podatke...JMBG adresu..) pa onda i tu parcelu sa površinom.
Da li treba nešto od dodatnih papira da skeniram (njena lk, kupop.ugovor...) mada kad uđem u RGZ ima ta parcela i lepo piše da je zajednička imovina supružnika?

Darko, Darko. Ma nisam ubacivao ni jednu, da ne dođe do svađe i sad eto - Aca ispašta. A kad smo kupovali tu njivu, reče da upišem i nju kod notara da ima nešto i ona na sebi, a sad...Videću u sredu kad dođe sin da na računaru mi malo pokaže kako to da radim na E-Agraru. Veovatno da ima i ta mogućnost da prijavim i nju (verovatno samo da upišem njene podatke...JMBG adresu..) pa onda i tu parcelu sa površinom.
Da li treba nešto od dodatnih papira da skeniram (njena lk, kupop.ugovor...) mada kad uđem u RGZ ima ta parcela i lepo piše da je zajednička imovina supružnika?
Trebace ti samo njena ocitana l.k. ako je sa cipom ili fotokopija obe strane ako je bez cipa.. To fotografises i preko QR koda ubacis na sajt e agrara.

Slobo i šta posle toga, jel onda unosim i tu parcelu i šta pišem, kao da je moje vlasništvo ili neku drugu opciju?
Neće ona meni više krojiti kapu i komandovati, od sada sve nove kupovine, a pitanje je da li će ih i biti, samo na mene. Ima da pereca kao bela lala i da kaže drugu notaru da je to su to sve moje pare i da ide kupovina samo na mene.
Možda bi i bilo bolje da sam na komšinicu naveo, ionako smo ponekad u zajednici, a bolje bi me dočekivala i otvarala veliku kapiju kad dolazim.

druga ti je opcija ugovor kod notara ,da ne ubacujes zenu kao clana gazdinstva

Done!... што би рекли.

Немам неке закупе или промене настале у протеклих о-ха-ха година, тако да је стање исто већ годинама, па нисам наилазио на ствари које помињу много људи овде. Можда ми је зато и било лако да све само ажурирам са сетвеном структуром.

Оно са чим сам запињао је сам интерфејс сајта - сетите се Кирајевог савета да у раду на рачунару, чукнете тастер цтрл и знак минус једном или два пута (самњите слова), док се не појаве тастери који се не виде у повећаном/дифолт формату слова. После је све само по себи јасно, да не кажем "селфекспланатори". ;)

Добра ствар је што приликом промене ставке ставке, после вашег кликања на тастер да би сачували податак кога сте унели, искаче дијалог прозор да вам поврди да сте урадили како ваља.

Логовао сам се кроз "Хром", а један детаљ да поменем јер ће можда некоме да значи - ако се добро сећам, приликом логовања на портал е-Аграра уз помоћ сертифик... личне са чипом, искочи дијалог прозор са могућношћи избора две ставке које џеџе на вашој личној карти (барем је мени такав искочио). Једно је.... ал' заборављам, а радио сам то пре фртаљ сата... типа потпис, а друго идентитет. Е, одабирате и кликате тај идентитет за логовање на сајт. Ако се зезнете, као што сам ја на брзину клинкнуо на другу опцију, излетеће вам обавештење да логовање није могуће. Ако вам се то догоди, утулите "Хром", па га поново покрените и у процесу логовања искористите ону другу опцију која вам излети у оном дијалог прозору. И то је то...

Sa elektronskim sertifikatom ubada iz mesta.(y) Kako meni to izgleda treba da se ima i elektronski sertifikat i consentID da bi se baratalo sa e-upravom. E sad nema mi dve parcele ukupno 170 ari, kojima je promenjena površina i katastarski brojevi prošle godine.

Kako ce se isplacivati subvencije,po stanju na dan 30 10 2022,ili po stanju koje bude posle obnove u toku marta 2023??

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Moj problem je sledeci. Ja i moja sestra smo vlasnici zemljista po idealnu polovinu. U eagrar su mi ubacene sve parcele ,ali samo moj deo ( polovina svake parcele ) Ne postoji mogucnost da ubacim sestru u gazdinstvo jer nismo na istoj adresi .Da li postoji mogucnost da napravimo neki ugovor u kom mi ona ustupa njenu polovinu i da oni to prepoznaju u katastru i automatski na eagrar ubace punu povrsinu parcela ili moram da navodim br. svake parcele posebno . Nije mi bas najjasnije kako to ide kad je ovakva situacija u pitanju . U pss su me odjebali sa pricom da ima na eagrar sve objasnjeno i samo skinem ugovor i gotovo .

Nazad
Vrh