Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
To je njihovo obećanje da će naknadno moći da se podnese zahtev za subvencije kad se sve odobri i ferifikuje.Da li je to bilo ludom radovanje ne znam..Odes u psss, kazes da hoces da napravis neku izmenu u eagraru, oko recimo setvene strukture.
Oni ti kazu da moze samo da potpises neku izjavu, i onda se pristupi eagraru i napravi ta izmena. To je to.
A zasto i cemu ta izjava sluzi, obzirom da se epodsticaji ne mogu izmeniti, vec samo eagrar, e to pojma nemam... mozda bude naknadno otkljucana opcija epodsticaja, pa da se update-uje trenutno stanje i da naprave razliku u novcu, recimo. Ne znam..
Sta je sa onima koji su prijavili kukuruz,suncokret pa povadile vrane ili zecevi pojeli suncokret pa sejali soju? Ili ljudima koji su presejavali repicu u Junu jer nije izbacila mahune uopste jer nije prskano na vreme insekt? Ili poorali detelinu ii sejali kukuruz?Ovde se ne radi samo o sumama koje su prijavljeni kao vocnjaci. Vec su na meti/kontroli i ona gazdinstva koja na nekoj parceli imaju kukuruz i psenicu, a prijavili su samo kukuruz na celoj povrsini.
Znaci, i sama drzava ne osporava da je u pitanju obradiva povrsina, pa opet dolazi inspektor na vrata.
Kada na ovo dodamo i to da su veliki problem i okucnice, koje su prijavljene kao kulture na celoj povrsini, i kada ukljucimo, nenamerne greske poljoprivrednika, i kada zacinimo sa parcelama koje su nekim delom zahvaceni sumom, pa makar i par ari, dolazimo do zakljucka da su od ukupnog broja poljoprivrednika neispravni nekih 95%.
I kako to sada resiti i poslati inspektore svuda? Pa nikako. Sta raditi sada? Iskreno, ja da sam drzava, ni sam ne bih znao kako to da se sada ispravi.
Ljudi su vec dobili pozitivna resenja i novac. Samim tim, apel preko medija nije dovoljan, ali je to jedino sto se moze uraditi. Da se otkljuca epodsticaj i da se naprave izmene u nekom realnijem stanju. To se drzavi najvise isplati. A da salje inspektore svuda, to je nemoguce.
Rupa u zakonu...cuti-ne pricaj im mogucnostiSta je sa onima koji su prijavili kukuruz,suncokret pa povadile vrane ili zecevi pojeli suncokret pa sejali soju? Ili ljudima koji su presejavali repicu u Junu jer nije izbacila mahune uopste jer nije prskano na vreme insekt?