E-Agrar

Jel nekome odobrili i dali broj za novo PG. Odradio sam sve pre mesec dana i dalje stoji na cekanju

Juče sam se čuo sa čovekom iz PSS .Ne znaju ni oni tačno šta se dešava.Sačekaću krajnji rok za prijavu .Ako do tada nema pomaka ,obnoviću zahtev.
Koji je rok ,12 VI ????

Menjao sam broj računa, novi je prošao verifikaciju ali u zahtevu za subvencije i dalje piše stari broj iako sam izmenio zahtev kao što oni kažu da treba da se uradi, da li je još neko imao isti problem?

Ja sam jutros poslao mail na uap.callcentar@minpolj.gov.rs sa upitom o verifikaciji parcele koju čekam od 19. aprila. Brzo su mi odgovorili, ali odgovor mi ne pomaže. Međutim, ipak mislim da su nešto pokrenuli sa mrtve tačke, jer sam kasnije video da mi u zahtevu za subvencije ne stoji više status "primljen" već "u radu". Pošto se 12.06. bliži, mislim da će parcela koja čeka verifikaciju izvisiti za ovogodišnje subvencije.

Uzgred, jel može neko da mi pojasni poslednju rečenicu, ono oko maila? Da li je to ovo: koristim browser mozilu, u browseru otvorim gmail, pa u njemu primljene poruke, pa na posletku otvorim tu konkretnu poruku od UAP. Ispod poruke stoje dve "dugmeta": "odgovori" i "prosledi". Ukoliko bih želeo da odgovorim na konkretnu poruku od UAP-a da li je dovoljno samo kliknuti na dugme "odgovori", napisati tekst i poslati? Ili ta poslednja rečenica govori nešto drugo? Znam da je ovo smešno, ali ja stvarno nikad ne koristim mailove pa ne znam...

" Поштовање,​

Поштовани,

У току је верификација великог броја захтева. Управа за аграрна плаћања улаже максималне напоре да сви захтеви који чекају на верификацију буду завршени у најкраћем могућем року. Молимо Вас за још мало стрпљења.

Овим путем Вас обавештавамо да су крајњи рокови за подношење пријава за субвенције по актуелним јавним позивима продужени до 12. јуна 2023. године.

Напомињемо да продужетак рокова неће утицати на динамику исплате, која ће се одвијати несметано, без одлагања.

За сва додатна питања стојимо Вам на располагању.

takodje vas molimo da nas kontaktirate na 0800 106 107

С поштовањем,

Искрено Ваши, сервис центар.

Напомена: обавезно на поруку одговорите са reply-to!
Ne zaboraviti da stavite mailto: za pravi email, ako se koristi reply-to!!! "

Na onaj broj 0800/106 107 danima se ne niko nejavlja, imamo problem sa novim gazdinstvom. Struktura setve izvađena i izvod iz registra na kome nema statusa gazdinsta iz tog razloga Potvrdu o aktivnom statusu nemožemo da izvadimo.

Uzgred, jel može neko da mi pojasni poslednju rečenicu, ono oko maila? Da li je to ovo: koristim browser mozilu, u browseru otvorim gmail, pa u njemu primljene poruke, pa na posletku otvorim tu konkretnu poruku od UAP. Ispod poruke stoje dve "dugmeta": "odgovori" i "prosledi". Ukoliko bih želeo da odgovorim na konkretnu poruku od UAP-a da li je dovoljno samo kliknuti na dugme "odgovori", napisati tekst i poslati? Ili ta poslednja rečenica govori nešto drugo? Znam da je ovo smešno, ali ja stvarno nikad ne koristim mailove pa ne znam...
Da dovoljno je samo da kliknete na Odgovori i automatski će poslati kome treba (Čak ni ne trebate da napišete maili ili naslov poruke).

Polise osiguranja useva koje smo nosili u trezor, gde ćemo to sad predavati?Preko E-agrara će biti opcija?

O tome i ja razmišljam i pitam se kako će ići dokumentacija za subvenciju osiguranja. Svake jeseni predajem jednu debelu fasciklu sa silnom dokumentacijom u trezor, kako će biti sad????? U pitanju su polise za osiguranje brojlera, sve u svemu dokumentacija kao Rat i mir od Tolstoja.
Ako se to sve bude moralo skenirati....pa negde kačiti u E-agrar...

За субвениције за тов смо већ морали да скенирамо оно што смо раније слали уз захтев. Поступак је исти као и у еРПГ-у, може да се слика и телефоном.

Osim toga da budem strpljiv i da imaju puno posla, ne dobijam drugi odgovor na to šta će biti sa novim gazdinstvima za koje je ministarstvo izdalo rešenje i BPG, ali na E-AGRARU danima i nedeljama još nije sprovedeno, nego stoji da je gazdinstvo u procesu obrade. U ponedeljak je poslednji dan za subvencije, čisto sumnjam da će se baviti za vikend E-AGRAROM. Da li će ta gazdinstva ostati uskraćena za subvenciju?

Isto to, samo neke parcele cekaju verifikaciju dugooo, i to su i najvece parcele po povrsini, nisu uzeli da proveravaju bastu od 5 ari, a ako se izvisi za tu sumu, ne da nije dobro nego lose, jako lose

Oni misle da smo mi bas debili i maloumnici i da se u bas nista ne razumemo. Oni nas smatraju za nizu klasu i tako se ophode prema nama.
Nikakvi protesti nece nam doneti nista dobro, osim manjoj grupi. Jedini nacin je da nas 50000 pokrene kolektivnu tuzbu i pravdu trazimo na sudu. Oni ne razumeju drugaciji vid komunikacije.

Još uvek ne mogu da se dodaju parcele u erpg u vlasništvu, ne pojavljuju se, iako je matični broj upisan u katastru, postoji zabeležba da odluka nije konačna. Išao je čovek da uplati neku dodatnu taksu za koju mu nisu ni rekli da treba kad je išao da podnese zahtev. Katastar u Kruševcu je najgori u zemlji.
Sad je kasno da dodajem parcele ručno, verifikacija ne može da se uradi do ponedeljka.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Da li će ta gazdinstva ostati uskraćena za subvenciju?
Pa ako do Ponedeljka ne stave BPG i na vaš (Ili čiji već) eRPG to je očigledno da će ostati uskraćeni za subvencije (Za ovu godinu).

P.S Da li ste probali da odete na opciju opšti zahtevi, naslov molba da vam se što pre stavi BPG i na eRPG, napomena rešenje je došlo tada i tada i prilog stavite rešenje koje ste dobili ?

Ali sve mi se čini da će oni nama omogućiti novo gazdinstvo (Bez obzira što smo dobili rešenje) tek kada prođu svi javni pozivi. Čini mi se da je član @dobrivoj_zr objavio da treba da prođe 15 dana kada se dobije rešenje da bi uveli i na eRPG.

Poslednja izmena:
Pa ako do Ponedeljka ne stave BPG i na vaš (Ili čiji već) eRPG to je očigledno da će ostati uskraćeni za subvencije (Za ovu godinu).

P.S Da li ste probali da odete na opciju opšti zahtevi, naslov molba da vam se što pre stavi BPG i na eRPG, napomena rešenje je došlo tada i tada i prilog stavite rešenje koje ste dobili ?
Jesam i tamo, i išao sam da odustajem od žalbe na rešenje ministarstva. Zvaću ih danas malo da im dosađujem :)

Nazad
Vrh