Dunja

Pozdrav svima koliko Vas ima. Evo i ja da se priključim temi pošto sam i ja vlasnik voćnjaka dunja. Oko 80-90ari. Sve leskovačke i 10% vranjske. Ovo im je treća godina. Iscitao sam temu stvarno dosta korisnih saveta i iskustva. Treba ovo iskombinovati u sabrano delo i objaviti knjigu :)

Sent from my TCL S950 using Tapatalk

Jel moze neko da mi kaze sta je ovo? Ok sadnica se verovatno nije primila ali cisto da znam ako primetim na nekoj drugoj.

Vranjska počela da cveta a Leskovačka će vrlo brzo.
Isprskao danas sa Aliette flash (fosetil aluminijum)

kod mene jos ne krece cvetanje...ja uzeo fostonik isto fosetil aluminijum i jos cu nesto za cvetanje. Jeste resili cime tretirati pocetkom i tokom cvetanja?

Ja sam uzimao fostonik i na sajtu sad vidim da ima od 30gr kesica i 1kg pakovanje,neznam da li proizvode nesto izmedju pisu samo ove dve. Uzeo sam te male kesice kazu da je za 10l 30gr,bila je 120din jedna,u nekoj apoteci u Barajevu blizu mog placa,nije ti to bas blizu Zr-a...

Nasao sam fostonic kod njih , probacu sutra da narucim.

Evo preparata sa fosetilom >>

fosetil%20al_zpsphx8wray.jpg

Cist fosetil al, a ima i onih preparata sa kombinacijom, kod mene u kraju se slabo koristi ,a mislim da bi u dunjama i u krusci trebao da bude redovna zastita u cvetanju

Poslednja izmena:
Kad nema odgovora,očito da niko ne zna.Moj ti je savet,za sve što misliš da je neka boljka odmah van voćnjaka i spaljivanje.Ne čekaj na odgovor,može skupo da te košta,govorim iz ličnog iskustva.

Juce mi bila zastitarka u vocnjaku njena preporuka za prvo prskanje u cvetu je Pyrus 0,1% i Kaptan 80 0,2% , inace izgleda da ce cvetanje i ove god biti razvuceno i zastita otezana. Ja planiram sutra prvo prskanje a cvetalo je tek oko jedne cetvrtine vocki na ostalima se tek nazire gde bi mogao biti cvet.

Ma nista skroz mi rasprsila planove tvrdi da je to to... dali poslusati struku ili tudja iskustva, mada sam za prvo prskanje kupio hemiju ali dalje... dali da prodje cvetanje bez bakra ili fo al... nemam pojma...dali da se napravim pametan pa malo po svome... dali da je ispratim do kraja pa sta bude...

20% stabala skroz otvoreni cvetovi, 40 % sto bi kod sljive rekli beli baloni i 40- tak% " nema pojma" tu ce zastita biti pakao... ima da se razvuce cvetanje...

Kod mene na leskovackim roze pupoljak se nazire,vranjska se otvorila 90% pa sam je isprskao danas samo chorusom,za par dana ponovo ali cu ubaciti i fostonik,prosle godine ga nisam stavljao ove hocu da probam...streptomicin necu ni ove,jel ga vi stavljate?

Nazad
Vrh