E-Agrar

Nisam u toku sa materijom oko NIS kartica i njihovih aplikacija, ali me jedan kolega zamolio da postavim pitanje na forumu na tu temu pa ću pokušati onako kako sam ga shvatio šta pita.
Kad se podnese zahtev NIS-u za aplikaciju, NIS kad odobri pošalje nešto da može da se instalira (ili aktivira - ne znam) aplikacija na telefon? (tako mi je objasnio) Da li je to odobrenje vezano za telefonski broj i/ili telefon, i da li ta aplikacija može da se instalira i na nekom drugom telefonu. Konkretno, njegova ćerka ima svoje gazdinstvo, dobila je od NIS-a da može da instalira aplikaciju na telefon, ali pošto uglavnom nije u selu (radi u gradu) da li može njen tata da instalira aplikaciju na svoj telefon i da joj on kupuje gorivo? Tata takođe ima svoje gazdinstvo i svoju aplikaciju.
Možeš da instaliraš na koji god hoćeš telefon. Broj je potreban samo da bi dobio kod za aktivaciju aplikacije. Može samo jedna aplikacija da radi, uvek radi ona koju si poslednju aktivirao.

Instaliraš aplikaciju Dual Space i možeš da imaš istu aplikaciju sa nekoliko korisnika. Time kloniraš instalaciju aplikacije i samo se uloguješ sa drugim nalogom, pri čemu onaj prvi takođe radi. Ja tako koristim Yettel aplikaciju kako bih pratio i dopunjavao kredit babi za njen broj, a istovremeno imam Yettel aplikaciju za svoj. Na istom uređaju.

Inače stigle su subvencije za ovce, sad još samo da se plati 20% harač matičnoj službi :(
Od odricanja od žalbe do isplate prošlo je 3-4 dana. Ja sam iznenađen :D
Da li ti to I dalje radi, zato sto su meni na pocetku te klon aplikacije radile za NIS, ali onda nakon nekog vremena su prestale da rade, nece da uloguje klonirana aplikacija kada unesem PIN. Dok osnovna ne klonirana radi normalno.

Sent from my WP32 using Tapatalk

Baš NIS aplikaciju nisam klonirao ali ove druge rade kao i ranije. Probaj, ne verujem da nešto možeš da pokvariš.

Koliko sam ukapirao poziv za seme ce izaci tek 15.oktobra?
Do tada ce sigurno neke njive već biti izbrisane iz e agrara

Nisova aplikacija nije mogla da se instalira na multi space.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

E, jbm mu miša...
db9da14954970703358a13b5a03647aa.jpg

Koliko sam ukapirao poziv za seme ce izaci tek 15.oktobra?
Do tada ce sigurno neke njive već biti izbrisane iz e agrara

Управа за аграрна плаћања

Документација​

image0-2.jpeg

Договорена исплата подстицаја и регреса пољопривредницима у овој години​

18. јул 2024.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић, заједно са председником Владе Републике Србије Милошем Вучевићем и председницом Народне скупштине Републике Србије Аном Брнабић, одржао је данас састанак са представницима седам пољопривредних удружења на којем је донето више закључака.

Постигнут је договор да Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде предузме следеће кораке у циљу решавања захтева које су изнели представници удружења, а то је да у најскоријем року предложи Народној скупштини измене и допуне Закона о подстицајима у пољопривреди и руралном развоју тако да најкасније до средине октобра 2024. године буду усвојене измене овог закона, и то тако што ће у члану 31. бити унета одредба која ће гласити: Регрес за сертификовано семе исплаћује се у износу до 17.000 динара по хектару за исту површину за коју може да се оствари право на основне подстицаје из члана 17. став 1. тачка 1) подтачка (1) овог закона.

Такође, биће предложено брисање дела става 3. члана 31. наведеног закона у делу у којем се наводи регрес за семе у износу од 6.000 динара по хектару.
Најкасније до краја октобра 2024. године биће расписан јавни позив за регрес за сертификовано семе у износу до 17.000 динара по хектару.

Модалитет за решавање проблема коришћења пољопривредног земљишта без правног основа, на коме нису решени имовинско правни односи, биће утврђен најкасније до краја септембра 2024. године, а у сврху остваривања права на подстицај у пољоприведи.
У овој години биће исплаћен једнократни подстицај у износу од 40.000 динара по грлу за одгој квалитетне приплодне краве првотелке.

Такође, у овој години биће исплаћен једнократни подстицај у износу од 60.000 динара по грлу за одгој квалитетне приплодне јунице старости од 12 до 24 месеца, те да ће услов за исплату овог подстицаја бити да произвођач на газдинству буде у обавези да ову јуницу задржи на пољоприведном газдинству за период од минимум три лактације, односно до пет година старости.

