E-Agrar

За срђана и ако се неко још разуме хтео сам данас да променим биљне културе на две парцеле и нисам успео на парцелама које су власништво моје супруге иона је члан домаћинства већ су две године у еаграру кад хоћу да уместо соје ставим кукуруз уопште не мењам површину све ко прошле године на потврди појави се дошло је до грешке и на енглеском..укупна површина биљних култура је већа од површине која се користи,,претпостављам да грешим код код додавања биљне културе на парцелу ал ми није јасно шта

PasceKisa imaš odgovor par postova iznad, inače obrišeš kulturu i ponovo uneseš novu... ako neće da promeni...

За срђана и ако се неко још разуме хтео сам данас да променим биљне културе на две парцеле и нисам успео на парцелама које су власништво моје супруге иона је члан домаћинства већ су две године у еаграру кад хоћу да уместо соје ставим кукуруз уопште не мењам површину све ко прошле године на потврди појави се дошло је до грешке и на енглеском..укупна површина биљних култура је већа од површине која се користи,,претпостављам да грешим код код додавања биљне културе на парцелу ал ми није јасно шта
Izbrišite biljne kulture i ponovo ih dodajte.

Sta treba raditi ako umre neko ko ima gazdinstvo a nema clana u gazdinstvu, cekati ostavinsku? Ili ima neko drugo resenje? Jer su krenule subvencije, a posto advokati strajkuju, verovatno ce se oduziti ostavinska.
Neka neko od naslednika ode u Poštu i neka traži "Parametre za mobilnu aplikaciju ConsentID".Kada dođe kući ubaci parametre skeniranjem QR koda onda se loguje preko svoje email adrese (Piše na papiru) zatim odobri ulazak preko ConsentID, zatim klikne na Opšti zahtevi.

Uputstvo​

OPŠTI zahtevi
Podnesite opšti zahtev ili dostavite dokumenta, dopunu predmeta i sl.

Naslov
Brisanje gazdinstva od pokojnika Ime i Prezime iz registra

Opis zahteva
Stavite šta želite uz obavezno prilaganje BPG broja od pokojnika, uz obrazloženje da ste vi njegov sin i da niste bili član gazdinstva pa zbog toga ne možete da budete privremeni ili stalni nosilac poljoprivrednog gazdinstva od pokojnika.

Napomena
Obrisati gazdinstvo iz registra pod ovim BPG brojem, još jednom napišite da ste vi njegov naslednik (Ćerka ili Sin) ali niste bili član tog gazdinstva pa zbog toga ne možete da podnesete zahtev za promenu nosioca gazdinstva.

Prilog
Izvod iz matične knjige umrlih.

eRPG.png

Veća slika

Kada se podnese obavezno pozovite 0800106107 i zamolite da se ubrza postupak brisanja gazdinstva iz registra.

U srednjem Banatu je započet proces eksproprijacije zemljišta zbog izgradnje puta.

Dobili smo samo rešenje koje parcele i koja kvadratura će biti oduzeta. U katastru i dalje stoji da smo mi vlasnici. Pare nismo dobili. Nismo još došli do tog koraka.
Jasno nam je da ćemo sledećim rešenjem biti obavešteni da je zemlja prešla u državnu svojinu. Neki iz naše okoline su i to dobili.
Pošto ne znamo kada ćemo dobiti to rešenje, a za sad je zemljište i dalje pod našim imenom u katastru, da li to zemljište mogu da prijavim za subvencije?
Da li je to prestup, s obzirom na to da rešenje o izmenama u katastru može stići i za mesec dana, možda 2, 3, niko to ne zna? Radovi na putu još uvek nisu počeli u ovom delu.

Prema savetu advokata, mi ćemo uredno obrađivati zemljište, navodno imamo pravo da je koristimo sve dok ne plate.
Nadam se da sam jasna, da nisam zakomplikovala i da se još neko nalazi u situaciji.

Još jedna stvar, vezano za zemljište u zakupu.
Sa jednim zakupodavcem imam ugovor o zakupu za više parcela, ukupno 7, sve na jednom ugovoru. Ako planiram jednu parcelu da izbrišem, a kod druge da izmenim, tačnije smanjim površinu, da li zbog tih sitnih izmena treba da napravim novi ugovor ili može da ostane postojeći?

Ko god pročita i zna odgovor, hvala!

Pozdrav svima, imam problem sto se tice rezervne kopije ID-a Consent ID aplikacije. Napravio sam kopiju na starom telefonu i sacuvao u obliku .zip fajla (Backup Id...), medjutim kada pokusam da uvezem datoteku na novi telefon, nemam uopste opciju da je uvezem, kliknem na nju ali nista. Da li je neko imao slicnih problema, radim li nesto pogresno? Pozdrav!

Pozdrav svima, imam problem sto se tice rezervne kopije ID-a Consent ID aplikacije. Napravio sam kopiju na starom telefonu i sacuvao u obliku .zip fajla (Backup Id...), medjutim kada pokusam da uvezem datoteku na novi telefon, nemam uopste opciju da je uvezem, kliknem na nju ali nista. Da li je neko imao slicnih problema, radim li nesto pogresno? Pozdrav!

