Drljače

Radim 2 godine sa tupanjac drljačom i jako sam zadovoljan...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

ja je imam od 2019. tupanjac polutesku od 4.4.m i nemam zamerki

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Agrofour tesku od 4.4 imam, uzeo sam je jer je bila jeftinija od tupanjca. Sve je to po meni isto...

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

Sa istim brojem klinova(i materijala) tupanjac je široka 3,7 a agrofour 3.5m što znači da je sa istom širinom agrofour teža
Agrofour je duža(dublja) i ima bolju propusnost čapurica i ostale biljne
mase od tupanjca
I pravljena je od sirih cevi a tupanjac od uzih ojacano flahovima
Sve u svemu dobre su obadve s tim sto AF ima bolju propusnu moc i malo nizu cenu, a T bolju reklamu i malo skuplja

Nisam siguran o kojoj se duzini drljace kod Tupanjca rade, kada sam bio kod njih rekao sam da im se klinovi krive kazu resili su to kale ih sada, i rekao sam da drljace guse da su kratke kaze to je ranije bilo sada su je produzili sad nije problem. Njihove reci nemam da uporedim pa da znam.

Ako vam drljaca guši pre bih rekao da je oranje loše, motda bi pametnije bilo tamo traziti grešku.
Imam polutešku tupanjac 5m, placena pre 4godine 2700€ bez pdv. Uradila oko 1000kj i zatvaranja brazde i setvospremanja ukupno.
Klinovi se krive, al to mi je nekako normalno kad se zapne u put. Uvek su to spoljni klinovi. Skinem, dva ubedjivanja macolom i teraj dalje. Imam rezervne klinove al ih jos nisam menjao

Zavisi koliko polja drži klinove i koliki je razmak između.Nije isto kada ima 4 polja sa 5 klinova ili 5 polja sa 4 klina.

Znam da je bolje kada je drljaca duza, al ako imate čokove od kukuruza na povrsini oranja onda je oranje loše

Koje su dimenzije klinova kod Tupanjac poluteske ? Agrofour 25x25x220(ili 20x20x220), Satex 25x25x200.. Takodje me zanima kakva su iskustva sa vlasnicima/prodavcima, koliko se postuju dogovori i rokovi, vec sam cuo neka negativna i za Tupanjca i za Satex ali verovatno su svi oni isti..

@milan11 duzina klina kod Tupanjca je od rama 23-24cm to je bez navoja,a debljina je 25×25. Ja kada sam kupovao bila je drljaca na stanju danas je uplatio sutra ujutru mi stigla, isao kamion na moju stranu. Receno mi je ako je nemaju na stanju 2 drljace na dan prave za 7 dana dan dva gore dole bi je isporucili, to su njihove reci.

Nazad
Vrh