Drljače

Sta 1025 zna sta je poluteski tupanjac od 6 i kusur metara.
I sta zna 1221 sta je 6,6 metara teski tupanjac
eae532688d0cab02f4e8f0563a14806b.jpg
d1c36e483b5deab07f10f19ab2f3aed5.jpg

Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka

Zašto misliš da je za taj posao 7245 bolji od 7011?

Kao prvo prednja vuca i menjac ima bolji raspored brzina.
@nebojsa100 taj poluteski Tupanjac je prva serija sa klinovima 20x20 i jedan red rotora! A to da vuce moze… samo je pitanje i kakav posao radi? Jedan drugar ima 892 i 4m Agrofour sa 25x25 klinovima, daska skroz podignuta klinovi su potroseni samo na zadnja 2-3 reda… tako da je sve moguce! Moj ZTS 16245 ima posla sa 6m poluteskom Agrofour u prvom prohodu ide 9km/h i kad daska gura zemlju nije mu bas lako.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kao prvo prednja vuca i menjac ima bolji raspored brzina.
@nebojsa100 taj poluteski Tupanjac je prva serija sa klinovima 20x20 i jedan red rotora! A to da vuce moze… samo je pitanje i kakav posao radi? Jedan drugar ima 892 i 4m Agrofour sa 25x25 klinovima, daska skroz podignuta klinovi su potroseni samo na zadnja 2-3 reda… tako da je sve moguce! Moj ZTS 16245 ima posla sa 6m poluteskom Agrofour u prvom prohodu ide 9km/h i kad daska gura zemlju nije mu bas lako.

U drljace se razumete sigurno bolje od mene, ono sto sam ja video u slikao je da onaj rus na ovoj parceli u prvom prohodu ovu drljacu vuce 11km a i koliko sam video ostaje i lepo uradjeno iza njega al do duse mislim i da je zemlja malo teza za obradu od cistog peska.

Vidi se kako izgleda oranje pa mi je jasno kakva je zemlja.

Ne znam kako bi ovo komentarisali al imao sam taj traktor i znam za sta je sposoban i ako kazem da Zetor 7245 vuce spremac od 3,2m 12km/h a Ursus 904 samo 10km/h neko mi ne bi verovao a na snimku vuce drljacu 6,1m…

Mozda da prvo razjasnimo termine teska, polu teska i laka , teska drljaca nema ram napravljen od supljih kutija 3mm debljine vec 3 reda flahova od 10 ili15mm debljine i klinove od 30mmx30mm. Znaci u startu ima 3 puta tezu konstrukciju koja pritiska klinove , jos kad se radi izravna se rama i spusti na krila ili se ram drzi delomicno na hidrauliku ako je lagana zemlja , ali cilj je da rade svi klinovi , ispod rahle strukture je ravno , nema uzduznih kanala , vecina sa snimaka ukosi krila u radu , prakticno samno zadnji klinovi rade , prednji klinovi gledaju u nebo i mogu slobodno da poskidaju pola klinova a i daske ispred , sluze samo za ukras.

Sve je to lepo kad udjes u izmrznuto i ravno poorano i mozes takvu zemlju i metlom korovacom da poradis , ali recimo kad udjes u jesenje oranje da poradis za psenicu (normalno da je masa zaorana) , onda jedan prohod iza teske drljace , namjestene kako treba i upregnute sa adekvatnom snagom traktora izgleda mnogo drugacije od takve kao sto je tupanjac(ne mislim da je losa drljaca daleko od toga imam je i ja) i neke koja spada u tesku.

Imao sam Dubicu 7 krila . To je izvorna teska drljaca u pravom smislu. 30mm klinovi . Samo da dodam da su njena krila , tj polja koja nose klinove , a ne ram , tako masivni , da je to veliki pritisak cak i ako se drzi na lancima , nemora ram uopste da se spusta i vec je ogromna razlika od ovih poluteskih

Na prvoj slici je 1025 sa poluteskom (reci vlasnika) od 6,6 ili 6,3 nemoj da me drzite za rec inace traktor je iz Ilandze.
Na drugoj slici je 1221 sa teskom od 6,6 (opet reci vlasnika) inace je traktor iz Sasinaca.
Oba traktora rade dugo godina sa tim masinama.
Oba vlasnika sam pitao sta ce to zakaceno za njih jer sam misli da ni do njive ne mogu da odnesu a ne da rade sa njima madjutim sa oba traktora sam bio na njivi i gledao kako vuku i sta rade i iznenadio se.
Dal su drljace ove ili one ne znam(ne razumem se) , dal je zemlja lake ili teska opet znate sigurno bolje od mene, ja sam samo napisao ono sto su mi rekli i postavio sam slike bas tih masina da moze da se vidi.
Evo bas tom 1221 smo pre neki dan radili servis, opet po gazdinim recima prosle godine taj traktor je izorao 550 jutara,onaj 1025 radi daleko manje zemlje.

Opet da ponovim da se u drljace ne razumem al ako je ono na prvoj slici poluteska onda je ova na drugoj definitivno teska je je duplo masivnija od prve i klinovi su da ih se poplasis.
Al opet da ne budem tvrdoglav jer stvarno te oznake ne znam na drljacama.

Nazad
Vrh