E-Agrar

Dodao sam dve parcele koje sam zakupio od fizickog lica, medjutim proslo je preko 10 radnih dana i idalje pise da parcele nisu upisane u registar, stoji zuti krug sa slovom "i", evo slika kako izgleda:
Mm9f6Dg.jpeg

Slikao sam ugovor prilikom dodavanja i sve po koracima "kako treba", prosli put kad sam to radio bile su potvrdjenje kroz nekih 4-5 radnih dana a za ove se oduzilo..
E sad problem je sto ja cekam na tu potvrdu da bih podneo subvencije a blizi se rok, dodao sam biljnu kulturu na njih, da li mogu da podnesem za subvencije bez cekanja potvrde parcela? Hoce li mozda biti neki problem?
Kao što vam je rečeno (A i više puta sam pisao) možete da podnesete zahtev za subvencije i sa tim parcelama što čekaju Verifikaciju (Samo je potrebno da napišete biljne kulture na tim parcelama).

Pomenuti zahtev će biti na razmatranju tek kada se završi Verifikacija.

Jel zna neko da li ce biti produzen rok za podnosenje zahteva? Imam jednog arendasa koji dolazi iz inostranstva 14og aprila.. pa da sacekam ili sa podnosim bez njega. 5ha je u pitanju

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jel zna neko da li ce biti produzen rok za podnosenje zahteva? Imam jednog arendasa koji dolazi iz inostranstva 14og aprila.. pa da sacekam ili sa podnosim bez njega. 5ha je u pitanju

Takvu informaciju još uvek nemam pa da vam 100% dam tačnu informaciju (Sigurno će biti ali ne garantujem 100%).

A sta se desi ako na parcele koje nisu verifikovane i tako se upise kultura i podnese zahtev,a desi se da iz nekog razloga ne prodju verifikaciju,a prodje 25.3.
Da li imamo pravo da te parcele opet unesemo uz ispravljanje gresaka ili propada subvencija za te parcele?

A kako moze da se “proveri” da li je neka parcela slobodna za upis? Bojim se ako u poslednjem momentu napravim ugovor pa se ispostavi da je parcela kod nekog u gazdinstvu sto je preminuo pa ne moze da se ubaci.

ako se dobro sećam, nećeš ni moći da je ubaciš za verifikaciju ako je na nečijem drugom gazdinstvu, izbaciće upozorenje

ako se dobro sećam, nećeš ni moći da je ubaciš za verifikaciju ako je na nečijem drugom gazdinstvu, izbaciće upozorenje

To znam. Ali sam hteo da proverim pre nego sto je ubacim da li je kod nekog. Zato sto sad imam vremena da je izbacim pa mogu to odraditi dok ne dodje vlasnik zemlje sa kim pravim ugovor

To znam. Ali sam hteo da proverim pre nego sto je ubacim da li je kod nekog. Zato sto sad imam vremena da je izbacim ako je nekim slucajem u gazdinstvu negde pa mogu to odraditi dok ne dodje vlasnik zemlje sa kim pravim ugovor

A kako moze da se “proveri” da li je neka parcela slobodna za upis? Bojim se ako u poslednjem momentu napravim ugovor pa se ispostavi da je parcela kod nekog u gazdinstvu sto je preminuo pa ne moze da se ubaci.

Ako je parcela zauzeta pojaviće se BPG

Uđete na vaš eRPG
Izaberete Dodaj parcelu nosioca
Izaberete Nije urađano u katastru

Napišete​

KO
Broj parcele
Površina parcele
Površina koja se obrađuje

Priložite dokument​

Izvod sa eKatastar za tu parcelu

Dodaj parcelu​

Ako je parcela slobodna biće vam upisana na gazdinstvo
Ako je parcela zauzeta pojaviće se BPG i koliko je slobodna površina

NAPOMENA

Parcelu obavezno obrišite (Ovo je samo test da vidite da li da pravite Ugovor sada ili tek kada vlasnik ili zakupac obriše iz svog gazdinstva).

Poslednja izmena:
A sta se desi ako na parcele koje nisu verifikovane i tako se upise kultura i podnese zahtev,a desi se da iz nekog razloga ne prodju verifikaciju,a prodje 25.3.
Da li imamo pravo da te parcele opet unesemo uz ispravljanje gresaka ili propada subvencija za te parcele?
Ništa moraćete da dopunjujete zahtev (Podnosite Podneske itd...) do tog i tog datuma imate fore.

Ako je parcela zauzeta pojaviće se BPG

Uđete na vaš eRPG
Izaberete Dodaj parcelu nosioca
Izaberete Nije urađano u katastru

Napišete​

KO
Broj parcele
Površina parcele
Površina koja se obrađuje

Priložite dokument​

Izvod sa eKatastar za tu parcelu

Dodaj parcelu​

Ako je parcela slobodna biće vam upisana na gazdinstvo
Ako je parcela zauzeta pojaviće se BPG i koliko je slobodna površina

NAPOMENA

Parcelu obavezno obrišite (Ovo je samo test da vidite da li da pravite Ugovor sada ili tek kada vlasnik ili zakupac obriše iz svog gazdinstva).

Ali ja jos uvek nemam overen ugovor. U katastru je sve ok 1/1. Samo se bojim da nije mozda nekada bila kod nekoga u gazdinstvu pa da necu stici izbaciti i odraditi sve dok je otvoren konkurs.

Ali ja jos uvek nemam overen ugovor. U katastru je sve ok 1/1. Samo se bojim da nije mozda nekada bila kod nekoga u gazdinstvu pa da necu stici izbaciti i odraditi sve dok je otvoren konkurs.

Odradite na taj način kako sam vam napisao (Samo na taj način možete da proverite da li je parcela zauzeta ili nije pošto sam Ugovor nemate).

Ako je parcela slobodna biće vam stavljena na vaše gazdinstvo (Ide proces Verifikacije)
Ako je parcela zauzeta pojaviće se Broj Poljoprivrednog Gazdinstva

Parcelu odmah brišite, nećete je ostaviti da se odradi Verifikacija. Znači samo na trenutak da vidite da li je zauzeta ili je slobodna ⚠️ Nadam se da ste me razumeli

Srđane, da li se možete informisati, kada će Rešenja za poziv Nabavka kvalitetnih priplodnih grla stoke, iz Nov 2024., već je dug perod da ne odrađuju.

Srđane, da li se možete informisati, kada će Rešenja za poziv Nabavka kvalitetnih priplodnih grla stoke, iz Nov 2024., već je dug perod da ne odrađuju.
Ako vam je status zahteva U radu morate zvati 0800 106 107 i tamo im dostavite lične podatke.

Sigurno je problem sa nekim Računom (Tačno koji ne znam, zato sam vam i rekao da pozovete 0800 106 107).

Poslednja izmena:
Ako vam je status zahteva U radu morate zvati 0800 106 107 i tamo im dostavite lične podatke.

Sigurno je problem sa nekim Računom (Tačno koji ne znam, zato sam vam i rekao da pozovete 0800 106 107).
Zovem, svakog dana, nije mi teško🙂,
Nema greške, sve uredno, čeka se - šta??? Kažu - Rešenja nisu ni počeli da šalju🤔

Da li može kod ubacivanja novih parcela samo ugovor i izvod iz katastra?
Do sad sam uvek ubacivao to+ličnu kartu zakupodavca.Juče sam napravio propust kad sam radio ugovor ,nisam uzeo lk zakupodavca.

Nazad
Vrh