DEUTZ

To mu je težina bez tegova. Sa tegom napred ili još bolje sa prednjom hidraulikom i tegom i tegovima u zadnjim točkovima ima oko 5 tona. Ima i lakša verzija serije 6, 6120-6140, ona je između serije 5 i serije 6 koja ima motor sa 6 cilindara. Ta lakša varijanta ima isti motor kao u seriji 5 a težina traktora je oko 5,6 tona bez tegova.

Meni deluje kao evolucija Agrofarma. Slabasan je nazad za teze masine ali je jako univerzalan.

Gledao sam pre par dana jednog Agrofarma kod prvog vlasnika sa 6.500 radnih sati napravljenih u radu sa prednjim utovarivačem.Sve u redu sem toga što mu obavezno na 2.500-3.000 radnih sati strada neka kajla u menjaču koja napravi šou program a sve zbog cimanja i vožnje napred nazad.Meni je nekako slabašan nazad, deluje da je u stvari evolucija Agroplus serije a i ovaj novi Lambo Strike je to isto samo u beloj boji.

Kod nas na svakom drugom su pojačavane ili mjenjane poluge, pomoćni cilindri su obavezni, inače ništa od težih priključaka. Mehanički reverser sa lijeve strane sam mislio da je dobra stvar, međutim nikako mi nije sjeo, također kabina na Agrofarmu 430 meni nije pasala, a o tvrdoći samog traktora da ne govorim. Ti sa utovarivačem, brzo im strada kvačilo na mehaničkom reversu, a na elektro ide duplo, do 5000 sati, ali je i zamjena skuplja. Motor je živ i agresivan, nisam imao zamjerke u vezi toga.

K i Mk3 su svakako u prednosti od Agrofarma, i jači pozadi i teži malo, mogu imst i tls, po meni svakako bolji izbor...

Kolege imam pitanje za Deutz traktore vezano za kvar koji se desio kod mog rođaka i dali se nekom to desilo. Deutz je čini mi se serija 6000 oko 135 ks sa Far Motion motorom kupljen nov i sad ima 1600 rs. Najednom u oranju u brazdi je promijenio zvuk kao kad radi na 3 cilindra i izgubi snagu. Takav je došao do kuće. Kad je majstor skinuo poklopce na glavi na prvom cilindru jedan podizač (igla) ventila pukao a drugi savijen, a na trećem cilindru jedan podizač blago savijen i drugi podizač jedva vidljivo povijen. Čelo ventila i čelo klipa nema tragova oštećenja. Agroštad u NS nema zabilježen takav slučaj pa je problem proslijedio fabrici. Dali je ovakvo nešto neko doživio ili čuo.

Da li je neko u skorije vreme radio generalnu na motoru deutz bf6l913 i koliko ga je kostala generalna? I gde najbolje da se uzmu delovi za generalnu i koja marka da se uzme

Честитам Матићу. Да ли можеш да напишеш нешто више (снага, какав је мењач - колико има брзина, ревезер да или не итд)? Да ли 577 иде на продају?

2005 god, PD motor, 81 kw, menjač 24+8, el.reverzer, TLS, EHR, ASM, klima, tri para hidrauličnih izvoda, nema kompresor...
Za sada 577 ne ide na prodaju.

Nazad
Vrh