E-Agrar

Uzeo sam u zakup zemljište od opštine.
Da li uz ugovor treba da se doda i neki 2a (za pravno lice) obrazac kada se ubacuje njiva na eagrar?
Njiva već dugo stoji na proveri ( zuto )

Poštovani, treba mi pomoć.Nosilac gazdinstva je preminuo,član gazdinstva je njegova majka koja je i vlasnik parcela.Tel.pokojnika je neispravan tako da ne mogu da udjem na Consent.Ostavinska rasprava je završena.Moze li pokojnikov brat koji je i naslednik,da instalira Consent I da uvede zemlju svoje majke na gazdinstvo?Molim da mi objasnite korake kako to uraditi

Rešim danas da obnovim registraciju i naiđem na "prijava obrađivanja zemljišta bez pisanog ugovora o zakupu". Pošto nemam ni jedan pisani ugovor ni sa živim ni sa pokojnim vlasnicima (suvlasnicima) pitam se koji je smisao popunjavanja te rubrike ako se ne može dobiti subvencija za ulaganja u proizvodnju. Naime, neki vlasnici su stariji bolesni ljudi i nisam želeo da ih maltretiram vozajući ih do beležnika i nazad, a negde ima više od 3 suvlasnika pa ne mogu sve da ih sakupim, a negde su vlasnici poodavno umrli... Razmišljam se da li uopšte to da popunjavam ili jednostavno preskočim rubriku🤔. Generalno, ovi živi vlasnici nisu baš u stanju da se kreću (jedan je čak i oslepeo od dijabetesa) tako da bi njihovo izlaženje iz kuće i vožnja do-od (oko 20km) zaista bilo nehumano. Kakvi su vaši saveti ?

Notar tj službenik izlazi na adresu. Ako spoji više izlazaka onda ne naplati punu cenu nego podeli troškove na više njih. Bar ovi jedni iz Subotice tako rade....

Pre 10tak dana sam ubacio neke nove parcele i ujedno promenio namenski račun na eagraru.
Račun je bio verifikovan sutradan a parcele još uvek stoje za proveru...

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Rešim danas da obnovim registraciju i naiđem na "prijava obrađivanja zemljišta bez pisanog ugovora o zakupu". Pošto nemam ni jedan pisani ugovor ni sa živim ni sa pokojnim vlasnicima (suvlasnicima) pitam se koji je smisao popunjavanja te rubrike ako se ne može dobiti subvencija za ulaganja u proizvodnju. Naime, neki vlasnici su stariji bolesni ljudi i nisam želeo da ih maltretiram vozajući ih do beležnika i nazad, a negde ima više od 3 suvlasnika pa ne mogu sve da ih sakupim, a negde su vlasnici poodavno umrli... Razmišljam se da li uopšte to da popunjavam ili jednostavno preskočim rubriku🤔. Generalno, ovi živi vlasnici nisu baš u stanju da se kreću (jedan je čak i oslepeo od dijabetesa) tako da bi njihovo izlaženje iz kuće i vožnja do-od (oko 20km) zaista bilo nehumano. Kakvi su vaši saveti ?
Već sam pisao o tome

Iskreno preskočite je (Ta opcija još uvek ništa ne vredi sve dok se ne pojavi Izjava koju ćete isto overavati kod Notara i važiće dve godine), još se ne zna kada će tačno da se pojavi pomenuta Izjava.

Inače Ugovor možete da napravite i pomoću vlasnikovog zastupnika (Ili da zamolite Notara da dođe kod vlasnika).

Prilikom promene biljne kulture (umesto kukuruza treba da upišem pšenicu za ovu godinu) na samo jednoj parceli koja je manja od 1 ha ne prolazi mi potvrda već iskače upozorenje "vrednost sme da bude najmanje 1 ha" u odjeljku za protivgradnu zaštitu. Kako se to rešava?

Prilikom promene biljne kulture (umesto kukuruza treba da upišem pšenicu za ovu godinu) na samo jednoj parceli koja je manja od 1 ha ne prolazi mi potvrda već iskače upozorenje "vrednost sme da bude najmanje 1 ha" u odjeljku za protivgradnu zaštitu. Kako se to rešava?
I to sam već pisao 🙂

Izbrišite skroz biljnu kulturu i ponovo je dodajte (Ovog puta ne dirajte protivgradna zaštita na. ha ar m²)

Nazad
Vrh