Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
meni zaštitarka kaže da je preparat iz Hrvatske i da ga teško ima, a ima naš Funguran OH koji je i bolji....Dunja posle onog napada ervinije izgleda dobro ima još po negde suvu grančicu to ćemo sledeće nedelje odstraniti, inače sam pričao sa čovekom u Sr. Karlovcima koji ima dunje i deluje da zna šta priča tvrdi da godinama koristi isključivo Nordox u vegetaciji koncentracija 0.02% i da nema problem sa ervinijom.
Hvala puno svima na pomoci, mislim da smo razresili dilemu. Suprug je prskao predvece, tako uvek i radimo zbog pcela.Tek kad sam mu sad pomenula da postoji mogucnost da je prskano jacom dozom on se setio sta se desilo. Pred kraj prskanja mu se ispraznila boca i kako nije ostalo mnogo stabala on je napunio malu rucnu pumpu i stavio insekticid odokativno, ne mereci. I tacno je taj deo vocnjaka koji je naknadno prskao ovakav kao sa slika.
Da li I sad moze da se prska sa nordox-om ili funguran-om I doza?
drugari, kakva je situacija sa sušom ima li potrebe zalivati???
Možeš ako nemaš ploda, a i bakar nije dobar pretjerano jer jr to teški metal.
Pa nemam pojma tehnički i to je jabučasto voće ali ...
- - - - - - - - - -
Dali bakar ima negativan uticaj na plod i kod dunje?
meni zaštitarka kaže da može funguran OH slobodno i neka prehrana sa Kalijumom....a insekticidi po potrebi..
Pixxi dva puta sam rezao (doduse prvi put sam sa sazaljenjem rezao sto znaci nesto sam ostavljao kao mozda se oporavi, drugi put sam bio radikalniji ali opet po koja ostavljena) trenutno vidim da opet ima po koja grana da se susi, u medjuvremenu prskano.... Pixxi ni ja ne znam sta dalje. A da ostavis do proleca zar se nece prosiriti na celo stablo, pricao sam prosle godine sa Dr. Veljkom G. I on mi rece da ne sotavlja, posto je isla neka prica da se ostavlj, na dunji brzo napreduje. Ne izlazim iz vocnjaka mogu reci vec par nedelja. Danas sam pokusao da zalivam, primitivna varijanta bunar pumpa i crevo- crko sam jednu trecinu sam uradio....