E-Agrar

Moraš da čekaš do 45dana.... Pa će se pojaviti u međuvremenu 😁

Da li moze da se odradi ugovor sa zakupodavcom ako nema nasu licnu kartu? Da li moze na pasos, posto su ljudi u inostranstvu?

Ako se preko Nisove kartice na telefonu nije sipalo gorivo vise od 3 meseca ,znaci da je ista istekla ?.Jel neko imao isti slucaj ?.Koja je dalja procedura da se ista re-aktivira , i koliko to traje ?.Valjda ne traje dugo kao kad se ceka na karticu ?.

Proveri prvo na pumpi da li je aktivna kartica, ne mora da znači da je postala neaktivna ako nisi točio tri meseca.

Neverovatno koliko se parazita zakači za poštenog čoveka koji bi da živi od svog rada. Platili smo 20% od subvencija matičnoj službi, a sad se javlja i nekakva odgajivačka organizacija koja takođe traži neke pare. Ni jedni ni drugi nam nisu ušli u pojatu prošle godine! Pa turci su uzimali 10%, koliko se sećam iz istorije ali ovi ga preteraše.
Plaćaj veterinarima obeležavanje, plaćaj ovima 20% matičenje, e sad plaćaj i odgajivačkoj organizaciji za koju nisam ni znao da postoji. Za šta? Jedan isti posao treba tri službe da rade i svima da se plati...

Trazi im da ti ispostave racun za usluge koje su uradili za tebe, pa kad ti donesu racun nemoj da uzmes jer te usluge nisi dobio. Ne znam kako moze da dodje neko i da trazi pare samo, kako se to danas moderno kaze na forumu, mogu da dobiju Bobana! 😂

Hahaha, sad se setih jednog Kazana iz Vodice, isto se Milan zove. I on mu tako "tepao"

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

Trazi im da ti ispostave racun za usluge koje su uradili za tebe, pa kad ti donesu racun nemoj da uzmes jer te usluge nisi dobio. Ne znam kako moze da dodje neko i da trazi pare samo, kako se to danas moderno kaze na forumu, mogu da dobiju Bobana! 😂
Ja stvarno ne znam kako sve to funkcioniše. Izgleda da veterinari obeleže, onda ta matična služba koja uzima 20% vodi matičnu evidenciju ( šta god to značilo), a onda sve to šalju ovoj odgajivačkoj organizaciji koja sve to šalje ministarstvu. Tako sam razumeo celu stvar. Ali očigledno potpuno nepotreban posao.
Mi imamo saradnju sa tom firmom što vodi matičnu službu ali sa odgajivačkom organizacijom apsolutno ništa. Mislim, nije to nikakva organizacija, to je tašna-mašna doo firma u kojoj radi jedna žena, koliko sam shvatio, ali preko nje to ide.
Zamoliću ako je neko upućen u taj sistem da mi potvrdi da li je zaista tako.

Ja stvarno ne znam kako sve to funkcioniše. Izgleda da veterinari obeleže, onda ta matična služba koja uzima 20% vodi matičnu evidenciju ( šta god to značilo), a onda sve to šalju ovoj odgajivačkoj organizaciji koja sve to šalje ministarstvu. Tako sam razumeo celu stvar. Ali očigledno potpuno nepotreban posao.
Mi imamo saradnju sa tom firmom što vodi matičnu službu ali sa odgajivačkom organizacijom apsolutno ništa. Mislim, nije to nikakva organizacija, to je tašna-mašna doo firma u kojoj radi jedna žena, koliko sam shvatio, ali preko nje to ide.
Zamoliću ako je neko upućen u taj sistem da mi potvrdi da li je zaista tako.
Koliko ja znam njima se plaća ali samo za prvotelke koje se prvi put uvode u matičnu evidenciju, dodju izmere joj dimenzije, dobije neku ocenu i još po nešto i za to im se plaća, za ostala grla koja su već redovno vode samo matičnoj sluzbi se plaća harač, valjda je tako🤔

Svi oni su se nafatirali love od kad su krneule subvencije samo tako. I sad kada se grinja najede samo busi gde moze jos da uzme. 3 maticne sluzbe sam do sada promenio zato sto sam ih oterao u k.... Neki izmisljaju gluposti i naplacuju seljacima a ovi nemaju pojma sta i kako ide. U principu maticna sluzba koju sam izaberes placa odgajivackoj organizaciji odnosno regionalnoj sluzbi po svakom grlu odredjenu cifru(za krave ne znam kolika je) onda ovi overavaju i salju ministarstvu.Smotra se radi jednom godisnje i NE NAPLACUJE SE (nigde u zakonu ne pise niti maticna sluzba to nesto placa drzavi,ako to naplacuju to stavljaju u svoj dzep) i to treba da dodju zajdno predstavnici maticne sluzbe i regionalne sluzbe sto se naravno nikada ili vrlo retko desava zato sto im se jebe da pomere guzicu iz fotelje i usmrde u stali. Jedan drugar na tu foru kada su mu se najavili da ce doci da mere zivotinje nije cistio u stali 5 dana kod krava nakupilo se govana pola metra on obuo cizme gazi po onim govnima oni dosli u patikama i stiklama,kada im je rekao izvolite udjite ovi se okrenuli i otisli :)
Primer kod ovaca je da sam placao 800din + pdv godisnje i to je to,onda mi je jedan batica samo poslao sledeci racun bez ikakve najave na 1000+ pdv sto naravno nisam hteo da potpisem niti da platim. Na kraju sam platio po staroj ceni i napustio maticnu sluzbu.Za ovcu imaju trosak oko 400 din godisnje i kada se prvi put jagnji odnosno kada se placa hb broj 300din(sto naravno naplacuju posebno). Dolazili su mi kupci za ovce i pricaju da neke maticne sluzbe deru i po 2000 po ovci to je stvarno bezobrazluk.Sto se tice krava imam jednu i za nju sam platio 4000 din maticnoj.

Ne znam kakva je kod vas praksa, ovi naplaćuju matične listove ako nekom prodaš ovcu pa treba da pređe u drugu matičnu službu. Naravno, bez fiskalnog. A cifra je mislim oko 2000din po grlu. Jedan papir A4 formata sa izmišljenim podacima, jer naravno nikad nisu ništa merili na terenu.
Strašna pljačka. Ne znam šta oni tu imaju da rade, kad veterinari lepo stave markice na uši i upišu sve što treba. Šta koj đavo više trebaju ostali. Ali malopre sam prelistao zakon o stočarstvu i video da im je omogućeno da pljačkaju. A pod izgovorom da oni sprovode odgajivački program. Hahaha koji cirkus.
Ja smatram da nemam obaveze prema odgajivačkoj organizaciji jer s njima nemam nikakav ugovor, a oni nisu državni organ već privatna firma. Matičari su svojih 20% dobili pa nek oni plate.

Imas ugovor sa odgajivackom organizacijom a da nisi ni svestan toga u suprotnom ne bi do sada mogao da dobijas subvencije.To je trojni ugovor koji se potpisuje izmedju vlasnika,maticne sluzbe i odgajivacke organizacije. Stim sto ovih iz organizacije nema pa im ovi iz maticne odnesu pod nos da potpisu.

Pa o tome pričam. Država ti kao nešto daje, a omogućava parazitima da ti uzmu skoro trećinu. Pa kad bi bar radili nešto, a ono ništa. Samo daj pare.

Dosta mi je više legalne pljačke. Pre neki dan oteram na tehnički prikolicu za auto. Cena 6000din! Dva točka i dva žmigavca!

Nazad
Vrh