Dunja

U mnogim stručnim tekstovima i komentarima sam čitao i slušao da se na bakar ne može pojaviti rezistentnost, koju drugu formulaciju, pa uz savet zaštitarke nešto što nije bakar ::spreman na sve::

A koji vremenski razmak između tretiranja planiraš,ili ćeš se vezati za vreme npr kiša pa ajd da prskam... a za te formulacije blagovremeno javljaj pa da prokomentarišemo možda ukrademo ideju.

Ekstrasol ti je mikrobioloski preparat (sadrzi jedan soj bakterija) pored zastite koristi se i kao folijarno djubrivo, tako da mozes prskati sa njim kad ti volja.

Ево моје саднице..

Где си купио Бациломикс?

Apoteka Čardak,Partizanska ulica NS
1l-1186din

- - - - - - - - - -

Danas oprskao sa Bacilomiks-om,nego na vranjskoj dunji list mi je onako ...mlitav... i na svakoj biljki po neki list sa strane počeo da crni.Zaboravio sam da slikam ,ali samo na Vranjskoj a ona mi je kao oprašivač razbacana po celom voćnjaku znači nije u jednom delu voćnjaka...

i meni listovi crne po rubu.kazu da je od vetra i sunca. ???

- - - - - - - - - -

koliko puta planiras da prskas bacilomiksom?

Marceta
Mislim da nema razloga za brigu, barem tako mislim, i meni je list na vranjskoj "Nešto mlitaviji" meni to deluje kao neko nromalno stanje. Primetim neku pojavu, mestimično po voćnjaku, da na delovima grane nema lista a onda opet nastavlja se normalno ostatak grane sa zdravim listom, jednostavno na sred grane jedan deo bez lista, onda neke grane sa veoma sitnim i svetlijim listićima, pa onda takođe mestimično pomalozgužvan list kao od lisnih vaši, postavio sam u temi zaštita nekoliko slika !?

i meni listovi crne po rubu.kazu da je od vetra i sunca. ???

- - - - - - - - - -

koliko puta planiras da prskas bacilomiksom?

Neznam ...imam puno nedoumica...

- - - - - - - - - -

Zorane i ja mislim da će biti ok više me brinulo to što sam imao neke crne fleke na lišću,tvrde...ali vidim da se stanje ne pogoršava nego izbijaju novi lepi listovi.Sad čekamo cvet pa ćemo dalje videti šta i kako...I naravno u međuvremenu košenje trava piči kao popzdela.

Ja danas pazario bacilomiks za probu. 620din 0.5L u Cardaku.
Veceras sam i oprskao dunje pa cemo videti da li ce se ista primetiti. Inace, nemam poverenja u secerne vodice...

Ma i ja mislim da bez hemije nemože ali da se može malo redukovati njena upetreba.Bacilomiks sam uzeo kad sam video kako deluje na erviniju a tu treba koristiti sva moguća sredstva.

Pozdrav drugari,
Da se prijavim, posadio sam 1,3 ha dunje, oko 1250 stabala.
Mnogo se kasnilo ove godine sa sadnjom, iako je njiva na laganoj padini, do skoro nije cestito moglo ni da se udje.

Nego da pitam, ima li nekog udruzenja uzgajivaca ili neceg slicnog?

Micko, Marceta bas obratite paznju kako ce se ponasati sadnice posle bacilomixa, pa podelite utiske !

- - - - - - - - - -

Rutava buba lagano krenula, gricka mlade listice na dosadjenim stablima

dce406998e6e5292743969961db89423.jpg

Kod mene krecu pupoljci,za par dana ce i cvet,vranjska ce prva cvetati. Inace rutava buba se izgleda sprema za dunju,iz dana u dan ih je sve vise na maslacku.

Ne prskam...ovo je divlja dunja u 2.oj godini.Puna je cvijeta.Inace kod mene nije nikada bilo problema sa bakteriskom palezi.
Sto kaze ubovicratko nemam zariste!

Nazad
Vrh