E-Agrar

Srđan sigurno bolje zna ali pretpostavljam da se od podataka piše 1.Katastarska opština, 2.broj parcele, 3.površina parcele, 4.površina udela u parceli ili samo Udeo u parceli.

Jedno pitanje.
Da li gazdinstvo može da ima pod opcijom RADNA AKTIVNOST i
"Poljoprivredom više od 50%" i "Bavi se seoskim turizmom"?
Kada prebacim na turizam automatski mi izbriše biljne kulture...

A kako da popune Ugovor o ustupanju? Piše broj parcele, površina...
Kako se popunjava kada si vlasnik 1/2?
Piše se pola površine, ili nekako drukčije?
Srđan sigurno bolje zna ali pretpostavljam da se od podataka piše 1.Katastarska opština, 2.broj parcele, 3.površina parcele, 4.površina udela u parceli ili samo Udeo u parceli.
Evo ugovora
31c81c0bdae6761f59ee36e4710ac96e.jpg

I ja sam takav ugovor pravio ali nisam imao slučaj da pravim samo za pola parcele. Zato bolje Srđan da pomogne da li može ovakav ugovor da se iskoristi ili na sve ovo da se dodaje u produžetku udeo___ha____ar____m2. Ja lično bi možda prekucao ugovor i dodao udeo u parceli ali bi se prvo raspitao kako je najbolje.

Imam dosta parcela sa takvom situacijom. Svuda pravim ugovor na celu površinu. Kad unosim u eagrar u "površinu parcele" unesem isto celu površinu. A u "površina koja se obradjuje" unesem samo taj udeo. Svaka je prošla verifikaciju bez problema...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Ja sam imao slicne slucajeve i pravio sam ugovor samo za povrsinu koju radim. Npr ako vlasnik ima 1ha pravim za tu povrsinu samo ugovor. A kad unosim u e agrar onda u katastru vidim kolika je ukupna povrsina parcele i to unesem a ispod toga unesem povrsinu koju ja radim (1ha) i koja je u ugovoru. Do sada je sve proslo.
Mislim da su oba slucaja ok ali manja verovatnoca da se pogresi je ako pravis ugovor samo za povrsinu koju radis.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kod mene su, prilikom povlačenja podataka iz katastra u e agrar napravili niz grešaka na jednoj parceli. Ubacili su u podatke u e agrar da radim tu parcelu 1/1 (i radim je) ali ugovor imam samo za 2/3. Za onu ostalu 1/3 nemam ugovor ali su oni izmislili nekakav pod broj parcele koji kada ukucam u geosrbiju ne postoji nigde i ladno uveli u sistem kao da imam ugovor, kao da je sve 5.

Činjenica je da će on i raditi CELU parcelu.
Međutim, 1/2 mu ustupa stric, koji je član gazdinstva (prilog 5), a drugu polovinu (1/2) mu ustupa ugovorom otac, koji nije član gazdinstva.

Kod priloga 5 lepo stoji i površina UDELA u parceli.
6602619621f8375e99a80d1bad2894cd.jpg

I ja sam takav ugovor pravio ali nisam imao slučaj da pravim samo za pola parcele. Zato bolje Srđan da pomogne da li može ovakav ugovor da se iskoristi ili na sve ovo da se dodaje u produžetku udeo___ha____ar____m2. Ja lično bi možda prekucao ugovor i dodao udeo u parceli ali bi se prvo raspitao kako je najbolje.
Ja imam sličan slučaj. Na polovini sam vlasnik, a druga polovina ne može da se registruje. I upisao sam ukupnu površinu, a u delu površina koja se obrađuje, sam upisao polovinu od ukupne površine. I prihvaćeno je bez problema.

Kada radite promenu setvene strukture treba da se brise biljna kultura komplet sa svim podacima? Ja pokusavam da promenim samo kulturu i stalno mi ostavi staru kulturu.

da idi na ukloni pa upisi novu kulturu

pre se moglo menjati samo kultura bez brisanja,sad nemoze

od pre nekih nedelju dana sam to primetio,kako menjam ljudima i obnavljam gazdinstva

Da li neko ima situaciju da ne može da promeni kulturu na parceli koja je upisana kao vlasništvo van katastra?

Da li neko ima situaciju da ne može da promeni kulturu na parceli koja je upisana kao vlasništvo van katastra?
Imao tu situaciju u komšijinom gazdinstvu, rešio tako što sam obrisao kultru za tu parcelu pa dodao novu i prošlo je bez problema.
isto situacija sa protivgradnom zaštitom kod komšije, obrisao kulturu skroz i dodao opet, prošlo bez greške.
Zanimljivo je da kod mene nisam imao nikakvih problema, išao sam samo izmeni kulturu i sve je normalno prošlo .

У складу са рекордним буџетом за пољопривреду у 2025. години, подстицаји у оквиру појединих мера директних плаћања увећани су у односу на претходну годину – подстицаји за квалитетне приплодне млечне и товне краве увећани су са 40.000 динара по грлу на 55.000 динара по грлу, док регреси за набавку сертификованог семена износе до 17.000 динара по хектару.

Nigde ne pise i za 18.000/ha?

Да питам...

Ја се данас улоговао у еАграр и буквално једним кликом обновио статус свог газдинства. Да л' сам у овом моменту требало (боље да кажем морао или и могао) да урадим још нешто? (До) Када треба да се пријави сетвена структура за предстојећу сезону?

Ја сам обновио али из неколико кликова. Одмах сам мењао и сетвену структуру јер већ знам шта ћу где сејати. Ако крајем априла нешто не никне па дође до пропмене, онда ћу само ту промену поново кориговати . Тако да сам сад 95% све урадио , а можда и 100%.

Da li biljnu kulturu dodavam nakon verifikacije nove parcele ili bih trebao odmah i nju da upišem?

Да питам...

Ја се данас улоговао у еАграр и буквално једним кликом обновио статус свог газдинства. Да л' сам у овом моменту требало (боље да кажем морао или и могао) да урадим још нешто? (До) Када треба да се пријави сетвена структура за предстојећу сезону?
Setvenu strukturu menjaš kada podnosiš zahtev za podsticaje ili kada poseješ nešto.
Da li biljnu kulturu dodavam nakon verifikacije nove parcele ili bih trebao odmah i nju da upišem?
Ne mora odma, može posle verifikacije. Bitno je da je upisana kultura koja se nalazi na njivi tako da njih možeš da upišeš prilikom predavanja zahteva za podsticaje ili kako se bude menjalo stvarno stanje na njivama.

Nazad
Vrh