dusanboss
Član
Zašto 2-3 koji se razumeju kad moze njih 100 što se ne razumeju. Zna se kako se u ovoj drzavi dobijaju javni poslovi. E-uprava je navodno počela da radi 2010. Znači ako za 13 godina nisu uspeli da ga oprave , neće bar za još 13 ako se ne obace pavi ljudi da rade na tome, a neće.Kao što Milan11 je napisao nije to teško da urade 2-3 čoveka koja se razumeju u informacionu tehnologiju. Brzo bi oni to napravili da funkcioniše kako treba. Međutim u ovoj državi je problem što neko ko donosi odluke (u ovom slučaju ministarstvo - odnosno ljudi u njemu) treba da zna šta i kako hoće i da to objasni ovoj dvojici-trojici koji to posle sistemski formulišu. Dakle neko mora da zna sve procedure i zavrzlame koje se mogu desiti na terenu da bi sve to predvideo i onda kada se to zada programu on sam sve odrađuje. Ali kod nas u zemlji takvih nema nego je sve "uhhh što bi bilo lepo da to i to imamo i ajde vi nama napravite" a posle problema u stvarnom dešavanju koliko hoćeš. Zato i jeste ovo sve nakaradno. Dakle trebalo je da naprave pa da probaju milion puta sve i svašta i onda kad je sve OK onda ga pustiš u opticaj i to negde mesec dana pre zvaničnog datuma kada kažu da će da to krene. A eto oni nešto pustili pa ajde svi da se polomimo i pravimo gužve svuda a ono tamo ne funkcioniše. Kažu biće. E neće biti jer nisu ništa uradili i napravili. Dakle nama ostaje samo nervoza oko svega ovoga.
U ostalom nismo mi prva drzava koja ovodi ovo. Pa kad ne znaš kako treba pogledaj kako radi Švaba ili ne znam ko... Ovo bar nije teško da se kopira...
Zanimam me baš koliko je ljudi radilo na projektu, koliko je novca izdvojeno i po kom principu su se ti ljudi birali. Verujem da je neko na bitnoj poziciji rakao : "me ovo oaj mali od mog brata on ti se razume u komjutere ni tačuda. ma napraviće on to..." (Pod tim misli da zna da digne windows ako se nešto ne izkomplikuje )
Jbt. koliko se samo IT promenio u tom sektoru za tih 13 god.? Pa do je verovatno moralo više puta da se preradjuje skroz.
Ne zelim da se mešam politiku, ali ne mogu da ne pomenem. Šta drugo očekivati u zemlji gde je Staša Stojanović narodna poslanica!!!
Poslednja izmena: