Deutz-Fahr

izvinjavam se na off topic, ako me sjecanje dobro sluzi,na forumu je jedno vrijeme a mozda jos uvijek bio aktivan serviser laverda kombajna,zamolio bih ako neko od vas ima kontakt doticne osobe da mi proslijedi,bio bi jako zahvalan
i ovdje poruka cisto da vise ljudi vidi,jer mi je hitno i bitno

Uzeo pre par godina noževe za roto sečku, poboljšane sa tvrdim slojem u Mikronu, jes` da su bili baš papreni, ali vrede svaki cent.

Gde ima da se kupe nozevi za secku, i da li bolje uzeti reckaste ili obicne?
Nazubljeni su bolji,u prljavom i vlaznom bolje rade,ali su duplo skuplji...mi smo menjali sve na secki,mislili da uzmemo nazubljene,ali nisu imali toliko na stanju,pa smo narucili ravne u kovackoj radionici Cantavir,bese oko 300 dinara komad.Na drugom kombajnu imamo Hudjikove ravne klatece i nazubljene stabilne,ok su-stim sto je njegov noz skuplji.

Aco, 32€ komad, ali vredi ::super::.
Inače sam od Huđika uzeo kontra noževe par komada za zamenu izlomljenih, i svi do jednog su se pokrivili u prvoj sezoni ::jako_besan::, kvalitet mu baš nije kao nekada, tako da za sečke netreba štedeti, ovo u Mikronu je kvalitet ravan orginalu, jedino što košta.

Reckavi je deblji i jaci,sece sve a i kuruzovinu,skuplji jeste ali je i bolji.
Nema tu reckavi su deblji,imas da biras po potrebi-3,4,5 mm,reckavi ili ravni...bar je tako bilo pred soju ove godine.

- - - - - - - - - -

Aco, 32€ komad, ali vredi ::super::.
Inače sam od Huđika uzeo kontra noževe par komada za zamenu izlomljenih, i svi do jednog su se pokrivili u prvoj sezoni ::jako_besan::, kvalitet mu baš nije kao nekada, tako da za sečke netreba štedeti, ovo u Mikronu je kvalitet ravan orginalu, jedino što košta.
Nozeve od hudjika imamo kupljene prosle godine,desi se da se polome na pola,otkine vrh (ambrozija,jak abutilon,metle i slicno ucine svoje)ali da se bas krive retko...ni je da ga hvalim,zna i on da zakaze u proizvodnji itekako,ali nozevi uvek bili ok.

Kolege, prodao sam zmaja i sad sam u potrazi za nekim malim FAHR-om iz serije 900 sa sječkom. Dal 900, dal 922, dal 980 ako se kojim slučajem naleti na povoljan.

Ako itko od forumaša ima takav kombajn da me uputi u šta kod njih najviše treba gledati? Upoznat sam s problemom varijatora vožnje i navodno da im bočni prenosi znaju biti slabe točke i drugo ništa.

Svaki savjet je dobrodošao.

Unaprijed hvala.

Za zmaja sam dobio 3500€. Kupili ljudi iz trećeg sela, na poznato... Slučajno kroz priču dal bi ja prodao kombajn i tako rekao bez čega ga ne dam, samo ga reda radi došli pogledat i nisu se ni cjenkali. Imaju 780 vrećar pa im je dosadilo više, nešto bi modernije i uredno.

fahr serije 900 ide, tu nema greške. Jednog imam na nišanu isto može se reći na poznato, u krugu 50km od kuće mi je, ima sječku, i kod urednog je gazde. Mislim da je to naspram zmaja 133 AVION iako je stariji od zmaja... Nekako mislim da je dugotrajniji stroj.

Kolega, m922 je isti klinac kao i m900 samo godište drugačije.

Inače i gledam u 922, malo sam se već raspitivao okolo a za 1002 je isti bog kao i ovi samo 5 cilindara motor i 3.6m heder u većini slučajeva... Meni treba nešto s 3m hederom a 1002 je bacanje para na 3m. sve to odradi i 900/922 bez nekih poteškoća. Kombajn za koji se zanimam je radio preko 10 godina kod ovog gazde na 90 jutara zemlje. uredno je održavan i nikad nije stajao u žetvi dulje od sat-dva ako se desi neki neočekivani kvar... Poznam ga, mislim da nema razloga lagati al svejedno ću ga ići doooobro pregledati pa ako je to za našu kuću da ga i kupim.

Samo me zanima šta ih najviše boli osim varijatora čuvenog i vjenaca u bočnim prenosima...

Vidi Bobo i M1002. On je slicnh karakteristika ali ima jaci (petocilindricni) motor. Kod nas ih ima dosta. Lepo su se pokazali, a iz razgovora sam shvatio da nema puno mazalica i da je dosta lezajeva zatvorenog tipa bez mogucnosti mazanja. Takodje obratiti paznju i na motor. Dojcov vazdusar, generalno nije problematican ali ako je bio kod nemarnog gazde, postoji mogucnost da je pregrevan.

Nazad
Vrh