pixixi
Član
Nema ni kod mene jos ali moram preventivu da uradim,u cvetu pogotovo ali mislim da ne prskam dok se ne otvori bar polovina cvetova,zato pitam jel ima uopste svrhe prskati pupoljke.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nemojte me krivo shvatit,prvo kada prskate u punoj cvatnji,sredstvo a većina to radi koristi fungicid+ insekticid i to sistemik, škropivo je sjelo i na cvijet i list i na tučak i prašnik,pčela dolazi uzima pelud i ugiba,rijetko tko koristi Maerik 2f http://www.fitopromet.hr/proizvodi/insekticidi/mavrik-2-f-detail.html neškodan za pčele i jako skup. Koliko sam shvatio vi to tretiranje radite radi bojazni od erwinije početak cvatnje i kraj cvatnje je dovoljan razmak da zaštitite voćnjak a to je 7-10 dana.
Većinom u punoj cvatnji prskaju koštičavo voće radi Monolije ali tko je pametan i taj obavi na 2 puta jer to je pametnije. Pogledajte oko sebe koliko je malo pčela 15 godina se bavim voćarstvom i nikada nije bilo manje.