kad su takva gospodarstva najčešća, i zakon tržišta i potražnje.....taj kombajn neznam po čemu je poseban, volio bi čuti mišljenja, jer ima 90ks motor, moj ima 75ks, i ima 3m heder, moj ima 2,8m.....i moj ima one bezvezne loše reduktore, bočne, ovaj nema, ako je to samo prednost, nevrijedi duplo.....
za ove novce za taj 1080 se može uzeti 1322 ili 1620
a netko je uspoređivao kombajne, moje mišljenje je da je claas najbolji sa slamotresima, imao sam onaj stari columbus, 68 godina a pocinčan, rješen bolje od 30 godina mlađeg zmaja......imam ĐĐ 770, kopija deutz fahra, i to je neka sredina, al da trebam nešto bolje, gledao bi claas ili nekako mi se sviđa onaj case sa aksijalnim bubnjem, i mislim da na svijetu nema boljeg kombajna, al i koštaju......
a za naše prilike, vjerujem da je kod večine tako, da je zmaj najbolji, jer ima jeftinih djelova koji su dostupni u svakom trenutku, a jeb** kombajn za koji čekaš dio tjedan ili dva......npr slamotres za moj kombajn polovan cjene 200€, a koliko dođe za zmaja, i to je i dobro za 200€, jer si sretan što si ga uopće i pronašao.....
a uzeo bi zmaja 133, samo da je malo kvalitetniji, i da ima heder barem 2,6m, to bi mi bilo dovoljno