Duvan -- opšta tema

Pređeš na sirak metlaš. Tu ti trebaju radnici isto kao i na duvanu a plasman je 100% siguran.

Moracu na nesto da predjem,ali dotad evo jedne slike sa sajma iz Budimpeste,jest da nema veze sa duvanom ali posto sam najvise na ovoj temi tu cu da postavim.Od svih traktora najvise mi se svidelo ovaj
wvrebn.jpg

Cao duvandzije,ja sam iz Kukujevaca i vec 10 godina se bavim proizvodnjom duvana.Prvo sam radio sa Alijansom i nisam bio zadovoljan saradnjom,zadnjih pet godina saradjujem sa DUVANKOOPOM iz Backe Palanke i mogu da kazem da su uvek bili korektni.Preporucio bih svima koji se bave proizvodnjom duvana tipa Berlej da saradjuju sa ovom firmom.Moje licno misljenje je da su oni ipak najkorektniji.

auuu Nuikola, nisi pročitao prethodne postove, sa tim tvojima smo mi obrali bostan, ni ime da im se ne pomene,nemam tako ružne reči da ih pohvalimo, nas u Hrtkovcima oderaše sad i nikad više

Poslednja izmena:
Taj isti terenac(mislim da je inzenjer po struci) dolazi i kod nas u Kukujevce,nikada nismo imali problema sa njim.Procitao sam ja prethodne komentare,zato sam i hteo da kazem svoje misljenje.Sve zavisi od toga kakav si imao duvan,svaka je godina prica za sebe.Iskustva su razlicita,koliko ti dugo radis sa ovom firmom?

prvi i poslednji put, ne samo ja, nego nas petorica smo u pitanju, problem nije u duvanu, nego u poslovnom odnosu.

Poslednja izmena:
Ja ne zelim nikoga da branim niti da napadam,ja sam samo izneo svoje misljenje.Ja imam skroz drugaciji utisak od tebe,svi proizvodjaci iz Kukujevaca sa kojima sam ja pricao nastavice saradnju sa njim.Na kraju bih hteo da ti kazem da nije korektno da na takav nacin komentarises bilo koga,mislim da to nije u redu.Pozdrav,puno srece sa nekom drugom firmom.

Zoranko ne samo da nije nekorektan , nego je vrlo blag i odmeren u oceni onoga sta se radi na otkupu duvana u Palanci. I i II klase samo u tragovima, preko 90 posto duvana otislo u III, IV i V-tu klasu. Ovo nije samo moje iskustvo, nego nas osmoro koji smo prosle nedelje predali duvan. Cena prve klase je niza za oko 50 din. nego u Senti(JTI).

Ja radim jedan hektar,odnosno negde oko 18ooo biljaka.Prosecan prinos je oko 2400 kg.Ove godine mi je prosek bio treca klasa,prosle godine druga klasa.Sto se tice klasa ja se drzim jedne devize,kakav duvan - takve klase.Ima nas raznih,necu da raspravljam o duvanu koji nisam video.Sve ipak zavisi od nas proizvodjaca,ili skoro sve.Ja znam da firmu necu menjati i da imaju moje poverenje i za ovu godinu.Kakav je tvoj prinos Alberte,koliko dugo se bavis proizvodnjom duvana?

Ja radim duvan otkad znam za sebe,kao mali sam vec pomagao u duvanu,naravno ono sto sam mogao_Oduvek smo imali jutro, jutro i po,a od 2003 godine 1.5ha, a od pre par godina 2ha,to je neki moj maximum za sta imam radnu snagu i mesta.Pre par stranica sam napisao proslogodisnji prinos(4.7t na 2ha,cistog duvana za isplatu) imam okacene i neke slike sa njive,nuikola jel zalamas duvan?

Kod nas u selu prosek pod duvanom je oko 30 hektara po domaćinstu, pojedini proizvodjači imaju i po 12 sušara. Većina njih radi sa Sentom, jedan deo sa Copexom i njih nekoliko sa Čokom.

Zalamam,posle zalamanja obavezno koristim Rojal.Kako ti susis svoj duvan,na stabljici ili ga nizes?Da li si zadovoljan sa Alijansom?

Nazad
Vrh