Биће предузете све мере да увоз млека до краја године буде у количинама највише до количине увезеног млека у прошлој години, за исти период, или у мањим количинама
Истовремено, биће предузете све мере да се побољша извоз рафинисаног и нерафинисаног уља, те да ће организовати састанак са највећим произвођачима уља најкасније до краја јула 2024. године коме ће присуствовати и председник Владе Милош Вучевић.

Најкасније до краја јула 2024. године биће предложено формирање радне групе за координацију активности за унапређење робно тржишног пословања пољопривредним производима, те да ће се наставити са редовним одржавањем седница радне групе.

Представници удружења пољопривредника биће активно укључени у израду Стратегије пољоприведе и руралног развоја за период од 2025. до 2032. године.

Представници удружења су истакли да ће се сва комуникација са Владом Србије и Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде у будућности наставити мирним путем кроз конструктиван дијалог без излазака на улице и протеста.
Састанку су присуствовали представници пољопривредних удружења произвођача млека „Наше млеко“, Удружење „СТИГˮ Пожаревац, Удружење произвођача млека Кикинда, Удружење „За спас и опстанак сточара западне Србијеˮ, Удружењa произвођача млека Шумадије и Поморавља, Удружење „Сложни Пидиканци“ и Удружење Северни Банат Брестовачки ратари.

image3-300x201.jpeg

image1-2-300x201.jpeg

saopstenje-registracija.jpg

Саопштење о обнови регистрације газдинства за текућу годину​

29. јул 2024.

Апелујемо на пољопривредне произвођаче да пре подношења захтева за остваривање права на подстицаје у електронском Регистру пољопривредних газдинстава изврше обнову регистрације за текућу годину. На тај начин пољопривредни произвођачи испуњавају један од основних услова за остваривање права на субвенције по било којој мери подстицаја у пољопривреди и руралном развоју.

Поступак обнове регистрације у Регистру покреће се избором и попуњавањем одговарајућег електронског обрасца захтева у online форми, непосредно у оквиру софтверског решења еАграр.
Избором функционалности „Обнова пољопривредног газдинства“ на порталу eAgrar-eRPG након провере података уписаних у електронски Регистар пољопривредних газдинстава и избором дугмета „Поднеси захтев за обнову“ извршена је обнова газдинства за текућу годину.

Подсећамо пољопривредне произвођаче који су поднели захтев за подстицаје путем портала еПодстицаји да редовно проверавају своје еСандуче на порталу еУправе https://euprava.gov.rs/ и прихвате и преузму решења, која на тај начин постају правоснажна и извршна, што омогућава исплату средстава. Уколико немају примедбе, могу и да се одрекну права на жалбу сагласно Упутству за одустанак од жалби.

За све додатне информације корисници се могу обратити на контакт телефоне Управе за аграрна плаћања 011/30-20-100, 011/30-20-101 и 011/30-20-118 или 0800/106-107, сваког радног дана од 7:30 до 15:30 часова, као и на званичној веб презентацији Управе за аграрна плаћања на адреси https://uap.gov.rs/#kontakt и на званичној веб презентацији еАграр, на адреси https://eagrar.gov.rs .

Kakvo je to podsecanje na obnovu gazdinstva? Pa zar nismo obnavljali pre podnosenja zahteva podsticaja po hektaru? Jel ima jos gazdinstava da nisu obnovila?

Kakvo je to podsecanje na obnovu gazdinstva? Pa zar nismo obnavljali pre podnosenja zahteva podsticaja po hektaru? Jel ima jos gazdinstava da nisu obnovila?
Ovo se više odnosi na nova gazdinstva (Pošto stara znaju da trebaju prvo da obnove gazdinstvo pa tek onda da apliciraju za željeni javni poziv 🙂).

Koliko sam čuo nađe se i po koje staro gazdinstvo koje još uvek nije obnovilo gazdinstvo (Da ne veruješ 😧🫣😱 ali dobro nije to na meni da razmišljam).​

Subvencije po ha su poslte na isplatu. Jel treba i sada da se odustane od prava zalbe? Ne vidim tu opciju..

Subvencije po ha su poslte na isplatu. Jel treba i sada da se odustane od prava zalbe? Ne vidim tu opciju..
Kada prihvatite rešenje što ste dobili u eSanduče, kroz par dana dobijate opciju na ePodsticaji da se odreknete prava na žalbu.​

Sada samo čekate obaveštenje na 📱da ste dobili uplatu na 💳.​

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh