IMT539'98
Član
Parcele su od clanova gazdinstvaMože . Ako je zakup treba samo da prođe verifikaciju.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Parcele su od clanova gazdinstvaMože . Ako je zakup treba samo da prođe verifikaciju.
Ja sam odmah u ugovoru upisao da je zakupodavac vlasnik (npr 1/2, 1/3...) i prihvaceno je.Kako se ono beše pravi ugovor ako vlasnik nije vlasnik cele parcele. Jel se u ugovoru navodi cela površina pa posle u eagraru upiše samo njegov deo ili se odma u ugovor piše samo njegov deo parcele?
Meni su rekli da samo ubacim nov ugovor i promenim datum važenja ugovora.Potrebno mi mišljenje stručnijih... Krenuo sam u češljanje mog e agrara i pošto imam par parcela kojima ističe ugovor polovinom marta, hteo sam da ih izbrišem pa ponovo ubacim ali sam primetio da mogu izmeniti datum trajanja ugovora kao i da mogu u prilozima okačiti nov ugovor tj dokaz da stvarno i jeste produžen ugovor. Da li može tako da prođe ili mora brisanje? Po meni mislim da može, što bi bila dobra opcija jer se onda izbegava verifikacija. E sad još jedan problem... Neke od tih parcela nemaju istu površinu zbog satelitskog premera a to ne mogu da promenim... Kod nekih parcela je veća površina u novom ugovoru u odnosu na e agrar tj stari ugovor a kod nekih je obrnuto. Šta raditi? U principu ako je manja površina u e agraru, nije država na šteti nego ja. Dok one gde je država u šteti te bih možda brisao pa ispočetka.
Ima li neko iskustva sa ovakvom situacijom?@Srđan01
Ako moze pomoc za kuma.
Radi zemlju tu vec duzi period, do sada nije imao ugovor za tu zemlju.
Vlasnica te zemlje je umrla, jedini naslednik je sin ali jos uvek nije pokrenuta ostavinska rasprava nista tako da se zemlja jos uvek vodi na pokojniku.
Jel postoji neka opcija ugovora da se uradi sa sinom ili kako vec?
Poslato sa RKY-LX1 pomoću Tapatoka
Pozdrav Srdane.Zakupljeno zemljište iz komasacije
Unesite JMBG ili Matični broj zakupodavca/vlasnika zemljišta, katastarku opštinu, broj katastarske parcele i unesite ukupnu površinu parcele i površinu dela koji se obrađuje. Takođe, potrebno je uneti i tip zakupa kao i period do kad je ugovoren zakup/ustupanje.
Nakon toga priložite dokumente:
- Ugovor o zakupu ili ustupanju
- Rešenje / Izvod o raspodeli komasacione mase
Neradi ni kod mene. Pao sistem.Radi li E-agrar. Stalo izbacuje gresku kad hocu da unesem novu parcelu.