Drljače

Zet je sa drljačom od 6,6 metara poluteskom imao problem u izdizanju prednjice kod 1221.2, u radu je išao lako.

Procitao sam preko 50 strana ove teme i u 80% slucajeva se pominje Tupanjac, tek od kako su cene otisle u nebesa poceli su da se pominju neki drugi proizvodjaci drljaca.. :D Nista pametniji nisam nego pre 3 dana.. Ima li neko iz licnog iskustva da preporuci nesto pored tupanjca, za njih svi znamo da su proverene ?!

Radi Kosanović drljače.Drugar je sada uzeo kod njega tešku 7.7m, odlučio se za nju jer je Tupanjac spram nje kako kaže igračka+cenovno povoljnija.Nije još stigla, u fazi izrade je.

Ja imam tupanjac i zadovoljan sam, ali sad da kupujem drljacu gledao bih cenovno najpovoljnije , to je masina koja je se koristi par dana, i mislim da uz domacinsko odrzavanje svaka ce raditi posao.

Jaooo kad cujem ovo, masina koja se koristi "par dana" kenja mi see momentalno! Neko uradi za jedan dan 50 hektara i vise a neko 50 hektara uradi za 50 godina... sta dalje tu pricati. Zar nije jednostavnije reci skupo mi je, nije to za mene i cao!

Jaooo kad cujem ovo, masina koja se koristi "par dana" kenja mi see momentalno! Neko uradi za jedan dan 50 hektara i vise a neko 50 hektara uradi za 50 godina... sta dalje tu pricati. Zar nije jednostavnije reci skupo mi je, nije to za mene i cao!
Upravo tako. Nije dzabe setvospremac iz Vojke jeftiniji duplo od Fop-a ili Consuma a isto gomila gvozdja samo. Sve je stvar da li neko hoce da plati toliko ili nece ostalo je laprdanje, a da je razlika u masinama jeste. I kod nas u poljoprivredi svaka prikljucna masina se koristi par dana maksimalno.

Ja sam konkurisao Fop polutešku kod Mađara ali možda je bolje da nisam. Malo mi se ne sviđa što te drljače idu duboko u zemlju 10-12 cm. Rođak je kupio prije nekoliko godina polutešku Tupanjac 5m ali sad kaže vidjela žaba da se konji pokivaju pa tako i on. I njemu se ne sviđa što ide u zemlju preduboko, a prije Tupanjca je imao neku zapadnu nešto između poluteške i lake i žali za njom.

Pa taj ko radi dnevno 50 hektara on sigurno ima jos 500 da spremi, nema sta da razmisljaa,ima sigurno mašineriju od nekoliko stotina hiljada evra,taj sigurno nece gledati u 500-1000 evraa,a govorim za nas sitnee poljoprivrednike ja sam uzeo tupanjac, ali ne bi se pokajao ni da sam uzeo neku jeftiniju, govorio sam u svoje ime, kod mene ta masina radi 4 dana u godini i 350 dana stoji....to je moje misljenje.

Procitao sam preko 50 strana ove teme i u 80% slucajeva se pominje Tupanjac, tek od kako su cene otisle u nebesa poceli su da se pominju neki drugi proizvodjaci drljaca.. :D Nista pametniji nisam nego pre 3 dana.. Ima li neko iz licnog iskustva da preporuci nesto pored tupanjca, za njih svi znamo da su proverene ?!
Pravi i agrofour dobre drljače ,imam njihovu malo su duža krila neg tupanjčeva ,zbog bolje propzsne moći od ostataka,.Od koliko ti meteri treba .

Da me ne shvate kolege pogresno, naravno da treba gledati kvalitet, ali trenutno kako cene skacu, drljaca kosta sada kao 1kj na vecito srednje klase zemlje, pa pre bih kupio zemlju ako me razumete
Dubica laka TSR 300, teška 850 kg, cijena 7850 km minus 50% podsticaja = 3925 km ili 2000 e, to je kod mene 1000m2 dobre zemlje.

Pravi i agrofour dobre drljače ,imam njihovu malo su duža krila neg tupanjčeva ,zbog bolje propzsne moći od ostataka,.Od koliko ti meteri treba .
Pa iskreno nisam siguran, Tupanjac mi nudi 5.5m a Satex kaze 6m.. Ja mislim da je 6m mnogo za 130ks, ni za 5.5 nisam siguran verovatno cu ici na 5m, poluteska. Agrofour nisam zvao, ova dva su mi kao top izbor ali jos nisam odlucio nista.. Gledao sam i ove u Agronovaku i ne svidjaju mi se plus nisu proverene. Satex je takodje od skoro uveo poluteske drljace i ne znam kako rade ali generalno su njihove masine hvaljene.. Trenutno sam najblize Tipanjcu i ako je najskuplji trenutno..
EDIT:
Kod Tupanjca mi bzvz sto su kod 5.5 metara 2 krila po 1.1 iza traktora a ova dva krila sa strane su po ~1.55m pa je losije kopiranje terena..

Nazad
Vrh