E-Agrar

Pisao sam im mejl jutros. Čekam odgovor. Zvali su posle sat vremena. Rekla je gospođa da navodno nije bio ispravno napisan datum važenja ugovora pa da je sistem obrisao parcele i da moram sve opet da ubacim. Nešto ne verujem u tu priču, više mi liči da im je sistem pobrljavio. Rekla je da se podnese zahtev sa trenutnim parcelama, a kada sistem verifikuje ubačene parcele da osvežim zahtev. Ne znam kako je to moguće da zahtev koji je poslat i predmet dobio broj da se opet osveži. Kao nema veze što će to možda biti posle 25. marta. Da li može Srđan da objasni da li će to biti neka opcija uvedena za osvežavanje zahteva?
Vi podneti zahtev na ePodsticaji možete da osvežavate (Izmenite) sve dok piše Primljen, čim bude promenjen iz Primljen u Prihvaćen to je to sa osvežavanjem.

Što se tiče parcela u verifikaciji možete i njih da prijavite za Subvencije (Samo je potrebno da napišete biljne kulture).

Napomena: Podneti zahtev će biti u obradi tek kada se završi Verifikacija pomenutih parcela.

Imam problem sa pristrupom eagraru.
Izgleda je aplikacija ConsentID istekla i u Institutu Tamiš su mi ponovo odradili instalaciju aplikaciju i uneli parametre. Ali opet neće, pojavi se na kratko i prekine, na telefonu stigne poruka neispravni kredencijali. Šta uraditi na telefonu, da bi se mogao ulogovati?
Nisam stigao da prelistam mnogo unazad.

Tako je. Kada ukucam/potvrdim šifru na tren se pojavi na aplikaciji ConsentID i odmah prekine, Eagrar radim sa računara. Znači ni ne stignem da udjem u eagrar.

Treba da podesiš vreme na telefonu kasni ili ide unapred vreme naspram laptopa . Mozeš da proveriš da li je to u pitanju . Prati otkucaj sekundi telefon - laptop . Imao sam isti slučaj . Pa ne može informacija da " putuje " u vremenu. Kad laptop pošalje verifikaciju na telefon tad na telefonu je već prošlo to vreme ... interesantno.....

Isto se dešavalo i na računaru u PSS.
a imam problem i da pridjem vebmailu ptt sa telefona, dobijam informaciju da nisu dobro podešeni vreme i datum, a stavim sve na automatski.

Imam problem sa pristrupom eagraru.
Izgleda je aplikacija ConsentID istekla i u Institutu Tamiš su mi ponovo odradili instalaciju aplikaciju i uneli parametre. Ali opet neće, pojavi se na kratko i prekine, na telefonu stigne poruka neispravni kredencijali. Šta uraditi na telefonu, da bi se mogao ulogovati?
Nisam stigao da prelistam mnogo unazad.
Aplikacija ne može da "istekne". Jesi li ponovo preuzeo parametre za registraciju ConsentID aplikacije?

Da napišem, ušao i obnovio gazdinstvo.
Telefon sam više puta restartovao i postavio na vreme operatera. I kada sam poslednji put probao uspeo sam da udjem u eagrar i završim obnovu.
Hvala puno Šandoru.
Srdjane kako sam ja shvatio aplikacija je istekla, no nije sada to nije bitno. Obrisana je aplikacija, ponovo instalirana i uneti parametri za ConsentID aplikaciju i nije hteo. Očigledno je oko vremena neki zajeb, jer i dalje na oba telefona ide sekunda za nijansu sporije od laptopa. Ali isto nije hteo ni na institutskom računaru.

