Drljače

Mico ja radim sa 105-icom sa 6.4m mada mi prijatelj kaze da je premerim.On je uzeo istu kao moja i da je 6.6m.
Jel Tupanjac i dali su dupli rotori. Žare iz Pavlovaca je vukao sa 105-icom Tupanjčevu 5,5m sa duplim rotorima ali je traktor imao i duple točkove.

Evo jutros. Otišao sa spremacem zatvarati oranja. Ako radi pliće lepo je ali se vide tragovi gde je prošao traktor. Ako spustim dublje ne poznaje se gde je traktor prošao ali vadi mokre grudvice. Otišao kući i uzeo Kejsa sa drljačom. Mnogo lepše, mnogo sitnije i ravnije radi. Eto razlike u 10 min. Sve to ima svoje.

Ako bude dosta padavina preko zime, nemate priblem zbog nabijenosti zemljista, ne bude upljeskano na prolece? Nisam nikad to probao, kod nas je zemlja peskovita, rasipa se kad se ore.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока

Ako bude dosta padavina preko zime, nemate priblem zbog nabijenosti zemljista, ne bude upljeskano na prolece? Nisam nikad to probao, kod nas je zemlja peskovita, rasipa se kad se ore.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока
Ja sam jedne godine sa teskom drljacom zatvorio oranje u decembru ali nisam skinuo rotore, muke sam imao u prolece,svi rade a ja ne mogu da udjem u njive,crne se od vlage.
Posle toga kad god sam ranije zatvarao brazdu,skidao sam rotore i na drljaci i na spremacu i onda nema problema,tj.tad je pun pogodak.

Znam,isao je staro za novo.Kad stavim duple i napred i nazad dovoljan je jedan prohod jer bacim djubre sa uduplanim tako da se tragovi ne primete

@cvejka

Koje klinove ima drljaca 20x20? Kod nas 1025 vuce Tpanjac 5m sa klinovima 20x20, 1221.2 vuce 5m Agrofour a 1221.3 6m isto Agrofour sa klinovima 25x25.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nešto razmišljam da i ja naručim te polu teške drljače za mog dajca 55ks 4wd šta mislite dali je taman za njega 2.3m

Ne znam od kog proizvodjaca planiras i koje dimenzije drljaca ima, u kom je stnju traktor, ali mogao bi veci zahvat do 3.5m.

Nazad
Vrh