DEUTZ

TTV, vario menjač sa 4 ranga sa powershiftom, koje sam automatski menja, vozač ni nezna u kom je rangu, on to odradi sam. Po meni najbolje rešenje vario menjača, ali kod nas nema ko da ih popravi kada crknu... (ovo kaže majstor iz servisa...)
 
Toga se i plašim, nema majstora a sam nema šanse da ga uradim.Ipak ću se manuti toga i gledati klasičan sinhronizovan menjač sa powershift-om kakav mi je na Agrotronu jer za njega ima dobrih majstora.Hvala vam na informacijama.
 
Pricao mi lik,koji mi je balirao letos slamu. Imaju stayera 225cvt i 165cvt. Kaze samo teraj. Stigli su na preko 8k rh i do sada su menjali semeringe i jedan lezaj u reduktorima prednjih tockova. Uzeo je bio novu valtru na probu i vratio,kaze cvt i nista drugo.

Sent from my S60 using Tapatalk
 
Kada kupiš nov traktor onda samo gas a kod polovnog nemaš pojma koliko ima radnih sati niti kako je održavan i teran.Možda je bio kod dede sa kraćom desnom nogom a možda i nije. 😂
 
Zavisi, možda ima blokadu.Na Agrotronu u 6 S rangu motor ima blokadu na 1800 obrtaja i možeš da se slikaš, neće preko 43 km/h.Pokušao je majstor dijagnostičar da je skine ali nema ovlašćenja i nije uspeo a šta bi mu falilo da ide 50+.
 
TTV, vario menjač sa 4 ranga sa powershiftom, koje sam automatski menja, vozač ni nezna u kom je rangu, on to odradi sam. Po meni najbolje rešenje vario menjača, ali kod nas nema ko da ih popravi kada crknu... (ovo kaže majstor iz servisa...)
Iz mog iskustva TTV je bolji od CVT ali Fendtov vario je daleko bolji, na njemu to sve ide puno uglađenije (ubrzanja i usporavanja) posebno kod opterećenja. Kod oranja recimo Fendt 516 vario sa svojih 150 KS se puno bolje ponaša s istim plugom nego Deutz 6205 , kao da ima više snage bolje ubrzava i manje trza kod promjene opterećenja kad se ore parcela s različitom tvrdoćom tla. Ali to je moje subjektivno mišljenje što znaći da ne mora biti da je stvarno tako.
 
Imali su na stanju većinom seriju 5 i ovaj jedan iz serije 6, 6135G. Taj 6135G kreće od 66.000+pdv pa na gore u zavisnosti od opreme. Motor 6 cilindara, zf menjač powershift 30+15, 4 brzine kardana, hidraulična pumpa od 84L/min standard, opciono 110, 120 i 150L/min težina od 6200kg pa na gore u zavisnosti od opreme. Prost i jednostavan za rukovanje. Opciono 5 godina ili 5000 radnih sati garancije (šta se prvo ispuni) uz doplatu od 2% bruto cene traktora.
 
Agrofarm 430. Nije baš toliko manji kako izgleda na slici. 20 ks je jači od starijeg i teži nekih 500 kila, ne znam točno.
 
Koliko ima ks, u planu mije kupovina traktora do 115 ks(polovnog oko 2010 god). Koja je razlika između Agrofarma i Agrotrona.
 
Nazad
Vrh