Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kada su muz i zena u braku kupili neku njivu, oboje su vlasnici 1/1.Kada uzimam zakup zemljišta od supružnika, da li moram da pravim ugovor sa oboje ili je dovoljno samo sa muzem?
Radi se o zajedničkoj imovini supružnika
Normalno da je valjana. Ja sam imao takav slucaj i proslo je bez problema.Mislim da bi ova varijanta sa jednim ugovorom ali trojnim, gde se pominju dva zakupodavca sa svim svojim generalijama( jmbg,adresa br.parcele udeo...) i ti kao zakupac, uz sva tri potpisa na kraju ugovora, tebala da bude ispravna i pravno valjana.
Kada su muz i zena u braku kupili neku njivu, oboje su vlasnici 1/1.
Ako su na istom gazdinstvu, i kada su samim tim upisani oboje u eagrar tj muz je nosilac gazdinstva, a zena je clan gazdinstva, i u tom slucaju muz kao nosilac ne moze prijaviti celu parcelu, vec samo svoj deo parcela tj moze prijaviti 1/2 parcele.
Za drugu polovinu mu je potrebna potpisana saglasnost supruge, i dokaz da su na istom gazdinstvu tj uslikana licna karta.
Ovo smo 90% nas vec znali. Ali smo izvukli zakljucak da iako pise u katastru 1/1, oni su vlasnici pojedinacno samo 1/2 parcele.
Tako da prilazes jedan ugovor sa muzem i jedan ugovor sa zenom. Mozes napraviti i trojni ugovor gde se pominjes ti kao zakupodavac i suprug i supruga od koga uzimas tu parcelu, ali sto bi rizikovao, zbog raznih obradjicava predmeta.
Druze,Да ли си добро протумачио?
Druze,
Idi kupi sa svojom zenom ovih dana neku njivu. Ti si nosilac gazdinstva. Ubaci je celu na svoje gazdinstvo. Prijavi subvencije. Pisace ti posle obrade: u radu.
Kada budes zvao call centar ili otisao u psss, dobices odgovor da supruznik mora dati saglasnost da koristis i njenu polovinu.
Resenje: Ti povlacis 1/2 ukupne povrsine. Zatim dodajes parcelu clana gazdinstva, i preko tog clana tj supruge, povlacis 1/2 povrsine uz prilog pisane saglasnosti i njene licne karte.
U ugovor se navode svi suvlasnici na zemljištu a ugovor potpisuje majka kao staratelj.Hajde i ja da pitam... Imam jednu parcelu gde su vlasnici jedna žena i troje dece sa zabeležbom o maloletstvu. Svi imaju po 1/4. Sa kim se sklapa ugovor (ko potpisuje sa njihove strane kao zakupodavac)?
Ko vam je reko.Da li ugovor o zakupu mora biti overen kod notara? Meni su rekli da moze bez overe, stim da se overa kod notara obavi do kraja godine. Ne znam da li je to zaista tako