DEUTZ

Ako je prazna znaci da negde gubi freon.Opet ce ti iscuriti.Trebalo bi da ides u neki servis za klime.

Da, da još se nešto razmišljam da mu ugradim maglenke kao komšija koji je na taj način povećao snagu na Jugu 55 za čitavih 30% verovali ili ne.

Drugar i ja smo bili za IPARD da gledamo Deutz i taj što može za IPARD je 105-7 ks u ful opremi 50000 eu sa PDV,
To su italijani ova serija veća ko kod Matića je nemačka proizvodnja i ima malo razlike u korist švaba.Cenu nisam pitao .

Uh kad zakaze klima na tom traktoru bude malo mi ga povuci a malo mi ga i potegni , steta velika sto nema makar neke male bocne prozore,u setvi sam mislio da cu umreti od vrucine kad je riknula klima a nije bilo ni 25 stepeni napolju :haha:
Svojevremeno pocetkom 2000 godina kod nas u kombinat je stigao Deutz Agrotron od 200 ks. Njih trojica su ga vozili a jedan vozac je bio malo zaostao sto se elektronike tice. Ova dvojica ga zeznuli i klimu postavili na najhladnije. Zalio se posle da je hteo da se smrzne toliko je bilo hladno a kada je iskljucio klimu ( toliko je znao da ukljuci i iskljuci ) onda mu je bilo toplo. Ali snasao se na kraju. Klima ukljucena a vrata malo otvorena i bilo je idealno. Vrata su mogla delimicno da se otvaraju i zakace tako.

Ima svašta nešto a još nisam sve pohvatao.Interesuje me kontrola nivoa ulja u transmisiji tj. da li se kontroliše sa dignutim ili spuštenim polugama hidraulika?Curilo je ulje na nekim cevima pa sam to sanirao i sada treba da dolijem ali nisam siguran za tu proveru pa da pitam.

U upustvu stoji:
-parkiraj na ravnoj povrsini
-sve komande stavi u neutralni polozaj
-svi hidraulicni cilindri treba da su uvuceni
-traktor treba da je ugasen barem 5 minuta pre provere
A za nivo ulja u motoru
-upali traktor da radi
-ugasi motor i za otprilike jedan minut izvadi merac ulja i obrisi
-ubaci merac na mesto,pa proveri nivo ulja.
-treba da je izmedju dva obelezja.
ovo sam sa engleskog preveo kolko sam umeo naljbolje.

Tako sam i ja preveo ali hvala ti u svakom slučaju.Poslao mi je jedan član uputstvo i katalog rezervnih delova na engleskom pa bistrim polako.

Dosta su im zanimljive klime ali nisu neresive.Ako budes imao problema javi se,imam majstora koji je radio klime za Delta Agrar.

Nazad
Vrh