E-Agrar

Unosim nove parcele iz ugovora o zakupu. Kad sacuvam izvod iz katastra na racunar i posle isti taj fail prilozim u e-agrar,pise da ne podrzava taj fail. Jedinu drugu opciju koju sam nasao je da print scrinujem ekran i tako ocita,e sad pitanje je da li ce operateri to kasnije uvaziti?

Prilikom ubacivanja novih parcela sam priložio samo overen ugovor BEZ izvoda iz katastra i parcele mi uredno prolaze verifikaciju.Je'l ste to primetili?
Unosim nove parcele iz ugovora o zakupu. Kad sacuvam izvod iz katastra na racunar i posle isti taj fail prilozim u e-agrar,pise da ne podrzava taj fail. Jedinu drugu opciju koju sam nasao je da print scrinujem ekran i tako ocita,e sad pitanje je da li ce operateri to kasnije uvaziti?
evo i kod zlaje a i kod mene sto sam radio kolegi-prosle parcele verifikaciju bez izvoda

tako da probaj slobodno bez izvoda,pa ces videti za 2-3 dana da li ce ti proci ili ne

kod mene je na jednom ugovoru problem bio trajanje ugovora,pa je bilo kada sam prvi put ubacio zuto,pa za koji dan crveno(da dopunim informaciju o trajanju zakupa),postavio ponovo jasniju sliku i za 2 dana prosla verifikaciju

Već sam pisao kako možete da preuzmete Izvod iz eKatastar.

Stisnete ovo
IMG-20240229-095509.jpg

Pa zatim ovo
IMG-20240229-095920.jpg

Umesto štampača vi izaberete Sačuvaj kao PDF.

I taj Izvod.pdf priložite u eRPG.>

>[ Isti postupak je i za telefon ]<<

@Srđan01
Imamo ovde sledeću situaciju:

Član gazdinstva koji je bio vlasnik svih parcela u gazdinstvu njegovog unuka (nosioc) je preminuo. Sve parcele su prešle po 1/2 na njegova 2 sina.
Jedan sin je član gazdinstva, drugi nije jer ima svoje gazdinstvo (pčele).

Šta sada treba tačno uraditi?

Sa sinom koji je član treba napraviti izjavu Prilog 5 čini mi se a sa drugim sinom ugovor o ustupanju na korišćenje, sa obojicom po pola parcele. Prvo obrisati sve koje se vode na preminulog člana pa sa novim dokumentima ubaciti ponovo po 2 polovine.

@Srđan01

Član gazdinstva koji je bio vlasnik svih parcela u gazdinstvu njegovog unuka (nosioc) je preminuo. Sve parcele su prešle po 1/2 na njegova 2 sina.

Ukoliko nije završena ostavinska rasprava , postavlja se član gazdinstva za privremenog nosioca do okončanja ostavine uz saglasnost druge osobe.

Ako je ostavina završena , mora u rešenju da stoji ko je naslednik i uz saglasnost druge osobe se postavlja za nosioca pa tek onda može da se pravi Ugovor.

@Srđan01
Nisi pažljivo čitao. Nosioc se ne menja. Pokojnik, a bivši vlasnik parcela, nije bio nosioc, već član. Ostavinska je završena, sinovi su nasledili po 1/2.
Otac nosioca 1/2 (on ima drugo gazdinstvo za pčele) i njegov brat, stric nosioca koji je član gazdinstva 1/2.

Ukoliko nije završena ostavinska rasprava , postavlja se član gazdinstva za privremenog nosioca do okončanja ostavine uz saglasnost druge osobe.

Ako je ostavina završena , mora u rešenju da stoji ko je naslednik i uz saglasnost druge osobe se postavlja za nosioca pa tek onda može da se pravi Ugovor.
Nosilac ostaje isti ali se parcele sa pokojnog člana dele na živog člana i druga polovina na osobu koja nije član.

@Srđan01
Nisi pažljivo čitao. Nosioc se ne menja. Pokojnik, a bivši vlasnik parcela, nije bio nosioc, već član. Ostavinska je završena, sinovi su nasledili po 1/2.
Otac nosioca 1/2 (on ima drugo gazdinstvo za pčele) i njegov brat, stric nosioca koji je član gazdinstva 1/2.
Možda vi niste dobro (Lepo) obljasnili pa sam vas tako razumeo.

Pokojni član se briše iz gazdinstva i sve parcele koje su bile njegove.

Sinovi mogu da daju zemljiste u zakup , ugovor se overava kod notara i ponovo uvedu u gazdinstvo.

