E-Agrar

I meni verifikacija sporo ide. Nego sad hteo da unesem neke nove parcele i opet se ispostvavi da je negde u gazdinstvu a vlasnik umro… i sad opet procedura od mesec dana. Verovatno nece ni biti reseno pre subvencija

Sent from my iPhone using Tapatalk

I meni verifikacija sporo ide. Nego sad hteo da unesem neke nove parcele i opet se ispostvavi da je negde u gazdinstvu a vlasnik umro… i sad opet procedura od mesec dana. Verovatno nece ni biti reseno pre subvencija

Da lu još uvek mogu da se u unose parcele bez ugovora? Skoro sam pročitao članak da još uvek traje

Послато са 23053RN02Y помоћу Тапатока

Da lu još uvek mogu da se u unose parcele bez ugovora? Skoro sam pročitao članak da još uvek traje

Послато са 23053RN02Y помоћу Тапатока
Za sada još uvek ne (Izjava se overava kod notara i važiće dve godine. Izjava je jedna vrsta Ugovora, pa kada vam dođu poljoprivredni inspektori moraćete da date na uvid taj papir).

Danas primetio u e agraru da su obrisane parcele kojima je istekao ugovor.

Treba da overim jedan ugovor o zakupu ovih dana. Da li je bitno koji datum pise na ugovoru tj od kad pocinje zakup, da li mogu da stavim tipa od 1.1.2025 ili od tog dana kad je overen ugovor ?

Ja sam pravio juce ugovore i stavio jucerasnji datum. Ali mozes staviti i datum 1.11 2024 a overen da bude sa danasnjim datumom.

Imao sam situaciju da nisam mogao da prijavim u e-agrar parcele koje sam uzeo u zakup, jer su bile prijavljene na drugom gazdinstvu.

U međuvremenu dok to nismo rešili, prošlo je više od mesec dana, od potpisivanja ugovora.

Da li to može da predstavlja prbolem ili dovede do pasivnog statusa? Da li je imao neko sličnu situaciju?

Imao sam situaciju da nisam mogao da prijavim u e-agrar parcele koje sam uzeo u zakup, jer su bile prijavljene na drugom gazdinstvu.

U međuvremenu dok to nismo rešili, prošlo je više od mesec dana, od potpisivanja ugovora.

Da li to može da predstavlja prbolem ili dovede do pasivnog statusa? Da li je imao neko sličnu situaciju?
Ти уносиш у ЕРПГ датум до када траје закуп а не када почиње, тако да то непредставља проблем

Za Srdjan01 16.02.2025. sam obnovio gazdinstvo, pre toga sam promenio setvenu strukturu. U pitanju je zemlja iz komasacije… do sada sam dobijao sve subvenicije i sve je bilo u redu.
Sada kada udjem u eagrar nema ni jedne parcele… sve su izbrisane 😳 hteo sam da podnesem zahtev za subvencije i tamo video da nema parcela

Prihvata mi promenu kulture na parcelama koje su u mom vlasništvu,a neće da prihvati promenu na parcelama koje su u vlasništvu člana domacinstva.Parcele su pridodate prošle godine,i član domaćinstvo je dao izjavu u tu svrhu.Da li je potrebno i ove godine da se ponovo prosledi izjava eagraru ili sta vec.Izjava nije overena kod notara,nije bilo potrebno.

Mora da se odvoji

Dakle, po ovom kako ste napisali treba tri ugovora.
Kod mene je slučaj da jedna parcela od 2ha se polovina vodi na moju majku i ona je uneta u eagrar ,druga polovina je posle ostavinske( umrla tetka) pripala bratu i sestri od tetke sa udelom1/4+1/4 i druga gde su brat i sesta suvlasnici ,jel može to na jedan ugovor.

Nazad
Vrh