Prošle godine sam radio sa 6 m eko drljačom od Majevice i IMT-533 (47 ks) sa duplim točkovima. Probao u ječmu i nije bilo efekta jer je zabetoniralo (teška zemlja i suša), a na mjestima di je bila lakša zemlja tu je radila fino. Radio u proljetnom bobu 2 ili tri puta i tu radi fino, ali se mora polako terat i dobro uštimat dubinu i kut žica. Dva puta sam sa njim prošao predsjetveno za grah (prije toga dva traga sa spremačem) i tu je radila ekstra. Brzina cca 10-11 km/h i njiva bez žetvenih ostataka. Klijanaca korova je vadila čudo jedno. Znači svakih cca 10 do 15 dana jedan trag sam radio prvo spremač pa onda eko drljača. U grahu je problem sa širokolisnim korovima jer nema zemljišnih herbicida, a kontsktni se koriste u puno manjoj dozi pa zato gledam da ih što više suzbijem prije sjetve. Za tu namjenu na izmrzlom i prethodno sa nečim poravnatom te bez žetvenih ostataka, e tu radi ekstra. Radi se o srednje teškom tlu, eutrično smeđe tlo. I što lakši traktor (po mogućnosti sa duplim točkovima) to bolje. Kolega od kojeg sam prije posuđivao 3 m eko drljaču Gorenc on je radio u soji i kaže da radi jako dobro. Po meni je za okopavanje usjeva jako bitno da se na vrijeme krene jer čim je korov imalo veći drljača ga samo zagrne. I priprema mora bit dobra da nema starih korova zagrnutih koji će se poslije podić. Njiva što ravnija, jer ako točak za regulaciju dubine upadne u neku uzdužnu rupu žice na toj strani odma idu dublje. Usjev bi trebao biti posijan na maksimalno zadanu dubinu, jer što je plići žice ga lakše vade. Na toj majevici 6 m treba još jedan par točkova na krajevima krila da bi bolje kopirala teren. Od majevice i Gorenca ima puno boljih eko drljača sa puno boljim mehanizmom za uštimavanje opterećenja žica i sa puno boljim kutom na kraju žica. Žice postoje u tri debljine i na obe drljače su bile srednje žice. Sve u svemu volio bi imat eko drljacu u svojoj avliji.