Dekalb hibridi kukuruza (Monsanto)

Fala bogu,ja rekao ili pomislio da 50 % od našeg prošlogodišnjeg,ko imo soju 15 meteri,kuruza 35 meteri,pa naopako da imate samo 18oo kg kuruza ili 750 kg soje.
A i ove god. nije bajno ni sa kukuruzom,pucačina na žitu,40 % mmanje ješma,sunc. 1700 kg, a kuruze će vidimo samo se bojim da da je suša odnela danak a ispoštovao sam agrotehniku i datum setve izuzimam lanac koji sam proletos orao zbog đubreta,tu je suša uradila svoje.
Ipak je bolje tamo kod vas nego ovde kod nas,u proseku normalno .

Nisu opravdali ulogu favorita ove godine uopste,cak sta vise i razocarali su. Aceleron i ostali hvalospevi...prodavanje magle...

Nevezano za ovu temu, ali cujem danas od druga kombajnera da je radio kod komsije na vise parcela juce neki BC kukuruz otprilike prosjek do 12t po ha , a vrecica sjemena bila oko 22e

Neko licno zapazanje u vezi DKC hibrida. Juce i danas sam kosio nesto usluznog i dosao do zakljucka da je bolji prinos ko je ove godine sejao na 21 cm umesto na 19 cm.

Sto duze tokom sezone , kolko je god dana moguce sunceva svjetlost, svaka zraka , ako je moguce, treba da pada na list kukuruza , a ni jedna , na zemlju .To bi bilo idealno. Noci da su hladne , tada radi fabrika secera , vlage ,hrane i kiseonika u zemlji da ima non stop , i to je to . To je sve sto treba za rekordne prinose. :haha:

Ovršen dkc 4351 vlaga od 12,8-13,6% prinos oko 6500kg/kj.
Očekivanja su bila veća,kao i na soji,s obzirom da smo imali dovoljno padavina sa lepim rasporedom.
Predusev soja.
U jesen 120 kg/kj. Nutri Mapa 10-40
Zatvorena zimska brazda krajem novembra.U proleće 170kg/kj. qreje.Setva 5-6 aprila na 19 cm.
Od hemije Mezotrion 0,15l/kj+Terbutilazin 0,5l/kj.Korekcije do komšija i ovratine Monsun 1l/kj.
1 špartanje.

Nazad
Vrh