E-Agrar

Како поступати ако ветеринарска станица одбија да упише стварно бројно стање стоке на газдинству? Попунио сам земљишни фонд, али број стоке не могу да променим. А ветеринар ни после месец дана од како сам га обавестио о томе није увео стварно бројно стање животиња на газдинству. Не бих да обновим газдинство са неистинитим подацима.

Kad se sa parcele uklanja neobradiv deo da li mora da se parcela brise iz gazdinstva pa ponovo unosi koliko je stvarno obradivo .Probao sam da promenim povrsinu pod kulturom ali nece da primi.

Je l' ima neko zvanično sopštenje, uredba, zahtev i sl. o tom potrebnom smanjivanju površine parcele za neobradiv deo? Mislim ko je to zahtevao i rekao da se to radi? Trebalo bi valda da postoji to negde zvanično, napismeno, da narod zna šta se od njega konkretno traži...

Je l' ima neko zvanično sopštenje, uredba, zahtev i sl. o tom potrebnom smanjivanju površine parcele za neobradiv deo? Mislim ko je to zahtevao i rekao da se to radi? Trebalo bi valda da postoji to negde zvanično, napismeno, da narod zna šta se od njega konkretno traži...
oni stavljaju u pasivan status a posle se ti tuzakaj sa njima zbog 30ari

ja sam naprimer izbrisao 2 parcele nesto manje od 2h jer su gradjevinsko zemljiste iako je tamo ostao samo nekadasnji salas

oni su sa ovim do 100h samo uradili stvar,hocete velike subvencije e moze ali sad cemo da vas proverimo ko,gde i sta radi
nema subvencija ni po hektaru,refakcije,kravi ovo ono i sve to jos ubuduce 5 godina

bice zanimljivo videti podatak koliko subvencija ce ove sezone biti isplaceno po hektaru a koliko je prosle

pa i aktivnih gazdinstava a koliko pasivnih posle zavrzlama

Od građevina na njivama imam samo bandere od dalekovoda i jedan mali šaht. Taj šaht je ravan sa zemljom, ne znam ni kako ga mogu prepoznati sa satelita kad bi isto tako izgledao i neki najlon koji vetar nanese na njivu... Nije meni problem da skinem po 10 m2 za svaku banderu i taj šaht, ali me stravi izbacivanje parcela iz gazdinstva i ponovo ubacivanje sa naknadnom verifikacijom...

Nisu sve. Kad je u pitanju arenda da li treba novi ugovor o zakupu u tom slučaju (izbacivanje i ponovno ubacivanje parcele u eAgrar)?

ima li neka odredjena duzina trajanja ugovora o zakupu?
Ne (To sami ili sa vlasnikom odlučujete).
Kad se sa parcele uklanja neobradiv deo da li mora da se parcela brise iz gazdinstva pa ponovo unosi koliko je stvarno obradivo .Probao sam da promenim povrsinu pod kulturom ali nece da primi.
Nemate tu mogućnost da vršite promenu Površine udela u parceli da biste to promenili Parcelu morate da obrišete pa da je ponovo dodate.

💬 E sada da li će parcele ponovo da idu na Verifikaciju ne mogu tačno da vam kažem pošto ne znam (Nisam brisao one u Zakupu već u Vlasništvu pa sam ih ponovo dodao po mom redosledu :haha: ).

Za kolege koje su spominjale zemljište u gradjevinskom području,koje se tako vodi u katastru,može da se prijavi bez problema ako se vodi kao njiva.Zvao e agrar i pitao.
Znači u posedovnom listu piše zemljište u gradjevinskom području,ispod piše kultura njiva neke klase.

Jutros zvao e-agrar u vezi parcela u građevinskom području.Njihov odgovor je da je bitno da u izvodu stoji da je to NJIVA 1,2,3...16 klase i da nema na sebi nikakav objekat.

Šta znači da se vodi kao njiva.
Udji u neki posedovni( izvod iz katastra)na e katastru,piše vrsta zemljišta pa ispod kultura.Ako je kultura njiva može da se prijavi tako su mi rekli.
Da sad ne slikam dok okačim sliku.Piše na svakom posedovnom.
Znači ako je kultura njiva nema veze što je zemljište u gradjevinskom području.

Nazad
Vrh