Dekalb hibridi kukuruza (Monsanto)

Kod nas nema 4943 da se nadje,a hteo sam njega umesto 4717

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Ja juce kad sam narucivao od svih hibrida DKC -a ima samo po nekoliko vrece.nema velika kolicina,koliko stiglo odmah se prodalo,a taj 4943 ni prosle godine nisam mogao da nadjem

Jbg, godinama su nas plašili neće biti semena uzmite na vreme, a uvek je bilo dovoljno pa još i viška. E ove godine, cvrc Milojka. Nema gi. Msm ako neko baaaaš hoće debakla.
Ma ko ih šiša! Nema, pa nema. Nismo se venčali. A ionako će opičiti ☀ (provukla kugla pa sam bacio pogled u budućnost) pa će nam biti svejedno koji su posejani.... Ustvari neće. Nije isto kad je vreća 6800 ili kad je 4800.

Jbg, godinama su nas plašili neće biti semena uzmite na vreme, a uvek je bilo dovoljno pa još i viška. E ove godine, cvrc Milojka. Nema gi. Msm ako neko baaaaš hoće debakla.
Ma ko ih šiša! Nema, pa nema. Nismo se venčali. A ionako će opičiti (provukla kugla pa sam bacio pogled u budućnost) pa će nam biti svejedno koji su posejani.... Ustvari neće. Nije isto kad je vreća 6800 ili kad je 4800.
Zamenio si baterije na kuglu

Savremena masina,svaka cast kolega...jel ti mozes da vidis gde je moj moped ki da u moravu propao

Nisam uopšte nešto oduševljen s 4943,bolji je bio 5276.S obzirom da su digli cene najverovatnije će biti bojkot ove godine,možda se odlučim za nešto malo 4351.Inače sam naručio nešto sindžente i verovatno ću probati osječki,tomasov.

Meni 4943 nije bio ništa posebno prošle godine.Prvo problem sa nicanjem pa dosta nejednak i kilav, prinos onako, mogao je i bolje.Nisam jedini koji je imao te probleme pa nije do mene i moje agrotehnike.Ove godine samo 4351 na jednu parcelu i to je to od mene.Seme treba da stigne ovih dana po 19.000 rsd s.j ako me ne slažu.

Ja sam vec pisao o 4943 i 5031,kod mene su imali sansu vise puta i uvek su bili najlosiji,tako da ih vise ne sejem.

A jel sejao neko 5068 sad sam ga uzeo prvi put?

Meni 4943 nije bio ništa posebno prošle godine.Prvo problem sa nicanjem pa dosta nejednak i kilav, prinos onako, mogao je i bolje.Nisam jedini koji je imao te probleme pa nije do mene i moje agrotehnike.Ove godine samo 4351 na jednu parcelu i to je to od mene.Seme treba da stigne ovih dana po 19.000 rsd s.j ako me ne slažu.
Шта сачињава остатак кад је само 4351 од дкц

A jel sejao neko 5068 sad sam ga uzeo prvi put?

Sejao sam ja prosle godine. Predusev psenica bio,nista specijalno nisam video. Na mojoj zemlji pionir mi je bio bolji u zadnji 3 godine. Ovo pricam za moj atar, nemoj to da ti bude reper.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока

Ma naravno druze,videcemo kakav ce biti ove godine...meni je pioneer 9911 aquamax extra hibrid i uvek daje dobar prinos..

Nista nisi propustio sa 4943, ja sam ga imao 2018 jedva 10t/ha. Licno mi se ne svidja hibrid. A u krugu od 2-3km ista zemlja ista agrotehnika sam imao 4717 11,5t/ha i Pionire od 10 do 12,5t/ha. Vlage skoro pa identicne, mada i uslovi za skidanje su bili vrh sa JUS vlagom u jesen 2018.

4943 je meni bio izuzetan 2018 a prosle onako. 5031 mi je bolji samo ima malo vecu vlagu. 4351 je lane oduvao prinosom i vlagom ispod 14 pocetkom septembra. Zato ove godine ne sejem ni 4943 ni 5031. Meni je nezaboravan hibrid 5007 sa kojim sam imao 14+ t/ha sa 13.5-14vl. Medjutim njega nema vise... Jako dobar je 5830 ali se bojim da se ne osusi dovoljno.

Nazad
Vrh