E-Agrar

Još uvek ne mogu da se dodaju parcele u erpg u vlasništvu, ne pojavljuju se, iako je matični broj upisan u katastru, postoji zabeležba da odluka nije konačna. Išao je čovek da uplati neku dodatnu taksu za koju mu nisu ni rekli da treba kad je išao da podnese zahtev. Katastar u Kruševcu je najgori u zemlji.
Sad je kasno da dodajem parcele ručno, verifikacija ne može da se uradi do ponedeljka.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока
Meni cim su stavili maticni broj pojavile su se parcele. Resenje jos nije stiglo, na e katastru isto stoji da nije konacna odluka.

Au taksa je problem, verovatno nece sistem da pusti dok ne legne uplata. Proveravajte na nekoliko sati.Ili probajte nekako rucno da unesete parcele.

Zasto mu to slepci iz katastra nisu napomenuli da mora da se uplati taksa sto pre?

Jesam i tamo, i išao sam da odustajem od žalbe na rešenje ministarstva. Zvaću ih danas malo da im dosađujem :)

@markokg1982 Како тачно функционише? Треба да урадим и некима са новом регистрацијом и старим без парцела јер још чекају катастар.
Od ovih 9 koje sam uradio, samo je jedno gazdinstvo imalo resenje u elektronskom sanducetu, da je upisano u registar. I kada sam pristupio eagraru, iznenadio sam se sto bas tom gazdinstvu nisam mogao da udjem u onu prvu opciju sa podacima i parcelama. Bila je zakljucana na moje veliko iznenadjenje.
Ostalih 8 sam bez problema imao pristup svemu. Proverio setvenu strukturu.
Onda sam direktno isao na epodsticaje. Sve funkcionise kao da je gazdinstvo vec "regularno" tj kao da vec postoji vidljiv bpg.

Inace nema opcije da se obnovi poljoprivredno gazdinstvo i ne moze se izdati potvrda o aktivnom statusu.

Sto se tice broja poljoprivrednog gazdinstva, cim unesete potrebne podstke prilikom te prve registracije, i kada ubacujete parcele itd, vi tog trenutka vec imate broj gazdinstva, samo nije vidljiv.
Da biste ga videli, mada vam to realno nista ne znaci, mozete to na ovaj nacin:
Unesite parcelu clana. Recimo da je to broj parcele 123
Kada je uspesno unesete, idite na dodavanje nove parcele, i namerno izaberite opet tu parcelu 123. I kada kliknete da je dodate, odmah cete dobiti obavestenje da je parcela vec upisana na gazdinstvu sa rpg XXXXXXXXXXX tj na vasem broju gazdinstva.

Mi smo u Sredu iako nismo imali BPG uspeli da izvadimo Strukturu setve i Izvod iz registra na kome nema status gazdinstva i onda nam se pojavio BPG. Potvrdu o aktivnom statusu iz tog razloga nismo mogli dobiti.

Meni cim su stavili maticni broj pojavile su se parcele. Resenje jos nije stiglo, na e katastru isto stoji da nije konacna odluka.

Au taksa je problem, verovatno nece sistem da pusti dok ne legne uplata. Proveravajte na nekoliko sati.Ili probajte nekako rucno da unesete parcele.

Zasto mu to slepci iz katastra nisu napomenuli da mora da se uplati taksa sto pre?
Uspelo je, podneo sam zahtev. Pojavile su se parcele u opciji dodaj zemljište u vlasništvu u katastru. Moguće da je zbog takse koja je uplaćena ili je sistem tek danas povukao podatke.

Sto se tice broja poljoprivrednog gazdinstva, cim unesete potrebne podstke prilikom te prve registracije, i kada ubacujete parcele itd, vi tog trenutka vec imate broj gazdinstva, samo nije vidljiv. Da biste ga videli, mada vam to realno nista ne znaci, mozete to na ovaj nacin:
Unesite parcelu clana. Recimo da je to broj parcele 123

BPG se vidi pored ovog što je navedeno i kada se uzme sledeće:

1. Izvod - podaci o PG i članovima

2. Izvod - podaci o biljnim kulturama

3. Izvod - podaci o životinjama

@markokg1982 Да ли си радио и неко старо газдинство без парцела или са парцелама које чекају проверу? Односно, да ли је само битно да парцеле буду унесене на газдинство?

