Dekalb hibridi kukuruza (Monsanto)

bem ti sta je gazda,ima kucu i u Temisvaru? :ppozdrav:

E kad sam ja isao tamo da kupim nesto niko odavde nije ni isao za rum jer je bila dno dna i niko nije hteo da ulozi ni 1marku tako svi su mi rekli kad sam uzeo 90-tih da sam lud sto sam kupio tamo nesto i nakon 10 i kusur god krenulo sve naopako otisle cena nekretnina drasticno gore i svi krenuli da uzimaju placeve i da podignu zgrade.

A sto se tice dekalb prezentacije u temerinu nista posebno nije bilo ocekivao sam puno puno bolje, kod komsije preko granice na FARM PROGRESS ne da je bilo na nivou nego ovi nasi nisu ni do kolena njima.

Sta nije bilo na nivou? Ogledi ili ostalo? Ogledi su za ovu godinu odlicni, ali su verovatno zalivani sto oni negiraju. Interesantan je bio prikaz sa rupom pored brazde kukuruza gde su prikazali koliko kukuruz pusti zile. Tacna je tvrdnja koliko u visinu tolikp u dubinu.

Sta nije bilo na nivou? Ogledi ili ostalo? Ogledi su za ovu godinu odlicni, ali su verovatno zalivani sto oni negiraju. Interesantan je bio prikaz sa rupom pored brazde kukuruza gde su prikazali koliko kukuruz pusti zile. Tacna je tvrdnja koliko u visinu tolikp u dubinu.
sto me neisi nazvao? :cao:

Da te ne lazem zaboravio sam da ukucam tvoj broj. Kako ti se cine ogledi u odnosu na tvoj kraj?

Jutros sam uzeo uzorke sa tri parcele koje su u delu atara gde je suncukret davao preko 2 t/kj.Biće dobro ako kukuruz dostigne takav prinos.

Ipak nije dostigao prinos suncokreta .Čak je i industrijska paprika dala više.
DKC 4717 ,prinos 1500 kg/kj.Ovo su nam,šac metodom, bili najbolji kukuruzi .

Ja više neidem ni na jednu prezentaciju . Reklame mogu da gledam i kući , a i imam šta i da jedem kući . Što se pića tiče , volim da popijem samo sa svojim društvom , nema veze što se plaća.
Колико сам чуо да је екипа из твог краја залутала у неки клуб ххх у Зрењанину претпрошле год и да их је кошталоооо.Да није то разлог:osmeh:

Bio u Cetvrtak.Lepo izgleda kukuruz ali tesko da nije navodnjavan.Rece jedan stariji covek iz Opova na 70 a 150 kg Dekalba !Njiva cista nadjubrenja,pedantan domacin...

gledam malo ove slike iz berbe pa i nije jasno klipovi izgledaju najmanje 50% normalnih (ovi u adapteru), a i iza kombajna ima šapurine pa je za očekivati i prinos 50% dakle cca 3-4t/kj.
Jel u pitanju jalovost biljki? Dali svaki klip imade i najmanji klip?
lp

Prvo i prvo ima jalovih koliko hoćeš,drugo lagan je kao pero .
Danas smo uradili DKC 5031 ,isti deo atara 1100 kg/kj.

Ja danas brao zp606, klipovi kao u najboljoj godini ali je bila puna prikolica od 4t na jutro. Očigledno, bilo je mnogo jalovih. Ali se najlakše utovarilo.
Molim da premestite u temu kukuruz, nisam video da je ovo dkc. Izvinjavam se.

Ma ni program nije bilo nesto nit prezentacija, nije bilo nista prikazano u radu,dok kod ovih preko granica bili su John Deer-ovi sa velikim razrivaca/podrivaca poput horsa tajgera samo sto je bila marka KUHN,pa onda BEDNAR prezentacija podrivaca sve je bilo u radu,JD kombajni prikazani u radu,TOYOTA sa dzipovima testirani kako idu 100km/h po oranju i naravno mogao si i ti da napravis Test voznju, pa onda na kraju program folklora ziva svirka narodne muzike koja je trajala do 12-01h pa tombola.

Ceprkao sam nesto po kompu i naisao sam na slike od prosle godinne i od pre 3 godine tako nesto.

http://www.oldschool-samp.com/slike/?v=1061733661.jpg

1065650961.jpg

1064345061.jpg

- - - - - - - - - -

1066044461.jpg

1069907161.jpg

1068520861.jpg

1069930661.jpg

1195077980.jpg

Nazad
Vrh