DEUTZ

One cuvene Siemens, Continental, i mislim jos neke da ima. Bosh je zakon, nema tu sta. Jedino je malo skuplja opravka kada se menjaju.

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока

Imao je Siemens PD koliko se sjećam na VW.

CR je svakako skuplja stvar, injektori jel, puno veći pritisci pa samim time i puno osjetljiviji. Na JD je baš problem to kod nas sa jako lošim gorivom...

Comon reil jeste naj savremeniji, dali je najbolji neznam, ali je činjenica da se stari motori manje kvare.

Pumpa dizna je bio vw-ov sistem ubrizgavanja i imao je veće pritiske od CR ali je napušten jer je bio skuplji i na CR sistemu ima više mogućnosti podešavanja ubrizgavanja odnosno mogu se ubacivati različite mape.Praktično PD sistem nije zaživeo.

Imam i jedan i drugi df sa PD i sa CR. Razlika je velika u radu, PD je daleko grublji i bučniji dok je CR tiši i mekši rad.

Miladine oba su sa 3 cilindra? Kakva je razlika u potrošnji?
Svakako mora da je CR tiši u radu. Samo ovde se gleda i na kupovinu matorih polovnih traktora, a tu je možda CR malo manje poželjan zbog nepoznate istorije, kvarova i lošeg goriva.

Da oba su 3 cilindra, pošto su oba nova nisam radio precizna mjerenja. U oranju su oba oko 20 l po ha, više je to ispo 2 l nego preko. Ima rođak CR 135 ks i kod njega je max do 20 l ha. dubokog oranja 30 cm.

Za 6 brizgaljki jednog CR motora dato je 2.500 evra pre ovih poskupljenja.Pravilo kaže da se obavezno menjaju na svakih 2.500 do 3.000 radnih sati motora ako se misli da isti traje.Ja baš nemam volju da se time bakćem a ponajmanje želju pa sam gledao da bar sa te strane motor bude mehanički i povoljan za održavanje jer je ulozak dizne klasičan, pumpe su takođe mehaničke pa jbm ga.

Dosta američke mehanizacije je bilo sa sistemom PD dok ih u Evropi još nije ni bilo. Kamioni krstarice, građevinska mehanizacija..
Ali bili čisto pumpa dizna bez bilo kakve elektrike i solenoida ili piezo zajebancija..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Nazad
Vrh