Po meni je stvar jasna:

ako posle 12.06. budu dozvolili da za parcele koje zbog izostanka verifikacije nisu mogle da uđu u zahtev za subvencije može naknadno (posle verifikacije) da se podnese zahtev za subvenciju, onda im verujem da ih nisu verifikovali zbog obima posla i svaka čast...

ako nakon verifikacije parcela (koje to čekaju jako dugo) ne dopuste naknadno (posle 12.06.) podnošenje zahteva za subvencije za ze parcele onda je to NAMERNA KRAĐA od poljoprivrednika kako bi se vlast hvalila kako joj je puna kasa, davala mito pred izbore i punila džepove strancima...

Sad čitam ponovo obaveštenja, mada nisu baš skroz ista od uprave za agrarna plaćanja i od ministarstva poljop. Znači do 12.06 podnesem zahtev za ono što mogu a kad verifikuju podnosim ponovo zahtev?
Ako se ovo sve završi i isplati do 31.12 biće dobro

Evo jednog pitanja ako može neko da mi pomogne ili da me uputi kako da rešim.Drugar ima poljoprivredno gazdinstvo registrovao na Eagraru,sve uredno.Imao poljoprivredni kredit koji je ostekao tokom maja.On sve uredno plaćao i izmirio.Međutim u Eagraru mu promenili status u pasivno gazdinstvo zbog neizmirenih obaveza.On odlazi u banku,tamo dobija potvrdu da je izmirio sve uredno .Znači nema dugovanja.Verovatno banka nije azurirala da je izmirio obaveze.
Njemu treba da bude u aktivnom statusu jer aplicira za novi kredit.Slao je dopise sa dokazima da je uredan platiša,ali mu se niko ne javlja,i ne odgovara
Da li postoji neki broj telefona ili neko odgovoran u m Eagraru kome se može obratiti.Jer ako ovako ostane nit može do novog kredita niti đože subvencije da dobije.
Ako neko zna kako da mu pomognem,neka me usmeri

Evo jednog pitanja ako može neko da mi pomogne ili da me uputi kako da rešim.Drugar ima poljoprivredno gazdinstvo registrovao na Eagraru,sve uredno.Imao poljoprivredni kredit koji je ostekao tokom maja.On sve uredno plaćao i izmirio.Međutim u Eagraru mu promenili status u pasivno gazdinstvo zbog neizmirenih obaveza.On odlazi u banku,tamo dobija potvrdu da je izmirio sve uredno .Znači nema dugovanja.Verovatno banka nije azurirala da je izmirio obaveze.
Njemu treba da bude u aktivnom statusu jer aplicira za novi kredit.Slao je dopise sa dokazima da je uredan platiša,ali mu se niko ne javlja,i ne odgovara
Da li postoji neki broj telefona ili neko odgovoran u m Eagraru kome se može obratiti.Jer ako ovako ostane nit može do novog kredita niti đože subvencije da dobije.
Ako neko zna kako da mu pomognem,neka me usmeri
mail adrese:

uap.callcentar@minpolj.gov.rs

uap.kontaktcentar@minpolj.gov.rs

Budimo u kontaktu:

eAgrar

Brojevi telefona:

0800 106 107

011 30 20 100

011 30 20 101

011 30 20 118

Sve opcije su otključane osim baš te (Promena statusa sa Pasivnog na Aktivni i obrnuto)

Koliko sam čuo biće i ta opcija uskoro.

eAgrar.png

Butros nema to veze,ne može UAP da ima imuvid u nečiju privatnu stvar.Možda za neke obaveze vezane za kredite prwma ministarstvu.
Drugara su isto stavili u pasivu ali mu je isplaćena subvencija, verovatno je neki bag u sistemu.Imao je dug za porez od 2 crvene mislio je da je to u pitanju.

Butros nema to veze,ne može UAP da ima imuvid u nečiju privatnu stvar.Možda za neke obaveze vezane za kredite prwma ministarstvu.
Drugara su isto stavili u pasivu ali mu je isplaćena subvencija, verovatno je neki bag u sistemu.Imao je dug za porez od 2 crvene mislio je da je to u pitanju.
Ma on je otišao za neke papire vezane za nov kredit,oni mu izdali.Posle toga nije mogao da uđe u aplikaciju.Kad je otišao da proveri što ne može da uđe .Tamo mu je pisalo .,..pasivni status zbog neizmirenih obaveza po osnovu kredita.
On ode u banku kredit izmiren i izdali mu potvrdu

Nazad
Vrh