Dekalb hibridi kukuruza (Monsanto)

Blizu 6t po kj sa vlagom 14.3 u jednoj mogu reci susnoj godini jer kise ne da nisu padale, ali 3 ili 5 litara vise lice na jacu rosu nego padavinu.

Lose nicanje,na istoj parceli je bio i 5068 koji je od starta bio bolji..ovaj stoji ima vlagu ali slaba klijavost,nemq zrno energiju i takav je bio do samog kraja

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Ja kad sam napisao na dobrroj zemlji na face-u..narod se javljao sa istim problemom sto se tice hibrida 4943 kao da je prepakovano staro seme

Po meni je čista glupost naručiti semenski kukuruz a da neznaš koja će mu biti cena, to nikada nisam uradio niti ću uraditi, jednostalno to nije moj stil :).
To je veća glupost od one kad predamo naše žitarice a posle mesec ili dva nam odrede koja će biti konačna cena, zbog ove druge gluposti ću smaniti površine pod suncokretom na minimum.

Tamo krajem devedesetih sejao sam uglavnom NS 640 i uzmem nekoliko setvenih jedinica mislim ipak je davno bilo da je bio NS 501. Sve je bilo u redu do faze svilanja i zametanja zrna kada sam primetio da je krezub i da ima klipova sa par zrna. Zvao sam institut i rekli su da ce doci da vide. Prvi put bili su mi tada mladi Goran Bekavac i takodje mlad preziva se Radojcic mislim da nije vise na institutu. Otisli do njive gledaju, uzimali uzorke na pet sest mesta po njivi otisli i kazu javice se. Ponovo dosli za desetaak dana zajedno sa Djordjem Jockovicem mislim da je tada vec bio upravnik instituta. Obisli njivu seli i razgovarali. Ponudili 40% stete, ali uz naknadu semenom psenice ili kukuruza. Ja sam trazio malo vise i nadjemo se na 50% sad sam vec zaboravio na koji prinos. Nisam prekidao da sejem NS sve dok se nisu pojavili stranci iako sam imao to lose iskustvo.

Trebalo je to grupno tuziti dobavljaca u vezi tog hibrida . Kad smo glupi . Jes da oni pisu ono na vreci da odgovaraju samo u vrijednosti sjemenna bar je prije bilo tako . Ipak zajednicka tuzba kada bi polj.vjestak nasao kod deset ljudi da je taj hibrid lose nikao mislim da bi ih sud dobro oprzio . Sto to nismo pokrenuli.

Evo meni su uvalili seme repice i nikom ništa kod mene su završili za sva vremena zbog neodgovornosti i nepoštovanja kao kupca.:off_topic:
I umesto da ti daju xy kesa ili da kazu nexes pkatiti seme preori to. Oni jos te ubedjuju kako ne znas spremiti njivu, kako ti sejalica ne valja. Kako njiva nije u kondiciji. Kod nas su imali sa 4950 pre par godina cirkus, pa sada sa 4943. Svi grese da kazemo, ali me izuzetno nervira sto kada pogrese pokusavaju da se izvuku. Priznajte gresku platite 200e hekatar ili razliku prinosa i vozi dalje.
Isto ovako se ponasaju hladnjace sa jabukom.
Secerane sa repom. Uljare sa suncokretom itd.

Pa koji djavo mi ovde tupimo tastaturu i kuckamo a kad je politika ili korona ili sl sve pravnici ?? Aj jednom da odradimo nesto kako valja kad bude oocito da je zakon iza nas.

Ali kad su mi rekli iz Dekalba mozda ti priprema nije dobra a na istoj parceli dva hibrida ovaj izlude 5068 a ovaj ni makac meni doslo da se smejem..pa mislim se sigurno samo do pola spremao super a od polaa preko k....

Nazad
Vrh