Nosilac ostaje isti ali se parcele sa pokojnog člana dele na živog člana i druga polovina na osobu koja nije član.
Možda vi niste dobro (Lepo) obljasnili pa sam vas tako razumeo.

Pokojni član se briše iz gazdinstva i sve parcele koje su bile njegove.

Sinovi mogu da daju zemljiste u zakup , ugovor se overava kod notara i ponovo uvedu u gazdinstvo.
Možda, poznat sam po lošem objašnjavanju. Evo, @Brale je lepo objasnio. Jedan je član, drugi nije.

Opet imam pitanje za resavanje problema na e agraru, ovaj put je stopostotno moja greska… naime podneo sam zahtev za povrat osiguranja na e podsticajima, redovno je prihvacen zahtev ali sam ja napravio gresku i nisam na vreme preuzeo resenje iz sanduceta. Nisam dobio notifikaciju za email, moja greska sto nisam kontrolisao sanduce na vreme i sad sta je tu je… u sanducetu stoji da je resenje dostavljeno bez preuzimanja, u podsticajima stoji da je zahtev prihvacen. Sta da se radi povodom ovog slucaja i da li ima resenja? Hvala unapred za odgovore

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opet imam pitanje za resavanje problema na e agraru, ovaj put je stopostotno moja greska… naime podneo sam zahtev za povrat osiguranja na e podsticajima, redovno je prihvacen zahtev ali sam ja napravio gresku i nisam na vreme preuzeo resenje iz sanduceta. Nisam dobio notifikaciju za email, moja greska sto nisam kontrolisao sanduce na vreme i sad sta je tu je… u sanducetu stoji da je resenje dostavljeno bez preuzimanja, u podsticajima stoji da je zahtev prihvacen. Sta da se radi povodom ovog slucaja i da li ima resenja? Hvala unapred za odgovore

Nemas nikakav problem, cekas isplatu.

Sve je 👍, budite bez brige.

@Srđan01

@Srđan01 šta na kraju da im kažem?
Sa naslednikom 1/2 koji je član treba napraviti izjavu (Prilog 5), a sa drugim naslednikom 1/2 koji nije član gazdinstva ugovor o ustupanju na korišćenje, sa obojicom po pola parcele.
A sa ovim koji nije član da overi kod javnog beležnika?
A pre svega sve parcele da se izbace, pa onda da se ubacuju po 1/2.

Jel ovako sve, ili ne?

@Srđan01 šta na kraju da im kažem?
Sa naslednikom 1/2 koji je član treba napraviti izjavu (Prilog 5), a sa drugim naslednikom 1/2 koji nije član gazdinstva ugovor o ustupanju na korišćenje, sa obojicom po pola parcele.
A sa ovim koji nije član da overi kod javnog beležnika?
A pre svega sve parcele da se izbace, pa onda da se ubacuju po 1/2.

Jel ovako sve, ili ne?
Da sada nema greške 👍.

Poslednja izmena:
Kad kucam email adresu na E agraru izadje mi ovo. Zbog cega se to desava?

Jeste li uspeli da rešite? Ja sam imao isti problem i greška je bila kod upisivanja mail-a, koliko god da sam puta čitao nisam mogao da vidim grešku jer sam izostavio jedno slovo a moj mozak jednostavno to nije registrovao jer sam čitao po šablonu sve dok sin nije naišao kraj mene i pokazao mi da fali slovo. Smešno ali eto zbog gluposti problem gde ga nema.

Jeste li uspeli da rešite? Ja sam imao isti problem i greška je bila kod upisivanja mail-a, koliko god da sam puta čitao nisam mogao da vidim grešku jer sam izostavio jedno slovo a moj mozak jednostavno to nije registrovao jer sam čitao po šablonu sve dok sin nije naišao kraj mene i pokazao mi da fali slovo. Smešno ali eto zbog gluposti problem gde ga nema.
Konkretno za @milovan vrsac u ovom slučaju nije pogrešna e-mail adresa već je bilo potrebno ponovo da se registruje na eID (Nalog je bio zaključan zbog više pogrešnih pokušaja pa je jedino rešenje bilo da se obriše i da se napravi nov).

Supruzi su promeni email adresu za e upravu u nekoj agenciji,a mi to nismo ni znali. I ja sam probao da se logujem na E agrar sa starom adresom,probao 2x na telefonu i reko aj da probam sa racunara i dalje nisam znao sta je problem dok se Srdjan nije ukljucio.
Hvala Srdjanu jos jednom.

Nazad
Vrh