Deutz-Fahr

mene zanima ovaj hidro pogon, to je daleko bolje od klasičnog, ali koliko često odlazi i kakvi problemi su najčešći kod tog pogona????

i koliko košta popravak, otprilike? za deutz fahra mislim, i kako znati pri kupnji u kakvom stanju je pogon?

Mi nikakvih problema nismo imali tokom ovih godina. A nisam cuo da je neko imao.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

To se radi jednom u zivotnom veku kombajna. Nek je hidro motor 2000 i nek je pumpa toliko. Eto cifre. Al necrkavaju u paru.

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока

Kosta remont samo pumpe oko 1000eura jesenas za 1620h, e sada to je bila cijena u Bosni (Gradačac) u Hr tip iz Suhopolja je duplo skuplji ..

Evo slika kada je namontirana ...
Odrađena je u fulu ali primjer, kombajn topliner 4065h i ovaj Đđ pogon jednog i drugog razlika nebo i zemlja topliner reagira odmah, na đđ to sporo reagira troma je...
2ex6am1.jpg

Od svih najviše mi se sviđa ĐĐ 1620 ili DF 1610, jer kod nas ima dosta rashodovanih i ima djelova, npr za motor lik traži 2100€, al je upitno u kakvom je stanju, ako je dobar, možda i vrijedi.....al ljudi baš nemaju riječi hvale za taj kombajn, npr 12000€ đuro 1620 sa žitnom, kukuruznom 6 redi i suncokretnom adaptacijom......

danas ovršio zadnje sa Đurom 770, oko 0,5ha rauole......zadovoljan prinosom, s tim da sam desikaciju odradio 21.11. koliko dugo treba da se osuši u ovim danima.....a po ljetu max 7 dana

Poslednja izmena:
Pozdrav kombajneri ,intersuje me da li neko zna gde bi mogao naci osovinu bitera za fara 1300 .Polovnu ili novu ,molio bih za adresu ili broj telefona.zahvaljujem .

Te osovine bi trebalo da se prave od valjanog a ne od vucenog celika..bitan je kvalitet a ne kako je materijal napravljen..svaki vuceni celik je napravljen u minusu,od 3 stote do 1 desete,a kod nas nema da se kupi da je manje o 7 stotih,..

Pottpuno ste u pravu , osovina baca 0,7 stotih od svetlo vucenog materijala,sada je pitanje da li ce ova osovina odmah stradati ,ili da li da sam ostavio staru osovinu koja baca obe strane . u svakom slucaju zahvaljujem na odgovoru i posvecenoj paznji.

Rodjaku treba trokanalni remen za DF 3540, onaj glavni od motora do varijatora. Gdje uzeti nesto kvalitetnije, a da cijena nije bas da otpadaju usi. Donosio mu neki tip iz NS, po cijeni od 230 e, pa nije nesto zadovoljan njim.

Danas konacno nabavio remen za malog fahra, trebam plosnati 70x2800, al nasao 130x2800, pa ga prepolovili i sada imam 65x2800 dva komada, morao potegnuti do Beograda, jer ga nigdje nisam mogao naci, firma anavi

kad se mijnja filter na hidro pogonu,kako se ozracuje da iz filtera izadje zrak,posto se postavlja vodoravno.pa se nemoze nasuti ulja u njega prije montaze'

Školski je jednom godišnje! Neće biti ništa,ostaviš ga u mestu,ulje cirkuliše na prazno preko rišlaga,pa istera vazduh,zapremine filtera,bez brige

Nazad
Vrh