E-Agrar

Da li se moze parcela obrisati iz gazdinstva ako je obnovljeno?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pozdrav,izaslo za subvencije za biljnu lroizvodnju,moje je pitanje,posto treba da napisem ugovor o zakupu,da li ja mogu naknadno da prijavim datu parcelu za subvenciju ili ne?

Pozdrav. Da li ugovor o zakupu mora da bude overen kod notara? Mislim da sam negde pročitao da ne mora, ali ne mogu sada da nađem nigde.

Kod zeta nestale parcele od prosle godine zakup ubacene sve ok, dobio sve subvencije prosle godine, ove godine obnovi gazdinstvo 25.01 i sve bilo ok sada ih nema, zakup od 2024 do 28. Sta je bilo ne znam?

Obrađujem parcelu koja se u katastru vodi na čoveka koji je davno umro. Ja sam faktički vlasnik, postoji usmeni dogovor za zamenu zemlje sa naslednicima, ali to se ne može uraditi jer nisu preneli parcelu na sebe.
Može li se nekako ubaciti u gazdinstvo? Ugovor o ustupanju na korišćenje sa jednim od naslednika?
Vlasnik u katastru nema upisan JMBG.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Sta se desava sa verifikaciom parcela? Za neke proslo 7-8 dana i jos uvek zute.. a nebih da podnosim zahtev dok ne prihvate sve

Poslednja izmena:
Sta se desava sa verifikaciom parcela? Za neke proslo 7-8 dana i jos uvek zute.. a nebih da podnosim zahtev dok ne prihvate sve

Pozovite
phone-icon-1.png
0800 106 107 pa vidite šta se dešava.
Obrađujem parcelu koja se u katastru vodi na čoveka koji je davno umro. Ja sam faktički vlasnik, postoji usmeni dogovor za zamenu zemlje sa naslednicima, ali to se ne može uraditi jer nisu preneli parcelu na sebe.
Može li se nekako ubaciti u gazdinstvo? Ugovor o ustupanju na korišćenje sa jednim od naslednika?
Vlasnik u katastru nema upisan JMBG.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока
Prvo mora da se odradi ostavinska pa da pređe na naslednike pa tek onda možete nešto da odradite s tom parcelom (Ovako za sada ništa).
Ja imam slucaj. Parcele se vode na majku,sina i cerku,svako ima po 1/3.
Da li to moze sve na jedan ugovor?
Može na jedan a može i na tri Ugovora.

Sta treba raditi ako umre neko ko ima gazdinstvo a nema clana u gazdinstvu, cekati ostavinsku? Ili ima neko drugo resenje? Jer su krenule subvencije, a posto advokati strajkuju, verovatno ce se oduziti ostavinska.

Nazad
Vrh