DEUTZ

Kod njih su uzani tockovi 3500 e. Prednji Ako se dobro secam 270/r28 a zadnji 320/ r 38 neznam da nebudu niski, zaboravio sam koji je profile gume trebalo bi da je /80.

Za L ima opcija 16,9 šire i uže 13,6 sve jedno šta odabereš.Za DF je 18,4 za uže ne znam šta preporučuju.
Kod nas se radi dosta soja pa onda je zgodno da bude uže,drugar je sejao sa L i 16,9 ali nije posle mogao sa njim da prska i šparta.

Ja sam uzeo pre par god za 1000e 4 felne i prednje polovne gume (jos se brojevi videli na ripnama), i jos 1000e izasle nove zadnje gume, 11.2 r44 bkt.

Mićo gledaj gabarite traktora potpuno su identični mislim da neče biti problema.
Jedan je uzeo baš jako uske ne znam dimenziju ali mu baš jako ružno stoje.

Ja sam uzeo pre par god za 1000e 4 felne i prednje polovne gume (jos se brojevi videli na ripnama), i jos 1000e izasle nove zadnje gume, 11.2 r44 bkt.
Zato i kažem da mi nešto skupo kod švercera. Meni lično je opcija 13,6 prihvatljiva za sve lakše poslove,ne vidim potrebu za užim.L ima tu opciju tj 340/85 38

Nešto me interesuje kod deutz trektora ako neko ima objašnjenje. Imam df 5080 D Ecoline 75 ks 3 cilindra, ima još jedan isti model 5090 D Ecoline 88 ks isto 3 cilindra. Traktori su potpuno isti, iste kubikaže, isti točkovi ista težina. Pošto je to motor comon reil znači motorom upravlja elektronika. Predpostavljam da su na ova dva traktora samo različite mape softvera pa tako i imaju zazličite snage motora. Pitanje je dali se ovaj slabiji motor može pojačati novom mapom softvera ili tu ima i drugih mehanički elemenata koji to ne preporučuju.

Ima čovek u ZR za 500e ih "Šteluje".
Ima kod nas par kom većih modela Agroteona,svi identični samo im snaga različita, mislim da jedan ide uskoro na dizanje.

Comon reil ima i turbinu i interculer, traktor je nov, kad ga je uvoznik dovezao kući malo sam ga propitao o tome pa mi je rekao da je razlika samo u mapi. Nemam u planu to raditi bar dosad nisam imao potrebe za većom snagom ali me baš zanima dali je caka samo u mapi elektronike.

Vjerovatno se moze i vise od tih 88ks nabaciti, ti koji mapiraju vjerovatno znaju i koliko..

Vjerovatno to može uraditi i stručnjak iz ovlaštenog servisa, naravno ako hoće i smije. Znam da je 2018g čovijek blizu mene kupio 2 nova df 5090 D ecoline 88 ks, pa je na jednom imao problem palenja u garanciji. Došao mu servis i uradio remapiranje softvera i riješio problem. Mislim da ovlašteni servisi to najbolje znaju dali je to povećanje snage dobro ili nije.

Miladine može malo informacija o samom traktoru?Interesuju me njegove sposobnosti jer tražim neki D.F do 95 Ks da zameni Boga oca a da nema više od 4 cilindra.Znači za površinske radove, transport i prednji utovarivač.

Traktor tek ima 45 rh. Nije još potpuno isproban da bih imao bolju procjenu njegove moći. Najteže što je radio je oranje sa plugom 756.2 vogel Bečej. Orao sam do 35 cm dubine 7.5 km/h zahvat 70 cm. Vukao je lako i sa lera je brzo podizao na 1700obr/min. Nisam htio probati većom brzinom pošto nije bio razrađen a mislim da je mogao. Ima i polutanje brzina. Ono što mi se sviđa na njemu što ima automatsku regulaciju do 42% dodavanja snage na iznenadno opterećenje. Naprimjer kad voziš prikolicu na 1600 obrtaja i naiđeš na brdo traktor će sam dodavati snagu po potrebi a max do 42 %, i posle toga onda ide na gušenje motora. To reaguje brzo i trenutno da i ne osjetiš. Iako ima 3 cilindra traktor traktor radi ravno i tiho i zvuk je za 75 ks ozbiljan. Zasad mi se jako sviđa, čekam proleće da isprobam i RD 2.5m.

Za lake poslove je ubedljivo najbolji deutz dx 4.50 ili neki drugi dx sa oznakom 4.XX. Oni su vazdusari i trose kao ferguson. Samo je problem sto su stariji i treba ga naci u dobrom stanju. Pre par godina se prodavao jedan dx 4.50 mislim da je bio iz Padine, decko je trazio oko 12.000e zao me sto nisam mogao da ga uzmem kao casa je bio sa dobrim gumama

Imao sam Torpeda 40 ks 1978g. Kupljen nov i prodat sa 8000 rh, jedini kvar je bio zamjena lamele. Mogu zamisliti kakvi su onda orginal Df vazdušari. Ovi novi tek treba vremena da se pokažu. Ima kod mene 6 novi Df od 55ks do 130 i nešto ks. Jedan je prodat skoro sa 3000 i nešto rs imao je zamjenu lamele, ostali nisu imali problem.

Ne bih DX niti Agrostar.Najpre bih uzeo starog Agrotrona 4.85 ili Agroplus 85-95.Ovi noviji Agrofarm i Agrotron serije K su mi veliki.

Nije agrofarm tako velik to je kao sad deutz g serija i moj lambo. I ja sam isto teo tog starijeg agrotrona ali nisam mogao naci lepog ocuvanog, koji je bio solidan jaka cena i puno radnih sati

Agrofarm nije velik. Ima model Agrofarm 85 kasnije Agrofarm 410 oznaka. To je kao Arma 854, rus 820 a udobnost zapadna

Nazad
Vrh