Deutz-Fahr

I sta kaze tvoj kolega?
Koliko 34.80 ima veci ucinak od Zmaja?
Meni je takav kombajn Matic preporucio jednom prilikom, covek je u pravu.
Ali su cene kod nas trenutno za takav kombajn 22-23.000e sto je previse. I to zitnoj varijanti.

Možda i nema veći učinak ali je komforan skroz.Ako radiš kako bog zapoveda i ne letiš po njivi učinak je manji ali kvalitetniji.Sve se jasno vidi nakon žetve ratarskih kultura kada nikne rastur.

za te pare uzmi dzon deer , clas ili case zaobidji DF kazem za te pare od 22- 23000e

Svaki kraj ima svoje favorite... Kod nas npr jako malo claasova, samo ih kombinat ima od ovih novijih a starih claasova, s 2.8m hederom ima da nabrojis na prste jedne ruke. DF kod nas prolazi i vecina ga ima i nisam cuo da se netko zali na ikoji model DF kombajna.

Bili smo kod jednog covjeka, zaboravio sam oznaku kombajna, kupio ga povoljno iz francuske, kombajn ogroman, fino radi al on je "naopak" od ostalih DF kombajna, pogon s druge strane, motor drugacije okrenut i za njega ne pasu djelovi sa djure djakovica ili sa starijih fahrova. Jedino ga to pati al ne zali se no bio bi zadovoljniji da ima kombajn koji je "standardan" DF samo radi lakse nabavke djelova.

@ Dragandmd
Necu sigurno uzeti takav kombajn za 22-23.000 u zitnoj varijanti.
Vec sam nasao John deere 1177 za 26.000 sa kukuruznim, ali je muka sto je motor skoro 200ks, ja mislim da taj trosi 25l po ha.
Kod mene je muka za delova za bilo koji kombajn osim Zmaja.
U svakoj slucaj u, hvala na savetu.

Vozim i ja Fahra, ali Claas je Claas. Dosta vozi Fahra, jer u samom startu je dosta jeftini od Claasa. Posle praznika idem u Svabiju u potragu za M1080..

Manji kombajni su na jako velikim cenama, da li to bio Deutz fahr, Claas, John deere.
Za iste pare se moze kupiti sa 4 i 5 slamotresa da su u odlicnom stanju.
Slicno kao sa traktorima, traktori od 80-90ks na cenu kao oni od 130ks.

kad su takva gospodarstva najčešća, i zakon tržišta i potražnje.....taj kombajn neznam po čemu je poseban, volio bi čuti mišljenja, jer ima 90ks motor, moj ima 75ks, i ima 3m heder, moj ima 2,8m.....i moj ima one bezvezne loše reduktore, bočne, ovaj nema, ako je to samo prednost, nevrijedi duplo.....

za ove novce za taj 1080 se može uzeti 1322 ili 1620

a netko je uspoređivao kombajne, moje mišljenje je da je claas najbolji sa slamotresima, imao sam onaj stari columbus, 68 godina a pocinčan, rješen bolje od 30 godina mlađeg zmaja......imam ĐĐ 770, kopija deutz fahra, i to je neka sredina, al da trebam nešto bolje, gledao bi claas ili nekako mi se sviđa onaj case sa aksijalnim bubnjem, i mislim da na svijetu nema boljeg kombajna, al i koštaju......

a za naše prilike, vjerujem da je kod večine tako, da je zmaj najbolji, jer ima jeftinih djelova koji su dostupni u svakom trenutku, a jeb** kombajn za koji čekaš dio tjedan ili dva......npr slamotres za moj kombajn polovan cjene 200€, a koliko dođe za zmaja, i to je i dobro za 200€, jer si sretan što si ga uopće i pronašao.....

a uzeo bi zmaja 133, samo da je malo kvalitetniji, i da ima heder barem 2,6m, to bi mi bilo dovoljno

Nije poseban, ali da tako kazem gotovo da nema sta na njemu da se pokvari. 1080 ima motor od 87ks. U odnosu na stariji model ima bolje bocne reduktor, bolji i duplo veci mjenjac, bolje rijesen varijator voznje i cilindar varijatora, zadnji most je siri, ima deblji lim, hidraulicne kocnice..

Bogami, vi ste sa vasim bas naradili.
Secam se kada sam bio kod tebe da si mi pricao da skidao godisnje po 100-150ha, a da nisi imao vecih kvarova.

A da moze jadan da prica. Kosio je i 200 dok nije dosao starliner.

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока

Kod nas je po 13-14.000e
Treba pokositi 300ha da bi se isplatila samo zitna varijanta, bez kukuruzne, sa kukuruznom izadje na 17-18.000e kod nas.
Mnogo jaka cena za tako mali kombajn.

Poslednja izmena:
Uff da je naci za 11000 eura, odmah bih dao te pare..Nije previse, vrijedi on tih para, vrlo prost kombajn, lak za odrzavati. Ja cu biti zadovoljan ako se uklopim u 15000 eura, s tim da trazim da kombajn nema vise od 2500 rs..

Nazad
Vrh