Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Reko Slobo kilavo ide.Kaze Sloba samo ti to poplici lale i gasVaš je teren baš specifičan, upoznaće ga ove godinee i ovaj novi tajkun iz Golubinaca.![]()
To pravilo u D.Sremu ne vaziJa sam malo stariji pa kod mene važi ona nema gazde bez duboke brazde.
Naj bolje resenje kad je covek u nedoumici da prekopira nekog iz sela.Ne znam šta da uzmem za pripremu zemljišta za setvu, ne mogu da se odlučim koju mašinu da uzmem, dal tešku drljaču, spremač ili polugerminator...![]()
Au, odakle mu ideja za tako nešto?Ako mene pitate priprema za sjetvu bilo to proleće ili jesen broj 1 je Rd. Prednosti su: radi u svim zemljištima, dubina obrade kako želiš i ujedno precizna dubina, paker valjak sabije zemlju, u 95% slučaja po oranju direktno u jednom prohodu pripremi za sjetvu. A vidio sam ove godine rođak je posle sjetve pšenice preletio sa Rd (sa paker valjkom) i napravio ravno kao astal parcelu, ujedno je valjak povaljao sjetvu. Pšenica je nikla jednako i brzo za izložbu.
Obicna poluteska ili ova ojačana ?Rusi od 136ks bez problema vuku Tupanjčevu polutešku od 6,6m.... Kod drugara ta kombinacija radi već 8 godina...
Mislim da je 99% "obična".... Pre 8 godina se još nije bio dosetio da može da prodaje "ojačanu" za 300-500e skuplje.... A koliko sam razumeo. Razlika je oko 200kg težine.Obicna poluteska ili ova ojačana ?
Nije veca razlika u kg ? Ovo ostalo si sve u pravu....Mislim da je 99% "obična".... Pre 8 godina se još nije bio dosetio da može da prodaje "ojačanu" za 300-500e skuplje.... A koliko sam razumeo. Razlika je oko 200kg težine.
Tupanjac 5.5 metara ojacan ram 6100+pdv obican ram 250e jeftiniji. Agrofour 5.5 metara 4600e ili 4800e (mislim da je 4600). Cene za polutesku drljacu. Ja sam jos u dilemi ili spremac ili drljaca ali nekako sve vise vuce na drljacu. Inace i spremac u Ferocoopu 5.3m je jeftiniji od Tupančeve drljace gore pomenute sa ojacanim ramom za 700e.Ako je tolika razlika u ceni onda po meni nema dileme. Da je 5-10% onda bar zbog daljnje prodaje kupiti Tupanjca.
Velika razlika u ceni, potpuno neopravdana za masinu koja se par dana koristi sezonski...Tupanjac 5.5 metara ojacan ram 6100+pdv obican ram 250e jeftiniji. Agrofour 5.5 metara 4600e ili 4800e (mislim da je 4600). Cene za polutesku drljacu.