Deutz-Fahr

Ovako, skinuo sam fiksatore tj.blokade ako je to ono sto ja mislim da jeste ona dva kao kajla koji se zasrafe i na taj nacin se omoguci da radi secka a kad ih skinem onda je na taj nacin rucno iskljucena .
Jesu, to su fiksatori.
uglavnom ne vrti se taj magnet oko osovine?
Ležajevi verovatno kaput. Ali i ako nisu svakako ćeš morati kupiti nove jer ćeš taj sklop teško rastaviti bez brenera.
Medjutim posle skidanja onog lima gde se nalaze dve zice tu nema sta da se vidi toliko je mali otvor da samo ta dva kabla prolaze kroz to metalno kuciste, nigde nikakve plastike nista.
Ma nije ta plastika toliko bitna za rad (služi samo da drži žice, ako je nema treba drugačije pričvrstiti žice iz magneta) ali može se desiti da je prekid unutar te plastike a da se od nje ne vidi. Zato sam je spominjao. Evo ovde je slika magneta gde takođe nema plastike mada postoje rupe koje bi je držale https://agrodoctor.eu/en/drive/1577...-combine-az29174-suitable-for-john-deere.html

Molio bih nekog ko je mozda ovo otvarao ako moze da me posavetuje na koji nacin da to rasturim tj.otvorim i vidim sta se unutra nalazi i u kakvom je stanju
Prvo ustanovi da li magnet daje znakove života. Ako ne daje i ako nemaš električara za popravku, nemoj ni rastavljati.
A što se tiče rastavljanja radio sam (i) ja. Trebaju ti zeger klešta, čelična četka, šmirgl papir, imbus ključevi, presa i brener.

Ајде преса може али какв бре бренер иде то без грејања. Ошмирглати осовину и полако на пресу избити.

Ајде преса може али какв бре бренер иде то без грејања. Ошмирглати осовину и полако на пресу избити.
Koliko znam ne može se izbiti magnet na presi jer je manjeg spoljnjeg prečnika od remenice pa nema oslonca.... A osovina unutra ima deo većeg prečnika pa je ne možeš izbiti kroz remenicu i magnet. Za skidnaje magneta bi mu trebao namenski radapciger koji teško da ima (pipci da se hvataju na 4 vijka koja vire i da je dugačak u pm). Ali ako ima utoliko bolje, onda mu vrv neće trebati brener. Ja nemam pa sam sekao ležajeve ali ne bih drugom preporučio da seče, samo neka zagreje, jer sam i ja za dlaku promašio odstojni prsten. Kada se ležajevi zagreju ceo taj sklop se okrene i o neki komad drveta se otrese da se inercijom svuče magnet.
Dalje je lako, dalje su odškrinuta vrata a onda će trebati presa. Pogotovo za sastavljanje.

Nasao sam majstora , treba da se dogovorimo kad da mu to odnesem i rekao mi je da ja nista ne rasklapam nego da mu donesem komplet osovinu sa remenicama i magnetom
Javit cu vam ako uspe da to popravi i kolika me to zadovoljstvo kostalo.

Kod nas je tako kako sam napisao. Da napišem kako ide redom ima namotaj pa ide korpa koji je komplet od metala nema šta da se krivi pa posle ide lamela kojeg namotaj privuče ali kroz korpu. Tako je na New hollandu kako sam napisao.

Ok ali onda moraš napisati da je tako na NH. Ovo je DF i sigurno je onako kako sam napisao. Ne može se svući pomoću te tri rupe sa navojima jer je magnet pričvršćen za tu glavčinu sa rupama.

Nazad
Vrh