E-Agrar

Sve što ti je pod kulturom - prijavi da je pod kulturom. Ako je preoreš, jel seješ nešto? Što si orao ako ne seješ? Ako zaseješ, prijavi to što si zasejao. Kako može biti prirodna livada, ako si je preorao?

ja nisam nikad navodio sta se nalazi na povrsini koja se ne obradjuje, samo unesem povrsinu parcele i upisem koliko se obradjuje i koja je kultura i to je to.

Da li vam radi eagrar?
Kod mene posle prijave, izbaci: doslo je do greske, i nemam pristup njivama da menjam setvenu strukturu

Samim tim postupkom ste napravili jedan veliki prekršaj (Dirali ste Prirodnu livadu, u Katastru piše livada a na vašem stanju je obradiva površina). Ako je evidentirate u vaš eRPG (Parcelu ne prijavljujte za subvencije ili u protivnom će te imati veliki problem ⚠️).
Zato sam i pitao. Ceo taj potes su neke livade papiroloski a obradjuje se decenijama.
Znaci ipak je bolje da unesem samo deo koji je obradiva njiva, dok deo koji je livada ne unosim.

Ovde kod nas 90% tih gluposti što su se vodile u katastru odvajkada - nije tako. Sistem je to povukao kada se prešlo na eAgrar, al veze to s vezom nema. Piše šume (a šume nema 50 godina, tu su kajsije, piše pašnjak, al ga ja ne pamtim, sada su šljive...
Ovde svi imaju prijavljeno od kultura ono što i jeste kultura u njivi.

A što se prekršaja tiče - ko ga je napravio kada je livada preorana i posađeno voće 1971? Ko je dirao prirodnu livadu?

samo da potvrdim:
ako sad dodam nove parcele koje su pod zakupom, da li i za njih dobijam subvencije?
odmah su vidljive u ePodsticaji i mogu da ih prijavim za subvencije?

jasno mi je da moze da se podnese zahtev za parcele koje nisu verifikovane,
ali da li je vazno kada su dodate, pre pocetka ili mogu i tokom trajanja javnog poziva?

hvala!

Sve što je obradjeno i zasejano se prijavljuje za subvencije. Katastarska kultura nema veze. Naš deo atara, sigurno preko 500 ha se vodi kao pašnjak, a obrađuje se oduvek. To je bilo neko muljanje sa porezom pre 40-50 godina pa se menjala katastarske kultura da bi se umanjio porez. Ne sme se neobradjeno prijavljivati.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

samo da potvrdim:
ako sad dodam nove parcele koje su pod zakupom, da li i za njih dobijam subvencije?
odmah su vidljive u ePodsticaji i mogu da ih prijavim za subvencije?

jasno mi je da moze da se podnese zahtev za parcele koje nisu verifikovane,
ali da li je vazno kada su dodate, pre pocetka ili mogu i tokom trajanja javnog poziva?

hvala!
Naravno da dobijate i za te parcele (Koje su na Verifikaciji) subvencije.

Nakon verifikovanja parcela zahtev za subvencije će se obraditi

Korisnici koji su već podneli zahtev za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji bez parcela na kojima se nalazi biljna kultura, a koje su na verifikaciji, potrebno je da isti izmene i uključe i te parcele.
Nakon verifikovanja parcela zahtev za subvencije će se obraditi.

Ministarstvo poljoprivrede obaveštava poljoprivredne proizvođače da mogu da podnesu zahteve za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji i za parcele koje su na verifikaciji, a na kojima se nalazi biljna kultura.

Ova mogućnost odnosi se na poljoprivredne proizvođače koji su izvršili obnovu registracije, a uvedena je kako bi Ministarstvo izašlo u susret i obezbedilo im da se u što većem broju prijave za ovu vrstu podsticaja.

Parcele na kojima se nalazi biljna kultura, a trenutno su na verifikaciji biće i pre njenog završetka biti vidljive na platformi ePodsticaji i korisnici će imati mogućnost da podnesu zahtev za podsticaje u biljnoj proizvodnji. Obrada pomenutih zahteva uslediće nakon što parcele budu odobrene i upisane u poljoprivredno gazdinstvo podnosioca zahteva. Korisnici koji su već podneli zahtev za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji bez parcela na kojima se nalazi biljna kultura, a koje su na verifikaciji, potrebno je da isti izmene i uključe i te parcele.

Podsećamo da je obnova registracije poljoprivrednog gazdinstva moguća i ukoliko postoje parcele na odobravanju, a ispunjeni su svi ostali (propisani) uslovi.

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti zahtev za podsticaje na portalu ePodsticaji.

Nazad
Vrh