Deutz-Fahr

Na ovom kombajnu je jako jednostavan varijator tako da nema potrebe da se plaši sa tom konstatacijom.

Poslednja izmena:
pozdrav svima,imam dajc fara 1300 interesuje me dali neko zna tacno podesavanje zitne i kukuruzne korpe.rucice u kabini za podesavanje u koju poziciju se postave a koji zazor u milimetrima ulaz izlaz na korpi.slusao sam od mnogih ali se svi razlikuju,kao nasa narodna [nije sva pamet u jednoj glavi ni svo seme u jednoj tikvi].smatram da je forum prava stvar,ima velikih poznavalaca.unapred hvala.:sta:

Kod mene pise kad je korpa zatvorena do kraj da ulaz treba biti 7mm, a izlaz 3mm, to za psenicu, jecam, zob.. A za kukuruz ne pise nista.. Ako ste u prilici, najbolji savjet i strucno misljenje dobicete od gospodina Panonstiba...

Zazor na korpi treba da je na ulazu 6 mm mereno od šine bubnja do korpe na trećoj poprečnoj šini a izlaz 3 mm mereno na poslednoj šini. To je reperno podešavanje korpe, a Vi podešavate korupu u zavisnosti koju kulturu radite i to posebno prednji deo korpe, a posebno zadnji deo korpe.

hvala ,ako moze podpitanje-zazor od 6mmi3mm na korpi ,u kabini dve poluge za stelovanje zazora korpe u koju poziciju se postavljaju ulaz izlaz ako moze gospodin panostib da odgovori, i da li taj zazor vazi i za kukuruznu varijantu.hvala unapred.

hvala ,ako moze podpitanje-zazor od 6mmi3mm na korpi ,u kabini dve poluge za stelovanje zazora korpe u koju poziciju se postavljaju ulaz izlaz ako moze gospodin panostib da odgovori, i da li taj zazor vazi i za kukuruznu varijantu.hvala unapred.

Podpitanje ne zavisi od mene nego od istaknutih stručnjaka sa ovog foruma da li će mi dozvoliti da odgovorim na ovo pitanje.
Postoje dve poluge i sa jednom podešavate ulaz, a sa drugom izlaz. Ako je reperno podešavanje onda se obe poluge nameste na najmanji zazor i dada se podesi da je ulaz 6 mm na trećoj šini korpe i 3 mm na poslednjoj šini korpe.Ovo treba podesiti sa obe strane korpe jer korpa i i bubanj moraju biti paralelni.
Ovaj zazor ne koristimou žetvi pšenice nego ga prilagodjavamo potrebama i kreće se od 20 - 10 mm i onda vršimo podešavanje.
Kukuruzna korpa se podešava drugačije i o tome kada dodje vreme za rad u kukuruzu jer ću opet morati da pišem o podešavanju iste,
Što se tiče donjeg sita u pravu ste i korisi se sito od 9 do 11 mm, a reperno podešavanje gornjeg sita je 6 do 8 mm za rad u pšenici i onda se po potrebi otvara i zatvara u zavisnosti od potrebe.
Nadam se da je ste zadovoljni odgovorom, a tačnost će proveriti neko od istaknutih stručnjaka ovog foruma!

zahvaljujem vam na odgovoru koji mi je otklonio dilemu oko stelovanja zazora.u poslednjih par godina stelovanja zazora korpe i broja obrtaja doba se razlikuje od sorte do sorte psenice.pozdrav za gospodina panostiba:osmeh:

- - - - - - - - - -

zahvaljujem vam na odgovoru koji mi je otklonio dilemu oko stelovanja zazora.u poslednjih par godina stelovanja zazora korpe i broja obrtaja doba se razlikuje od sorte do sorte psenice.pozdrav za gospodina panostiba:osmeh:

izvinjavam:sta: se gospodinu panonstibu proguto sam jedno slovo[n]

- - - - - - - - - -

nema na cem prijatelju tu smo jedni drugima da pomognemo ako mozemo.:ppozdrav:

Mala pomoć oko objašnjenja.
screenshot1.jpg
Мала помоћ оних који знају,колико фабрички треба да буду дуги ови клипови под бројем 12....
И да ли је неко скидао горњу ременицу варијатора на м1002..Ја не могу да је скинем нема шансе,чак сам успео да смотам и радапцигер из Титовог доба...Ако има ко неку шему како се скида био бих захвалан.

pozdrav,hteo bi da pitam u vezimog fara 1300 -140k.snaga turbo, kosa 3,6metara koliki mu je ucinak na sat ili dnevno u tabli zahvaljujem unapred.i jos dali imate kakvo iskustvo sa koriscenjem biodizela u masinama hvala.

U žitu od 3t/kj 3kj/sat

prijatelju da nije to mnogo za kosu od 3,6metara ,ja doduse teram sporije i za 200kj godisnje koliko uradim nedosipam ulje uopste,ali imam utisak da imam vecu potrosnju goriva posto kombaj trosi na sat.hvala na odgovoru ,znaci da bi i ja malo mogao brze da teram inace je moj kombajn iz 1976godine i ima hidro motor.

Stigle nove turpije ( 8 komada, 103 cm duzina, cijena 200e, dubina nove turpije 10mm, a stare potrosene 5mm), lanac i 28 kasika ovrsene mase ( cijena 110e) ..
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

koje je godiste i koliko je kostao ,ako nije tajna?koliko vidim samo zitna varijanta ,lepo izgleda na slikama i neka te dugo sluzi -sretno.:bravo:

god 88,25000E 2600rh,170ks,3,6 heder+adaptacija za uljanu,sto je najbitnije ima i ts i klimu.Ocuvan,svi vitalni delovi bukvalno novi.Svajcarac ga je odrzavao.Inace idem na kuk.varijantu.Sta mi savetujete za heder i koliko redi koji proizvodjac prednosti ,mane...Da i hvala valjda ce da i zaradi nesto.

moje misljenje da je kosa mogla biti veca zbog konjaze ,kodnas ljudi misle da je to zmaj pa da mili,ipak su to kombajni velike propustne moci.ja imam isto kosu 3,6 a140ks a u pologu teram kao da nije polog bez problema.sto se tice kukuruznog adaptera ja sam uzeo za cicu iz1976g zmajev samo zbog lakse nabavke delova,atebi bi odgovaralo nesto pravo najbolje da se posavetujes sa ljudima kao sto je gospodin panonstib ili ostali forumasi koji dosa poznaju situaciju.koliko ima slamotresa 5ili6 pozdrav.

Nazad
Vrh