Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Na prvu loptu bih rekao da je ozegotina nastala prilikom prskania. Ili je bila jača doza ili se tu zadržala veća količina tečnosti - fitotoksija.
jel ima neko pojave da mu se ovih dana celo stablo ravnomerno osušilo. Znaci ne da krene od jedne grančice pa da se širi nego celo stablo od jednom. I to stabla na kojima su tek krenuli listići. I jesenas sam imao pojavu iznenadnog ravnomernog sušenja celih stabala.
Isti slucaj i kod mene,dve se osusile preko noci,isto krenuli listovi i samo se ravnomerno osusise. Ja mislim da je to sve posledica od proslog leta kad je erwinija zahvatila...samo muke s dunjom,pricali mi mnogi da ne sadim a ja hocu,toliko truda.prskanja,cimanja oko nje al ne vredi.jel ima neko pojave da mu se ovih dana celo stablo ravnomerno osušilo. Znaci ne da krene od jedne grančice pa da se širi nego celo stablo od jednom. I to stabla na kojima su tek krenuli listići. I jesenas sam imao pojavu iznenadnog ravnomernog sušenja celih stabala.
Isti slucaj i kod mene,dve se osusile preko noci,isto krenuli listovi i samo se ravnomerno osusise. Ja mislim da je to sve posledica od proslog leta kad je erwinija zahvatila...samo muke s dunjom,pricali mi mnogi da ne sadim a ja hocu,toliko truda.prskanja,cimanja oko nje al ne vredi.
Isti slucaj i kod mene,dve se osusile preko noci,isto krenuli listovi i samo se ravnomerno osusise. Ja mislim da je to sve posledica od proslog leta kad je erwinija zahvatila...samo muke s dunjom,pricali mi mnogi da ne sadim a ja hocu,toliko truda.prskanja,cimanja oko nje al ne vredi.
Danas uradim drugo prskanje. Bome već je reč o precvetavanju. Izmešam hemiju po savetu čoveka iz poljo. Apoteke. U pola prskanja vidim da dva sredstva ne idu zajedno. Mankogal i insekticid aktivne materije mislim da je dimetoat tako nešto. Kakve posledice mogu biti? Jednom sam isto tako pogrešio, nisam primetio da je bilo promena na stablima.
vecita dilema mankozeb i dimetoat mesati ili ne...neko mesa neko ne,ja jos nisam cuo od nekoga ko je mesao da je imao posledice.Kao i za fostonik na kesici pise ne mesati sa sredstvima za folijarnu prihranu a zastitar kaze ma slobodno mesajDanas uradim drugo prskanje. Bome već je reč o precvetavanju. Izmešam hemiju po savetu čoveka iz poljo. Apoteke. U pola prskanja vidim da dva sredstva ne idu zajedno. Mankogal i insekticid aktivne materije mislim da je dimetoat tako nešto. Kakve posledice mogu biti? Jednom sam isto tako pogrešio, nisam primetio da je bilo promena na stablima.
i ja sam dva puta u cvetu,drugi put signum i fostonik,za koji dan treba i tretman u precvetavanju,mada se negde vec nazire plod a negde tek pun cvet.