Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
sta se desi ako se pretjera sa stajnjakom radi seo ovcijim zgorjelim.
Pa znas kako... Mogu da se dese dve stvari... Kao sto kolega naskovic rece, moze biti 'masala', ali pod uslovom da ga ubacis toliko da se ne desi ona druga stvar, a to je da ti sadnice "izgore" od viska stajnjaka... A to ces znati po tome da li ti mladice izbijaju onako oprljene po listovima pa se suše ili rastu, ali im je lisce jako svetlo-zelene boje (sto se desava usred velike kolicine azota)...
To sto ti je neko od starijih rekao "Baci ti sine 2 vagona stajnjaka nece da skodi..." uglavnom je kontra produktivno. To moze da radi posao za neke kulture, ali ne bas i za malinu... Ja sam kao i neke kolege ovde (videces po postovima) napravili slicnu 'pocetnicku gresku' sa tim nekim stvarima. Ja sam npr bacio 4T stajnjaka, a kasnije je utvrdjeno da sam trebao da bacim svega jednu tonu(u zemlji je bilo i vise nego dovoljno azota, kalijuma, itd...)
I poucen time i pricom sta se desi kada se pretera, lepo odes, uradis analizu i oni ti lepo kazu sta treba da uradis... Odnosno, sta ti fali i koliko cega treba da bacis.
Ima moja analiza na prethodnoj strani od skoro... Fali Fosfor, onda umesto KAN, da bacim samo AN, itd, verujem da kapiras poentu da ne smaram
Valjalo bi da uradis analizu, kako ne bi bacao napamet sto hemiju, sto stajnjak![]()
sta se desi ako se pretjera sa stajnjakom radi seo ovcijim zgorjelim.
Crveni do ljubicasti listovi uglavnom ukazuju na nedostatak fosfora... Medjutim, nemoj da te brine, vremenom ce 'pozeleneti'![]()
Pa ono sto ti svakako ne moze dati stajnjak u nekim kolicinama jeste upravo fosfor... Kod mene je ispod svakog minimuma bio i ja sam po preporuci bacio MAP 11:52 (monoamonijum fosfat)...
Pozdrav, vidim da si u deficitu sa fosforom, kao i ja, pa me zanima koja je preporuka za MAP za malnu. Po analizi fosfora imam samo 1.7. Da li je kasno sad za djubrenje sa MAP-om?
Znam da nije tema o mom pitanju ali se nadam odg. Imam parcelu od 42 ara na kojoj sam zasadio polanu na oko 25 ari. Da li je dovoljan bunar od fi 50 i ako budem nekad prosirio zasad na celu parcelu od 42 ars ?
Послато са SM-N9002 уз помоћ Тапатока
Pre registracije na ovaj forum pročitah jedno 200-300 strana i imam samo reči hvale za vas ljudi, stvarno naučih neke stvari koje nisam pre znao.
Imam 2 pitanja za vas: Da li smem zajedno da bacam yaru nitrobor i KAN, sad krajem meseca i da li je potrebno kada pođubrim da prelazim frezom, ili kopačicom preko toga? Pre par dana sam bacio italpolinu i guanito i prešao sam kopačicom preko obe trake sa strane, gde je đubreno.
Slabo si Ti to citao druze, moraces bar jos koji put ali sa razumevanjem, veruj isplati se.Pre registracije na ovaj forum pročitah jedno 200-300 strana i imam samo reči hvale za vas ljudi, stvarno naučih neke stvari koje nisam pre znao.
Imam 2 pitanja za vas: Da li smem zajedno da bacam yaru nitrobor i KAN, sad krajem meseca i da li je potrebno kada pođubrim da prelazim frezom, ili kopačicom preko toga? Pre par dana sam bacio italpolinu i guanito i prešao sam kopačicom preko obe trake sa strane, gde je đubreno.
Slabo si Ti to citao druze, moraces bar jos koji put ali sa razumevanjem, veruj isplati se.
Kad sam vec tu... I kan i yaranitrabor su ti azotne prihrane, (morao si naci ako si citao da ides sa azotnom prihranom 3 puta ali ne kasnije od sedmog meseca) s tim sto Nitrabor ima azota u manjem procentu (oko16%) od kana(27%) ali ima mikroelemenat Bor. Nitrabor ces svakako ici jednom ali da li ces ici sa kanom (ostala dva puta) ili ureom ili anom ili sanom zavisi od analize odnosno od ph zemljista. S tim sto treba da vidis kada ces ici sta opet u zavisnosti od razvoja biljke.
Nemoj me pogresno shvatiti ali ovakve stvari moras nauciti jer ce malo ko od onih koji stvarno znaju odgovarati na ovakva pitanja.
A ovo sa margarinom...
Pozz i ne zameri