Kako napraviti Backup preko ConsentID aplikacije na telefonu (>eID nalog<)

1.jpg
2.jpg

3.jpg
4.jpg
5.jpg%22 alt=%225
6.jpg
7.jpg
8.jpg

Uputstvo za MultiSpace

1. Uđete u aplikaciju MultiSpace
2. Kliknete na +
3. Nađete ConsentID
4. Kliknete na CLONE
5. Kliknete na ConsentID (Pa neki broj) i dalje ste u aplikaciji MultiSpace
6. Sada ste ušli u klonirani ConsentID

Uputstvo za ConsentID (Vraćanje BackUp)​

1. Klikćete 4x Sledeći korak
2. Napišete PIN po izboru (Zapamtite ga :haha: )
3. Ponovo potvrdite taj isti PIN
4. Kliknete na Unesite parametre ručno
5. Kliknite Nazad
6. Kliknite na Započnite
7. Kliknite na Povraćaj ID-a
8. Kliknite na Izaberite svoju datoteku (To je onaj BackUp što ste napravili)
9. Upišite onaj PIN kada ste pravili BackUp
10. Kliknite na Potvrdi
11. Kliknite na Povraćaj ID-a
12. Kliknite na OK

Kako napraviti Backup preko ConsentID aplikacije na telefonu (>eID nalog<)

1.jpg
2.jpg

3.jpg
4.jpg
5.jpg%22 alt=%225
6.jpg
7.jpg
8.jpg

Uputstvo za MultiSpace

1. Uđete u aplikaciju MultiSpace
2. Kliknete na +
3. Nađete ConsentID
4. Kliknete na CLONE
5. Kliknete na ConsentID (Pa neki broj) i dalje ste u aplikaciji MultiSpace
6. Sada ste ušli u klonirani ConsentID

Uputstvo za ConsentID (Vraćanje BackUp)​

1. Klikćete 4x Sledeći korak
2. Napišete PIN po izboru (Zapamtite ga :haha: )
3. Ponovo potvrdite taj isti PIN
4. Kliknete na Unesite parametre ručno
5. Kliknite Nazad
6. Kliknite na Započnite
7. Kliknite na Povraćaj ID-a
8. Kliknite na Izaberite svoju datoteku (To je onaj BackUp što ste napravili)
9. Upišite onaj PIN kada ste pravili BackUp
10. Kliknite na Potvrdi
11. Kliknite na Povraćaj ID-a
12. Kliknite na OK

Hvala na odgovoru, ali nikako ne mogu da ucitam backup.zip, ne dozvoljava mi..

Još jedna stvar, vezano za zemljište u zakupu.
Sa jednim zakupodavcem imam ugovor o zakupu za više parcela, ukupno 7, sve na jednom ugovoru. Ako planiram jednu parcelu da izbrišem, a kod druge da izmenim, tačnije smanjim površinu, da li zbog tih sitnih izmena treba da napravim novi ugovor ili može da ostane postojeći?

Ko god pročita i zna odgovor, hvala!
Ugovor i parcele koje su u eAgrar-u tj na vaše gazdinstvo (eRPG) treba da se slažu 100%

Dakle svaka izmena znači i nov ugovor.

@Srđan01 Ja sam promenio datum važenja zakupa i ubacio novi ugovor, ali stari ugovor ne može da se obriše. (ukloni prilog je beo ne može da se stisne). Tako je na više parcela.... Šta je tu problem?

Treba mi pomoć za drugara. Drugar je nosilac gazdinstva, a njegov otac je član tog gazdinstva. Kako da ubaci novu parcelu u eAgrar, kad je na toj parceli 1/2 vlasništvo drugara, a 1/2 vlasništvo njegovog oca (znači 1/2 vlasništvo nosioca a 1/2 vlasništvo člana)? eAgrar mu ne prihvata parcelu ako je upisuje u punoj površini kao vlasništvo nosioca, ali ni ako je upisuje kao vlasništvo člana (čak ni uz onu izjavu da se član slaže da se parcela upiše u gazdinstvo nosioca). Da li treba da parcelu upisuje dva puta u eAgrar, jednom kao vlasništvo nosioca ali sa udelom od 1/2, a drugi put kao vlasništvo člana ali opet sa udelom od 1/2 ukupne površine, ili treba nekako drugačije?

Treba mi pomoć za drugara. Drugar je nosilac gazdinstva, a njegov otac je član tog gazdinstva. Kako da ubaci novu parcelu u eAgrar, kad je na toj parceli 1/2 vlasništvo drugara, a 1/2 vlasništvo njegovog oca (znači 1/2 vlasništvo nosioca a 1/2 vlasništvo člana)? eAgrar mu ne prihvata parcelu ako je upisuje u punoj površini kao vlasništvo nosioca, ali ni ako je upisuje kao vlasništvo člana (čak ni uz onu izjavu da se član slaže da se parcela upiše u gazdinstvo nosioca). Da li treba da parcelu upisuje dva puta u eAgrar, jednom kao vlasništvo nosioca ali sa udelom od 1/2, a drugi put kao vlasništvo člana ali opet sa udelom od 1/2 ukupne površine, ili treba nekako drugačije?
Pa logično, u padajućoj listi ispod svog imena izabere tu parcelu i svoju polovinu ubaci. Sa ocem napravi izjavu Prilog 5, upiše celu parcelu a polovinu upiše kao očev Udeo u parceli i to priloži sa ličnom kartom i to je to.

Nazad
Vrh