Srdjane kako sam ja shvatio aplikacija je istekla, no nije sada to nije bitno. Obrisana je aplikacija, ponovo instalirana i uneti parametri za ConsentID aplikaciju i nije hteo. Očigledno je oko vremena neki zajeb, jer i dalje na oba telefona ide sekunda za nijansu sporije od laptopa. Ali isto nije hteo ni na institutskom računaru.
Aplikacija kao aplikacija ne može da istekne, jedino što može da Istekne je vaš ID broj (Za to se dobija obaveštenje 10 dana ranije). Jedino rešenje je da se Logujete preko Lične karte (Za to vam treba čitač biometrijskih kartica, program Čelik, program TrustEdgeID i važeći elektronski sertifikat na ličnoj).

Na telefonu podesite sve na Automatski​

Podesi vreme automatski ✅
Podesi vremensku zonu automatski ✅
Koristi lokaciju za podešavanje vremenske zone ✅
Format bremena Automatski (na osnovu jezika sistema) ✅

Inače preko lične karte možete da opozovete sve parametre (ConsentID i Digitalni potpis u klaudu) i da ih ponovo izdate sami sebi (Bez da idete u poštu).

Za prijavu na eRPG-eAgrar preko lične karte vam treba sledeće

Preduslovi za instalaciju softvera:

Čitač smart kartica mora biti priključen za računar u toku instalacije;

Instalirani originalni drajveri za model čitača smart kartica. Preporuka je da se drajveri preuzmu sa sajta proizvođača čitača smart kartica;

Instaliran Visual-C-Runtime-All-in-One-Feb-2024

Softver za lične karte za 32-bitne sisteme​

Čitač elektronske lične karte — Čelik ver. 1.4.2 32-bit
Middleware za ličnu kartu — TrustEdgeID ver. 2.2.9.4 32-bit

Softver za lične karte za 64-bitne sisteme​

Čitač elektronske lične karte — Čelik ver. 1.4.2 64-bit
Middleware za ličnu kartu — TrustEdgeID 2.2.9.4 64-bit

CelikApi.dll je softverska komponenta je namenjena programerskim kućama za integraciju u poslovnim sistemima, koji se nalaze na Windows platformama.

CelikApi Windows 1.4.2 32-bit

CelikApi Windows 1.4.2 64-bit

Uputstva za instalaciju softvera​

Uputstvo za instalaciju aplikacije Čelik

Uputstvo za instalaciju TrustEdgeID

Čelik API 1.4.2 — opis funkcija

Poslednja izmena:
Dodao sam dve parcele koje sam zakupio od fizickog lica, medjutim proslo je preko 10 radnih dana i idalje pise da parcele nisu upisane u registar, stoji zuti krug sa slovom "i", evo slika kako izgleda:
Mm9f6Dg.jpeg

Slikao sam ugovor prilikom dodavanja i sve po koracima "kako treba", prosli put kad sam to radio bile su potvrdjenje kroz nekih 4-5 radnih dana a za ove se oduzilo..
E sad problem je sto ja cekam na tu potvrdu da bih podneo subvencije a blizi se rok, dodao sam biljnu kulturu na njih, da li mogu da podnesem za subvencije bez cekanja potvrde parcela? Hoce li mozda biti neki problem?

Dodao sam dve parcele koje sam zakupio od fizickog lica, medjutim proslo je preko 10 radnih dana i idalje pise da parcele nisu upisane u registar, stoji zuti krug sa slovom "i", evo slika kako izgleda:
Mm9f6Dg.jpeg

Slikao sam ugovor prilikom dodavanja i sve po koracima "kako treba", prosli put kad sam to radio bile su potvrdjenje kroz nekih 4-5 radnih dana a za ove se oduzilo..
E sad problem je sto ja cekam na tu potvrdu da bih podneo subvencije a blizi se rok, dodao sam biljnu kulturu na njih, da li mogu da podnesem za subvencije bez cekanja potvrde parcela? Hoce li mozda biti neki problem?
Može da se podnese zahtev za subvencije i sa tim parcelama. Ali će zahtev da se obrađuje tek kada parcele budu dodate u registar.
Kod mene ista situacija, samo što kod mene parcele stoje u procesu provere već 25 dana. Zahtev za subvencije uredno podneo i sa tim parcelama.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh